Χρόνια Πολλά Game Boy

Χρόνια Πολλά Game Boy Facebook Twitter
7

Χρόνια Πολλά Game Boy Facebook Twitter

 

Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από την 21η Απριλίου του 1989, ημερομηνία που έκανε την εμφάνισή του το original Game Boy της ιαπωνικής εταιρείας Nintendo. Ένα σχετικά βαρύ, πλαστικό 'τουβλάκι' με ένα σταυρό και τέσσερα κουμπιά χειρισμού, καθώς και μια μικρή, δυόμιση ιντσών grayscale οθόνη, που κατάφερε να μυήσει πολλά εκατομμύρια πιτσιρικάδες στο pocket gaming, να αποφέρει πολλά δισεκατομμύρια στην Nintendo, και να ορίσει μια ολόκληρη κατηγορία gadget από τα 1990s' έως τις μέρες μας.

 

Το Game Boy, που πρωτοκυκλοφόρησε πακέτο με το Tetris, το μνημειώδες παιχνίδι με τα τουβλάκια που εφηύρε ένας Ρώσος προγραμματιστής ονόματι Alexey Pajitnov, το 1984, ήταν το πρώτο φορητό σύστημα videogame που είχε μαζική απήχηση, παρότι είχαν προηγηθεί άλλες φορητές παιγνιδομηχανές. Αιτία; Η απλότητα στο χειρισμό του και η μεγάλη αυτονομία (30 ώρες) που εξασφάλιζαν οι τέσσερις ΑΑ μπαταρίες, που χρησιμοποιούσε.

 

 

Το 1996 η Nintendo κυκλοφόρησε το -αδυνατισμένο- Game Boy Pocket, ενώ το 1998, το έγχρωμο Game Boy Color που ξανατάραξε τα νερά της βιομηχανίας του gaming. Και τα δύο χρησιμοποιούσαν το ίδιο σύστημα εναλλασσόμενων παιχνιδιών με κασέτες, στις οποίες ο παίκτης 'έσωζε' την πρόοδο του παιχνιδιού, και βοήθησαν στην εδραίωση παιχνιδιών όπως το Super Mario Bros.

 

Άλλες ημερομηνίες-σταθμοί από την 25ετή πορεία του Game Boy ήταν η κυκλοφορία του Game Boy Advance (2001), του Game Boy Advance SP (2003) και του Game Boy Micro (2005).

 

Η μεγαλειώδης πορεία του Game Boy 'έληξε' (στα χαρτιά, τουλάχιστον, αφού υπάρχουν ακόμα "στρατιές" fans της κονσόλας και των παραλλαγών της) το 2004, όταν η εταιρεία Nintendo κυκλοφόρησε το προηγμένο Nintendo DS.

 

Flash-Back δώρο της στήλης για όλους τους fan: ένα site που περιέχει 630 παιχνίδια από τη σειρά Game Boy της Nintendo που μπορείτε να παίξετε online (απαιτεί Java), κι ένα επετειακό site για τα 25 χρόνια της κονσόλας.

 

 

 

+ Bonus: 25 λόγοι για τους οποίους το Game Boy έγινε ένα από τα σημαντικότερα gadget όλων των εποχών, ισάξιο του Walkman και του iPod, από τον Guardian.

 

Έχετε... παρελθόν με το Game Boy της Nintendo; Μοιραστείτε το στα comments.

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
απλα κοιτας την εικονα της φωτο.. κλεινεις τα ματια και κανεις το πιο ομορφο ταξιδι στο παρελθον... εγω το εκανα και βρεθηκα στο πεζοδρομιο εξω απο το σπιτι μου, με τον παιδικο μου φιλο διπλα διπλα, 2 συνδεδεμενα game boy να παιζουμε διπλο τετρις...
ok ήμουν της "αντίπαλης" σχολής, so to speakhttp://obrazki.tnttorrent.info/tnt24.info_Sega_Master_System_amp_Sega_Mega_Drive_2040_Roms_1_DVD5-Multi6_.3902__15728.jpeg...αλλά είχα δανειστεί game boy και είχα γενικώς πώρωση με τα tmnt:http://www.youtube.com/watch?v=aevqBoSSY_E
Λιώσιμο τα μεσημέρια του καλοκαιριού μέχρι να βγει η πίστα στο Burai Fighter...(και αφού είχες τελειώσει με τα επιρρήματα στις "Χαρούμενες Διακοπές" so to speak...)..ώστε να πάει 5 και να βγεις με το ποδήλατο + φέτα μερέντα!!
Ενα μηχανημα που κερδισε την μαχη οχι λογο δυναμης η διαφορων καινοτομιων αλλα γιατι ηταν ο συνεχηστης του game and watch. Ολα τα αλλα φορητα επεταν του game boy. Μπραβο στην Nintendo!!!!!! Παρεπιπτοντος εχω δυο κομματια ,ενα απο κινα και ενα απο ιαπωνια!!!!