Τα e-something έχουν ονοματεπώνυμο

Τα e-something έχουν ονοματεπώνυμο Facebook Twitter
O Απόστολος Αποστολάκης, ένας από τους πιο δραστήριους ανθρώπους στο Ελληνικό οικοσύστημα των startups
0


Αν ήσουν φοιτητής μεταξύ 2000 και 2005
θα ήσουν cool αν χλεύαζες τα φιλαράκια σου που ακόμα ψωνίζουν τις μνήμες RAM και τους σκληρούς δίσκους από τη Στουρνάρη. Οι γκατζετάκηδες είχαν ανακαλύψει το e-shop.gr και έτσι δεν χρειαζόταν να αφήσουν τη βολή του σπιτιού τους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα upgrades για το “τέρας” που τάιζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα με έξτρα GHz. Οι κομπιουτεράκηδες το λάτρεψαν όχι μόνο για τις φθηνές τιμές του, αλλά γιατί ήταν το πρώτο σοβαρό ιντερνετικό μαγαζί. Οι αγορές μέσω internet ήταν εκείνο τον καιρό κάτι σαν sci-fi movie καθώς ήμασταν όλοι καταδικασμένοι να πολεμάμε με τις χελωνίσιες 56άρες γραμμές.

Fast forward το 2011 και πλέον το internet είναι παντού, ελέω Facebook που το έκανε γνωστό ακόμα και στις γιαγιάδες. Οι ψαγμένοι φοιτητές αυτής της περιόδου (ή αν είσαι ακόμα αιώνιος φοιτητής από την προηγούμενη περίοδο) έχουν περάσει σε άλλη εποχή και για να είσαι πλέον “μπροστά”, οφείλεις να κοιτάς με μειδίαμα την πόρτα της πολυκατοικίας όπου στοιβάζονται τα φυλλάδια των ντελιβεράδων. Δεν αγχώνεσαι πλέον αν το συρτάρι ξεχειλίζει από 1+1 προσφορές για pizza, στα 10 σουβλάκια τα 2 δώρο από το σουβλατζίδικο Γύροbank που άνοιξε προχτές στην γωνία. Ως eco-friendly άτομο, σνομπάρεις το χαρτί και δεν καταλαβαίνεις γιατί τα φιλαράκια σου δεν χρησιμοποιούν το e-food.gr για να παραγγείλουν τις Τετάρτες βράδυ τις πίτσες τους για το Champions League.

Ο Απόστολος έχει την ικανότητα να περνάει από το στάδιο της ιδέας στην υλοποίηση με καταπληκτική ταχύτητα, βρίσκοντας πάντα τους κατάλληλους συνεργάτες και εξασφαλίζοντας συνέργειες για τις υπηρεσίες που στήνει.

Εν έτη 2015 όχι μόνο παραγγέλνεις από το laptop σου, αλλά έχεις βρει δουλειά (λέμε τώρα) και σε παίρνει να βγαίνεις που και που στο τελευταίο hip εστιατόριο που τσέκαρες στην LiFO. Επειδή όμως την ίδια ιδέα είχαν κι άλλοι τόσοι, έχεις την φαϊνή ιδέα να κλείσεις τραπέζι από το κινητό σου μέσω του e-table.gr και να σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις τους συναδέλφους σου που ανοίγουν στο γραφείο τους το Google, ψάχνουν το εστιατόριο, βρίσκουν την ιστοσελίδα, πηγαίνουν στην σελίδα Επικοινωνία, σημειώνουν σε χαρτί (!) το τηλέφωνο, καλούνε και μιλάνε – αν είναι ανοιχτό το μαγαζί εκείνη την ώρα – με κάποιον μόνο και μόνο για να τους ενημερώσει ότι σήμερα είμαστε full. Θυμάσαι εκείνη την διαφήμιση που δύο φίλοι άκουγαν την ίδια στιγμή για μια δουλειά σε ξενοδοχείο; Μάντεψε ποιος αλείβει λάδι στην πλάτη και ποιος λαδώνει σουβλάκια.

Πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται ένα μυαλό. Ο Απόστολος Αποστολάκης, ένας από τους πιο δραστήριους ανθρώπους στο Ελληνικό οικοσύστημα των startups. Ο Απόστολος έχει την ικανότητα να περνάει από το στάδιο της ιδέας στην υλοποίηση με καταπληκτική ταχύτητα, βρίσκοντας πάντα τους κατάλληλους συνεργάτες και εξασφαλίζοντας συνέργειες για τις υπηρεσίες που στήνει. Θέλετε να μάθετε πως καταφέρνει να κυριαρχεί στο παιχνίδι του multi tasking συμμετέχοντας παράλληλα στο doctoranytime.gr, το nannuka.gr και το funkmartini; Ρωτήστε τον από κοντά στο Startup Grind Athens, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 στο InnovAthens (κρατήσεις θέσεων) και δείτε από πρώτο χέρι πως ξετρυπώνει κανείς τις ευκαιρίες πριν γίνουν mainstream μόδες. Θα έχει και πίτσα, χωρίς να χρειαστεί να την παραγγείλεις!

Τα e-something έχουν ονοματεπώνυμο Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ