ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive!

Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive! Facebook Twitter
7

Το μπουγατσάν θα το γνωρίζεις. Πιθανότατα να το έχεις αποθεώσει και στο Estrella όπου σερβίρεται καθημερινά. Το πρώτο food viral της χώρας έχει ξεσηκώσει τον κόσμο των media, πρωταγωνιστώντας σε εξώφυλλα και αφιερώματα ελληνικών εφημερίδων, σε εκπομπές μαγειρικής, στα μεγαλύτερα εγχώρια site και σε πάνω από 300 χιλιάδες αναζητήσεις στο Google!


Πως όμως αυτοσυστήνεται το μπουγατσάν στο κοινό που περνάει μπροστά από τη βιτρίνα της Παύλου Μελά; «Το μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν γεμισμένο με κρέμα μπουγάτσα και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Το σερβίρουμε κάθε πρωί στο breakfast που φτιάχνουμε στο Estrella. Πρόκειται για ένα υβριδικό γλυκό. Τα υβριδικά γλυκά είναι ό,τι πιο hot right now στον κόσμο του φαγητού. Το πιο γνωστό hybrid desserts είναι το cronut – ένα ντόνατ από ζύμη κρουασάν που γίνεται χαμός στη ΝΥ. Μου αρέσει το χιουμοριστικό κομμάτι της υπόθεσης. Το μπουγατσάν, μισό Σαλονίκη- μισό Παρίσι είναι εθιστικά νόστιμο και είναι το δικό μου σχόλιο στη μεγαλομανία μας», αναφέρει στο blog του ο δημιουργός Δημήτρης Κοπαράνης.


Η επιτυχία αυτή δεν άργησε να περάσει και τα εθνικά σύνορα, καθώς μετά από ενέργειες του γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο, δημοσιογραφικό συνεργείο έφτασε χθες στη Θεσσαλονίκη και η απεσταλμένη Audrey Gillan κάλυψε την παραγωγή του μπουγατσάν για το National Geographic και το διάσημο περιοδικό OLIVE!

Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive! Facebook Twitter


Κι αν αποφασίσετε να γνωρίσετε από κοντά το υβριδικό γλυκό τις επόμενες ημέρες θα βοηθήσετε και σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Συγκεκριμένα από την Κυριακή των Βαίων (13/4) μέχρι το Μεγάλο Σάββατο (19/4) θα δημιουργηθεί ένα επετειακό μπουγατσάν, από το οποίο μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών των Δήμων Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά μέσω της ομάδας Άρσις.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τη δράση της Άρσις με αυτόν τον τρόπο. Η γεύση του επετειακού Μπουγατσάν θα είναι, λόγω των ημερών, νηστίσιμη και θα έχει γεύση καρύδας και σοκολάτας, ενώ θα συνοδεύεται και από ένα μικρό σοκολατένια αυγό από κουβερτούρα. Παράλληλα, έχουμε απευθύνει ένα κάλεσμα σε μερικούς σημαντικούς καλλιτέχνες, street artists και graphic designers για να φτιάξουν ειδικά stickers για το κουτί του Μπουγατσάν (για αυτούς που το παίρνουν πακέτο) και από αυτήν την εκδήλωση μέρος θα δοθεί στην Άρσις και σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τα έργα των καλλιτεχνών», δήλωσε ο Καπετανάκης Κ. (EstrellaTeam).


Απολαύστε μερικές από τις ομορφότερες παραλλαγές του μπουγατσάν:

Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive! Facebook Twitter
Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive! Facebook Twitter
Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive! Facebook Twitter
Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive! Facebook Twitter
Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive! Facebook Twitter
Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive! Facebook Twitter
Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive! Facebook Twitter
Το μπουγατσάν της Θεσσαλονίκης στο National Geographic και στο Olive! Facebook Twitter
7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Είναι υπαρκτό, δεν το έχω δοκιμάσει, σίγουρα αξίζει τον κόπο ! Να επικροτούμε καινούριες ιδέες οι οποίες μόνο καλό κάνουν στους δημιουργούς αλλά και στη γαστρονομική φήμη της χώρας (κακο κανουν μονο στο ζαχαρο που εμφανιζεται μετα απο τα πολλα μπουγατσαν :P )!
Είναι Υπαρκτότατο και γευστικότατο και θα το βρεις Μόνο στην Θεσσαλονίκη δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο σε διαβεβαιώνω. Δες το παρακάτω LInkhttp://destv.tv/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87/