Τεράστια η δυσπιστία για την ''προσφορά'' της Εκκλησίας

 Τεράστια η δυσπιστία για την ''προσφορά'' της Εκκλησίας Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC
4

Πριν από αρκετές ημέρες συζητήθηκε πολύ η εκ τηλεοράσεως (στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ) υπόσχεση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την παραχώρηση συγκεκριμένου κομματιού της εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος για την κάλυψη μέρους του Χρέους. Οι σχετικές συζητήσεις φούντωσαν και πολύ -ηλεκτρονικό κυρίως- μελάνι χύθηκε για το τι πρόκειται να συμβεί.

Ταυτόχρονα όμως, και πέρα απ' την κουβέντα για τα κίνητρα της Εκκλησίας, συζητήθηκε και η στάση του Αλέξη Τσίπρα. 

Πάνω από 10.000 ψήφοι στάλθηκαν στις τέσσερις ερωτήσεις του γκάλοπ μας. 

Οι αναγνώστες μας αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την 'προσφορά' της Εκκλησίας και τα κίνητρά της, αλλά ταυτόχρονα θεωρούν πως η στάση του Πρωθυπουργού στα ζητήματα της Εκκλησίας είναι μάλλον μαλακη και δηλώνουν -με συντριπτική πλειοψηφία που φτάνει το 92%- ότι θα στήριζαν άμεσο διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους.

 

 

Ακολουθούν τα τελικά αποτελέσματα στις ερωτήσεις που θέσαμε:

 

 Τεράστια η δυσπιστία για την ''προσφορά'' της Εκκλησίας Facebook Twitter

 

 Τεράστια η δυσπιστία για την ''προσφορά'' της Εκκλησίας Facebook Twitter

 

 Τεράστια η δυσπιστία για την ''προσφορά'' της Εκκλησίας Facebook Twitter

 

 Τεράστια η δυσπιστία για την ''προσφορά'' της Εκκλησίας Facebook Twitter

 

 

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Όχι φυσικά. Όσο και να βαυκαλιζόμαστε είμαστε η μειοψηφία. Μια βόλτα στο facebook αρκεί για να δείς ένα σωρό σελίδες του στιλ "ELLAS-THRISKEIA-OR80NDOXIA" με ανάλογης ποιότητας απόψεις. Και φυσικά χωρίς να λαμβάνβουμε υπόψη τους συνανθρώπους άνω των 50, που δεν τα πάνε πολύ καλά με το ίντερνετ αλλά έχουν (στο μυαλό τους) εξαιρετικές σχέσεις με τον χριστούλη και βλέπουν κάθε προσπάθεια για ανεξαρτησία του κράτους ώς προσβολή στην εκκλησία.(συγχωρήστε τις γενικεύσεις και τα στερεότυπα)
Εγώ πάντως βρίσκω την ορθόδοξη εκκλησία προκλητική ιδίως τέτοιους καιρούς που η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δοκιμάζεται τόσο άσχημα. Φοράνε όλα αυτά τα χρυσοποίλκιτα άμφια μέσα στο διαμάντι και το χρυσό και πολλές φορές αναρωτιέμαι που ζούνε. Έχω δεί τελετές σε συναγωγές, τζαμιά, προτεσταντικές εκκλησίες αλλά τέτοια επιδειξη πλούτου δεν έχω δει όπως στις δικές μας εκκλησίες. Άντε λίγο στις καθολικές αλλά και πάλι δεν φτάνουν το δικό μας χρυσαφικό. Έχουν τεράςτια περιουσία κινητη κι ακινητη κι από πάνω του πληρώνουμε με τους φόρους μας
Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι δικαιολογίες. Δεν χωνεύει ο άλλος την εκκλησία και κάθεται και λέει για άμφια, αμάξια, περιουσία κλπ.Να σχολιάσω μόνο τις άλλες εκκλησίες που αναφέρατε:συναγωγές: οι ραββίνοι, κανονικά δεν είναι ιερείς, είναι λαϊκοίπροτεσταντικές εκκλησίες: φτιάχνουν αιρέσεις και μαγαζάκια για να παίρνουν κόσμο και τα λεφτά τουςκαθολικές εκκλησίες: μία λέξη μόνο: Βατικανό-δική του τράπεζα, νόμισμα, κράτος εν κράτει κλπ