Κάτι τρέχει με το Twitter

Κάτι τρέχει με το Twitter Facebook Twitter
0

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον το βράδυ των εκλογών, αφού σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΠΕ "Το διάστημα από 1 έως 27 Ιανουαρίου, κυρίαρχο κανάλι έκφρασης στα social media αναδείχθηκε το Twitter, το οποίο συγκέντρωσε το 54% των αναφορών, με το Facebook να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 40%, τα Blogs/Portals να αντιπροσωπεύουν το 5% και τα Forums το υπόλοιπο 1%."

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν εις βάθος τι είναι και που βρίσκεται το Twitter, εν έτει 2015, το παρακάτω κείμενο κάνει μια λεπτομερή ακτινογραφία του κοινωνικού δικτύου, στην παρούσα του φάση.

 

Λίγες ώρες πριν, ο Jack Dorsey, ο ιθύνων νούς κσι συν-ιδρυτής του Twitter των ποστ 140 χαρακτήρων και των 284 εκ. χρηστών, προέβη στο πρώτο του Tweetstorm. Δηλαδή σε μια αλληλουχία από Tweets, που συνδέονται νοηματικά μεταξύ τους και απαρτίζουν ένα statement. Ένα κείμενο που θα ήταν πιθανότερο να διαβάσει κάποιος σε ένα blog.

Μέσα σε 17 tweets ο Dorsey κάνει έναν ειλικρινή "απολογισμό" του "τι εστί Twitter". Περιγράφει το πώς το Twitter διαμορφώθηκε με βάση τις ανάγκες των χρηστών του και γέννησε  με τα σύμβολα '@' '#" και 'RT', μια παγκόσμια γλώσσα με μεγάλη απήχηση και πολιτισμική επίδραση.

Στη συνέχεια επαινεί το έργο του Διευθύνοντος Συμβούλου και βασικού επενδυτή, Dick Costolo, ο οποίος μετέτρεψε το Twitter από μια χαοτική startup σε μια στιβαρή εισηγμένη εταιρεία τεχνολογίας στη Wall Street.

Και κλείνει περιγράφοντας το Twitter ως κίνημα που εκφράζει μια θετική δύναμη στον 'πολιτισμένο κοσμο'. "Ό,τι κοντύτερα υπάρχει στην έννοια της παγκόσμιας συνείδησης". 

Όχι, ο Jack Dorsey δεν τρελάθηκε, ούτε παραληρεί. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το Twiter υποφέρει από ισχνά οικονομικά αποτελέσματα και απο χαμηλά ποσοστά σε νέους χρήστες. (Τομέας στον οποίο το Facebook παρουσίασε αύξηση 18% σύμφωνα με τα τελευταία εντυπωσιακά αποτελέσματά του). Κάτι που προκαλεί τη δυσαρέσκεια των επενδυτών του, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Costolo παραμένει στην ηγεσία του Twitter.

Ο συνδυασμός των παραπάνω, οδήγησε στην ανακοίνωση δύο νέων δυνατοτήτων στην πλατφόρμα. Τα ομαδικά Direct Messages, που οι χρήστες υποδέχτηκαν με θετικά σχόλια (είναι το νέο "chat room") και την δυνατότητα ενσωμάτωσης βίντεο 30 δευτερολέπτων (όσο και ο χρόνος ενός μέσου διαφημιστικού σποτ) από το κινητό στο Tweet χωρίς την παρεμβολή ενδιάμεσου σάιτ.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για την πλατφόρμα αφού ο στρατός των επενδυτών που περιμένει να πάρει τα λεφτά του πίσω αυγατισμένα, δεν συγχωρεί 'στραβοτιμονιές'. Κι αυτό ήταν το καθοριστικό γεγονός που επιστράτευσε το "ιππικό" Jack Dorsey, που διατηρεί μια σχέση αγάπης-μίσους με την Silicon Valley, για να δώsei ένα ego boost στο προϊόν.

Διαβάστε παρακάτω το Tweetstorm του συν-ιδρυτή του Twitter, με τη 'σωστή' σειρά (στο timeline η σειρά εμφανίζεται από κάτω προς τα πάνω), που περιγράφουν -με λίγο έξτρα στόμφο- τι είναι το Twitter κσι πείτε μας την άποψή σας. Έχει εξελιχθεί το Twitter σε μια μορφή "Παγκόσμιας Συνείδησης", εκτός από ένα μέσο καταγραφής της καθημερινότητας σε πραγματικό χρόνο, ένα μέσο εκτόνωσης και χαβαλέ, βαρύγδουπων ανακοινώσεων πολιτικών ή ελαφροτήτων των celebrities ή μιας ακόμα πηγής περιεχομένου για fillers στα δελτία ειδήσεων;

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM