Να πώς το Facebook app "στεγνώνει" τη μπαταρία του iPhone σου

Να πώς το Facebook app "στεγνώνει" τη μπαταρία του iPhone σου Facebook Twitter
3

Καταριέσαι το iPhone κάθε φορά που η μπαταρία του κοντεύει να τελειώσει; Μήπως έχεις εγκατεστημένη την εφαρμογή του Facebook με όλα τα notifications και τα συστήματα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης ανοιχτά; Τότε το θέμα αυτό σε αφορά.

Δύο νέες αναφορές ειδικών προγραμματιστών εκ των οποίων ο ένας είναι πρώην εργαζόμενος της Apple, ειδικός σε θέματα μπαταρίας όλων των iOS συσκευών, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το Facebook είναι η πιο πεινασμένη εφαρμογή για μπαταρία, από όλες όσες έχεις εγκατεστημένες στο iPhone σου.

Και οι δύο προγραμματιστές, που εργάστηκαν ανεξάρτητα ο ένας απ' τον άλλο, κατάφεραν να εντοπίσουν ότι η αδιάλλειπτη λειτουργία της εφαρμογής με σκοπό να σας κρατά ενήμερους και να σκανάρει όλα τα Post και τα status updates που θεωρεί ότι σας αφορούν με συνεχείς ειδοποιήσεις, είναι ο πιθανότερος ένοχος για το "στέγνωμα" της μπαταρίας του iPhone.

Να σημειωθεί ότι η μπαταρία του iPhone, θεωρείται από τις λιγότερο ισχυρές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, προσφέροντας χωρητικότητα 1560 (mAh) μιλιαμπέρ, όταν ο ανταγωνισμός προσφέρει μπαταρίες με χωρητικότητες που ξεπερνούν τα 2500 (mAh). Γεγονός που έχει οδηγήσει την Apple να εκδώσει τον δικό της οδηγό με συμβουλές καλής διαχείρισης της μπαταρίας του iPhone.

Η αιτία που κάνει το Facebook App, να συμπεριφέρεται βάναυσα στην μπαταρία του κινητού σας δεν είναι κάποιο προγραμματιστικό σφάλμα, αλλά μια παράπλευρη απώλεια που προκαλεί το "άγχος" της εφαρμογής να μένει μόνιμα συνδεδεμένο με τους σέρβερ του Facebook, για να εξυπηρετεί υπηρεσίες όπως το Facebook Messenger. Κάτι που δεν πρόκειται να σταματήσει με την ενσωμάτωση του WhatsApp, που αγόρασε πρόσφατα.

Τι πρέπει να κάνεις;


O πρώην υπάλληλος της Apple Scotty Loveless, με ειδίκευση σε θέματα μπαταρίας των συσκευών της εταιρείας γράφει στον εύληπτο οδηγό του:

"Χρησιμοποίησα το ειδικό εργαλείο που μετρά πόση ισχύ της συσκευής καταναλώνει κάθε App που τρέχει είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο. Το Facebook βρισκόταν καρφωμένο στην κορυφή, ακόμα κι όταν δεν το χρησιμοποιούσα! Με το που απενεργοποίησα τις υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού και την ανανέωση του app στο παρασκήνιο (Background App Refresh) συνέβη το προωτοφανές: η μπαταρία του κινητού ανέβηκε!"

Οι συμβουλές που δίνει ο Loveless για να μην σας τρώει την μπαταρία η εφαρμογή είναι:

- Απενεργοποίηση όλων των Location Services (Settings>Privacy>Location Services) και του Background App Refresh του Facebook (Settings>General>Background App Refresh) στη συσκευή σας. Μη διστάσετε να απενεργοποιήσετε όλα τα Location Services και τα Push Notifications για όποια app δεν "καίγεστε" να μαθαίνετε νέα τους (ειδοποιήσεις παιχνιδιών κλπ.)


- Μην κλείνετε τις εφαρμογές από την μπάρα του Multitasking (με το διπλό πάτημα του κεντρικού μπουτόν). Όταν τις ξαναφορτώνετε, θα χρειάζονται περισσότερη ενέργεια.

- Σταματήστε να τσεκάρετε κάθε λίγο και λιγάκι την οθόνη του iPhone και εν αναγκή, απενεργοποιήστε την ένδειξη μπαταρίας.

- Δώστε το τηλέφωνο σε κάποιον ειδικό της Apple για κοίταγμα, αφού η ισχύς της μπαταρίας φθίνει, με το χρόνο.

- Κάντε το Airplane Mode φίλο σας. Ενεργοποιήστε το σε περιοχές με χαμηλή λήψη και μετά ενεργοποιήστε το Wi-Fi της συσκευής (γίνεται!) για να μην μείνετε εντελώς απομονωμένοι.

+ Bonus

- Μειώστε το χρόνο φόρτισης του iPhone, φορτίζοντάς το στην κατάσταση "Airplane Mode" η διαφορά είναι αισθητή!

[via + via]

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια