DIY: Τα καλύτερα σάιτ για απλές ή περίπλοκες καθημερινές και χρηστικές συμβουλές

DIY: Τα καλύτερα σάιτ για απλές ή περίπλοκες καθημερινές και χρηστικές συμβουλές Facebook Twitter
0

Οι μέρες που ζούμε απαιτούν εγρήγορση, ευελιξία και δημιουργικότητα. Αυτή είναι ίσως η καταλληλότερη στιγμή να αποκτήσουμε τις δικές μας δεξιότητες και να επιστρατεύσουμε τη δημιουργικότητά μας για να αντιμετωπίσουμε μικρά, καθημερινά προβλήματα στο σπίτι μαθαίνοντας την υψηλή τέχνη του Do It Yourself, είτε για κάποιο χρηστικό λόγο είτε για τη χαρά της δημιουργίας.

Σάιτ που θα καταργήσουν από το φρασεολόγιό μας το «Αχ, και να ήξερα να...». Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν τα παρακάτω σάιτ και η σύνδεση OTE VDSL, για να ανακαλύψουν τις χάρες του DIY όλα τα μέλη της οικογένειας, ταυτόχρονα!

Για τους λόγους αυτούς, συγκεντρώσαμε εδώ τρία από τα καλύτερα “how-to” σάιτ που παρέχουν έναν ανεκτίμητο πλούτο γνώσεων που ποικίλλει από την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ή απλά μαθήματα ξυλουργικής, κηπουρικής για τα φυτά στο μπαλκόνι, μέχρι το πως να διακοσμείς ένα τραπέζι σε επίσημο δείπνο ή να φτιάξεις ένα ντουλαπάκι.

Με άλλα λόγια, σάιτ που θα καταργήσουν από το φρασεολόγιό μας το «Αχ, και να ήξερα να...». Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν τα παρακάτω σάιτ και η σύνδεση OTE VDSL, για να ανακαλύψουν τις χάρες του DIY όλα τα μέλη της οικογένειας, ταυτόχρονα!

Ας τα δούμε:

HOWCAST http://www.howcast.com/

Με χιλιάδες βίντεο που καλύπτουν κάθε πιθανή επιθυμία σας για εκμάθηση του ... οτιδήποτε, το Howcast είναι το μεγαλύτερο Do-It-Yourself σάιτ στο  διαδίκτυο. Το αποκλειστικό του περιεχόμενο, είναι χωρισμένο σε 12 κύριες κατηγορίες και αμέτρητες υποκατηγορίες πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να μην βρειτε το βίντεο ταχείας εκμάθησης που αναζητάτε, είναι ελάχιστες. Είτε θέλετε να μάθετε πως να χορεύετε σαν επαγγελματίες ή να εξελίξετε τις γνώσεις σας στις επιδιορθώσεις υδραυλικών. Το Howcast θα σας διδάξει τα πάντα εντελώς δωρεάν, είτε online, είτε μέσω της ομόνυμης εφαρμογής για smartphones.

DIY: Τα καλύτερα σάιτ για απλές ή περίπλοκες καθημερινές και χρηστικές συμβουλές Facebook Twitter

WikiHow http://www.wikihow.com/Main-Page

Εάν η ζωή είχε οδηγίες χρήσεως, όπως έλεγε ο τίτλος του καταπληκτικού βιβλίου του Ζορζ Περέκ, τότε θα είχαν την μορφή του Wikihow.com. Με απλές εικόνες, illustrations κείμενα και video, το σάιτ καλύπτει μια τεράστια γκάμα θεμάτων και οραματίζεται έναν κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να μάθει τα πάντα. Από το πώς να κάνει μασάζ στο σκυλάκι του, μέχρι το πώς να σταματήσει τις νυκτερινές επιδρομές στο ψυγείο εξαιτίας των κρίσεων βουλιμίας.

DIY: Τα καλύτερα σάιτ για απλές ή περίπλοκες καθημερινές και χρηστικές συμβουλές Facebook Twitter

iFixit https://www.ifixit.com/

“Ας επιδιωρθώσουμε τον κόσμο, συσκευή προς συσκευή». Αυτό είναι το μότο του iFixit που αποτελεί τη «βίβλο» της επιδιόρθωσης gadgets όλων των τύπων, όλων των κατασκευαστών και όλων των κατηγοριών. Εϊτε πρόκειται για μια απλή μόντα, όπως είναι η αλλαγή ενός σκληρού δίσκου σε έναν Mac ή η αλλαγή μιας σπασμένης οθόνης του iPhone σου. Το  iFixit είναι ένας θησαυρός γνώσης που θα σε γλιτώσει από χρόνο (μετά από μερικές προσπάθειες), χρήμα, και μπορεί να σου εξασφαλίσει «πελατεία» κολλητών, που τους χάλασαν οι συσκευές τους. Δοκίμασέ το, έχοντας υπόψη και το μικρό ποσοστό ρίσκου που μπορεί να ενυπάρχει όταν κάνεις τεχνικές επισκευές.

DIY: Τα καλύτερα σάιτ για απλές ή περίπλοκες καθημερινές και χρηστικές συμβουλές Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ