ΓΚΑΛΟΠ: Πώς κρίνετε τη σημερινή δήλωση Γλέζου;

ΓΚΑΛΟΠ: Πώς κρίνετε τη σημερινή δήλωση Γλέζου; Facebook Twitter
Sooc
10

"Ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση" έγραψε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος. 

Η πλήρης παρέμβασή του:

Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.


 Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.


 Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

 

 Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

 Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

 Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. 
 
 Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
 Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
 
 Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε. 
 
 Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

 Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις.  Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Μανώλης Γλέζος,  Βρυξέλλες 22-2-2015
 
 
.
 

 

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Ο Μανώλης Γλέζος έχει μεν δίκιο περί κωλοτούμπας, αλλά όφειλε να γνωρίζει αυτό που γνωρίζαμε όλοι εμείς που δεν ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή τα όσα εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν παντελώς ανεδαφικά και ανεφάρμοστα χωρίς να χρεωκοπήσει η χώρα. Ότι σε αυτό τον κόσμο δεν είμαστε μόνοι και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ό,τι μας γουστάρει. Ότι ακόμα και αν θέλουμε να αλλάξουμε πολλά αυτά δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Νομίζετε ότι αν με έναν απλό νόμο καταργούσαμε τρόικα, μνημόνια κλπ δε θα το είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Αν μη τι άλλο για λόγους πολιτικής αυτοσυντήρησης; Διότι μπορεί να κατηγορούμε κάποιους για υποστηρικτές της ολιγαρχίας κλπ αλλά στο τέλος η ψήφος όλων είναι ισότιμη μπροστά στην κάλπη, και δεν βγάζουν οι ολιγαρχίες κυβερνήσεις!Κι ένα τελευταίο: Σέβομαι κι εκτιμώ τον Μανώλη Γλέζο, όπως και τον Μ. Θεοδωράκη, σέβομαι την ιστορία τους, την πορεία τους, τα όσα έχουν προσφέρει. Όμως ο μεν πρώτος έχει ήδη κλείσει τα 92, ο δεύτερος πλησιάζει τα 90. Δεν μπορούν, δυστυχώς, να εκφράσουν τις αντιλήψεις και τις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου. Όταν σε μια δήλωση εμπεριέχονται εν έτει 2015 φράσεις όπως "κατακτητής" και "κατακτημένος" και η Γερμανία παρομοιάζεται με τη ναζιστική Γερμανία του Β' παγκοσμίου πολέμου, τότε πραγματικά θεωρώ ότι μάλλον χρειάζονται ριζική αναθεώρηση οι αντιλήψεις του για το σύγχρονο κόσμο.Υ.Γ. Ασφαλώς μπορεί κανείς να διαφωνεί με τη Γερμανία και την πολιτική της, όμως δεν παύει να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα, με ανεπτυγμένη οικονομία που την πέτυχε με πολύ κόπο. Και φυσικά δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι με την κυβέρνηση που αυτή έχει, όμως θεωρητικά οικειοθελώς δανειστήκαμε χρήματα και δεν μας φταίει η Γερμανία που ως χώρα πτωχεύσαμε για να έχουμε αναγκη τα χρήματά της...
Αφου τον χρησιμοποιησανε, τωρα τον βριζουν..Και ας ειναι απο τους λιγους, που υπενθυμιζει με ποια υποσχεση κερδισε τις εκλογες ο Συριζα. Με αυτα που λεει 5 χρονια, οτι θα σκισει το Μνημονιο και θα διωξει την Τροικα.Τωρα ξαφνικα αφου γλυκαθηκαν με την εξουσια, τα ξεχασαν ολα σε ενα μηνα. Και αρχισανε τα ναι μεν, ετσι τα λεγαμε, αλλα δεν ηταν ακριβως ετσι κτλ. Αν σαν πολιτης αυτης της χωρας αυτο σε καλυπτει, τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου. Δυστυχως παιρνοντας μαζι σου και ολους εμας που δεν φταιξαμε σε τιποτα και θα τα υποστουμε τα πειραματα αυτα μαζι σας.
Αδερφέ Vardaris, η βασική υπόσχεση που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές, δεν ήταν η Τρόικα και το Μνημόνιο. Ήταν να μη βγούμε από το Ευρώ. Γι' αυτό και πριν μια βδομάδα ένα γκάλοπ έδωσε 81% σε αυτούς που δεν θέλουν Δραχμή. Καλός και άγιος ο Μανώλης Γλέζος, αλλά και αυτός όπως θέλει τα βλέπει.
Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις.Η βασική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν "Μνημόνια Τέλος", έξω η Τρόικα (έγιναν Θεσμοί τώρα!!), το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του...Ανοησίες πρώτου μεγέθους δηλαδή, αλλά με αυτά εξελέγη όμως...
Ψηφιζουν κιολας..Ποιο Ευρω; Αν δεν υπηρχε μνημονιο θα ειχαμε ηδη βγει απο το Ευρω, αυτο ηταν η πολιτικη της προηγουμενης κυβερνησης. Αρα μου λες οτι 35% ψηφισανε Συριζα για να συνεχισουμε να ειμαστε στο Ευρω, το οποιο ηταν το βασικο επιχειρημα της ΝΔ.Πιαστο αυγο και κουρευτο.
Είναι ο μόνος που βγήκε και ξεμπρόστιασε τους συντρόφους του για τα παραμύθια που μας πουλάνε από προχτές,που είπε ξεκάθαρα τη γνώμη του για τη μεγάλη κωλοτούμπα, που ζήτησε συγγνώμη από όσους ψήφισαν Σύριζα για να σκίσει το μνημόνιο, για να διαγράψει μονομερώς το χρέος και να διώξει την τρόικα και τώρα προσπαθούν να καταπιούν τη μεγάλη στροφή.Φυσικά, έπρεπε ο ίδιος ο Μ.Γλέζος να ξέρει ότι όλα αυτά ήταν ανέφικτα.Πάντως, την κατάντια μας δείχνουν οι χυδαίες επιθέσεις που δέχεται στο διαδίκτυο από νεαρότερους οπαδούς του Σύριζα ο υπέργηρος αγωνιστής Μ.Γλέζος. Μέχρι τώρα τους βόλευε με τη στάση του, τώρα που διαφωνεί με την αθέτηση των υποσχέσεων,τον βρίζουν.Δείχνουν ποιοί πραγματικά είναι.
Δ) διαφωνώ με την άποψη του, αλλά γουστάρω την ευθύτητα και την έλλειψη μικροπολιτικού τακτικισμού.Άλλωστε γι αυτά, και για την μαχητικότητα του τον θαυμάζουμε, και όχι γιατί συμφωνούμε πάντα μαζί του.