Εσύ πόσες φορές την ημέρα ελέγχεις το κινητό σου;

Εσύ πόσες φορές την ημέρα ελέγχεις το κινητό σου; Facebook Twitter
4

Σύμφωνα με έρευνες των συνηθειών των χρηστών smartphones, ο μέσος χρήστης τσεκάρει το κινητό του από 110 έως 150 φορές την ημέρα. 

Μάλιστα όπως αναφέρει η αναλύτρια Mary Meeker, οι χρήστες ελέγχουν τα κινητά τους κατά μέσο όρο 23 φορές την ημέρα για νέα μηνυμάτα, 22 φορές για κάποια αναπάντητη κλήση και 18 φορές για να δούν τι ώρα είναι.

Εάν εντοπίζετε παρόμοια ψήγματα ψυχαναγκασμού και στη δική σας συμπεριφορά απέναντι στο smartphone, και επιθυμείτε να περιορίσετε το φαινόμενο, τότε η εφαρμογή Checky δημιουργήθηκε για εσάς!

Πρόκειται για μια πολύ απλή, δωρεάν εφαρμογή για κινητά με Android και iOS, που το μόνο που κάνει είναι να μετράει πόσες φορές και που ανοιγόκλείσαμε ημερησίως το κινητό μας για κάποιον από τους παραπάνω λόγους. Κανένα από τα παραπάνω στοιχεία, όπως αναφέρει ο δημιουργός τους, δεν αποθηκεύεται στους σέρβερ της εταιρείας, και σβήνονται όταν επιλέξει κάποιος να διαγράψει το app. Παράλληλα, ο χρήστης του μπορεί να μοιραστεί το 'σκορ' του στο Facebook και το Twitter.

Application όπως το Checky - υποστηρίζει ο δημιουργός του Alex Tew- στοχεύουν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση όλων μας με τα smartphone, βάζοντας ένα μέτρο στη χρήση τους. Ακόμα κι αν μετατρέψουν μια τέτοια σχεδόν ψυχαναγκαστική συνήθεια σε παιχνίδι, αφού "όλοι όσοι είδαν την εφαρμογή θέλουν να συγκρίνουν τα σκορ τους με το δικό μου. Εγώ έχω βάλει στόχο να μειώσω τις φορές που τσεκάρω το κινητό μου σε λιγότερες από 100 την ημέρα", ανέφερε ο Alex Tew.

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Να τη λέει ο πανέξυπνος δημιουργός (του start up)"Κανένα από τα παραπάνω στοιχεία, όπως αναφέρει ο δημιουργός τους, δεν αποθηκεύεται στους σέρβερ της εταιρείας, και σβήνονται όταν επιλέξει κάποιος να διαγράψει το app. Παράλληλα, ο χρήστης του μπορεί να μοιραστεί το 'σκορ' του στο Facebook και το Twitter. Πηγή: www.lifo.grΆρα όλα τα στοιχεία αποθηκεύονται και αν κάποιος είναι τόσο συνειδητός χρήστης...μόνο τότε θα γίνουνε deleted. Τι καλά...ο Πατερούλης ξέρει και που έκλασα..ουπς... εννοώ έστειλα μύνημα
Γι αυτό ζητάει permissions πριν το κάνεις εγκατάσταση. Αυτό δεν ζητάει τίποτα.Το θέμα είναι ότι πολλοί το κοιτάνε για να δούνε και την ώρα και όχι αν έχουν ειδοποιήσεις κτλΛες και αν θέλουν να δούνε κάτι δεν μπορούνε. Μια λύσει έχεις: Μη μπαίνεις ποτέ στο internet και μη χρησιμοποιείς τηλέφωνο