Το 2012 ο Βλάντιμιρ Πούτιν εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Το 2012 ο Βλάντιμιρ Πούτιν εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Facebook Twitter
7

 

Το 2012 ο Βλάντιμιρ Πούτιν εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Facebook Twitter
Φωτο: Alexsey Druginyn


Νομίζεις ότι ξέρεις τον Ρώσο πρόεδρο
Βλαντιμίρ Πούτιν; Σίγουρα τον έχεις δει σε φωτογραφίες χωρίς μπλουζάκι, καβάλα σε άλογο, να χαϊδεύει ένα κουτάβι, να φιλάει ένα γιγαντιαίο ψάρι, και να ξεπροβάλλει από ένα υποβρύχιο.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν γνωρίζει (;) πώς να χρησιμοποιεί τη δημόσια εικόνα του όταν δεν καταδιώκει άγρια τις μειονότητες και τους ομοφυλόφιλους στη χώρα του, ή όταν επιβάλλει τη φίμωση κάθε ειρηνικής διαμαρτυρίας, όταν τροφοδοτεί έναν εμφύλιο πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, ή απλώς όταν έρχεται επικίνδυνα κοντά σε κόκκινες γραμμές που μπορούν να πυροδοτήσουν την έναρξη ενός παγκοσμίου πολέμου.

Το (αμερικανικό) Bustle συγκέντρωσε 7 όχι και τόσο φιλικές προς τον Πούτιν πληροφορίες. Εμείς απλώς τις παρουσιάζουμε για να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον άνθρωπο που σαν σήμερα το 2012 έγινε πρόεδρος της Ρωσίας.

 
1. Έχει πάρει διαζύγιο και το ανακοίνωσε σε όλους με έναν πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο

Το 2012 ο Βλάντιμιρ Πούτιν εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Facebook Twitter
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η σύζυγός του Λουντμίλα με τον σκύλο τους Κόννι στο εξοχικό τους στο Σότσι. Φωτο: EPA/SERGEI ILNITSKY

Ο Πούτιν είναι σκληρός τύπος, αλλά δεν ήταν και πολύ εύκολο για τον ίδιο να διαχειριστεί την ανακοίνωση του διαζυγίου του στη ρωσική τηλεόραση. Το πρόβλημα ανέλαβε να λύσει η σύζυγός του και στην κοινή τους συνέντευξη, αφού ο Πούτιν κατάφερε μόνο να πει ότι η γυναίκα του δεν ήταν συγκεντρωμένη στον ίδιο, για να τονίσει στη συνέχεια ότι αυτό "Ήταν μια κοινή απόφαση."

Τότε η Λουντμίλα Σκρέμπνιεβα πετάχτηκε για να ξεκαθαρίσει και να διευκρινίσει: "Ο γάμος μας έχει τελειώσει, γιατί δε βλέπουμε σχεδόν ποτέ ο ένας τον άλλο".

 
2. Είναι εντελώς μυστικοπαθής σχετικά με τις κόρες του, και κανείς στη Ρωσία δεν γνωρίζει ποιες είναι

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας τα τελευταία 15 χρόνια (υπήρχε βέβαια και το "tandemocracy", αλλά ας το θεωρήσουμε ως νίκη για τον Πούτιν), κανείς στη Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει την 30χρονη Μαρία, ή την 28χρονη Γεκατερίνα. Δεν υπάρχει καμία φωτογραφία τους online.


3. Εξαπολύει ύβρεις, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να αποδεχτεί την κριτική

Το 2012 ο Βλάντιμιρ Πούτιν εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Facebook Twitter
Φωτο: EPA/ALEXEI NIKOLSKY/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Eίναι γεγονός ότι ο Πούτιν δεν ανέχεται προσβολές ή ύβρεις. Ας πάρουμε για παράδειγμα όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα άσκησε κριτική στη γλώσσα του σώματος του Πούτιν τον Αύγουστο του 2013.

Βέβαια ο Ομπάμα προσπαθώντας να σώσει την κατάσταση χαρακτήρισε τις συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών ως παραγωγικές. Αλλά ο Πούτιν φέρεται να εξοργίστηκε, σύμφωνα με τους New York Times. Μήπως έτσι αποφάσισε να εισβάλει Κριμαία; (αναρωτιέται το Bluster). Ήταν μόλις λίγους μήνες αργότερα.


4. Aυτό το σκυλί δεν είναι ο Πούτιν

Αυτό το σκυλί μοιάζει πολύ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά δεν είναι αυτός.


5. Οι φίλοι του τον φοβούνται

Το 2012 ο Βλάντιμιρ Πούτιν εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Facebook Twitter

Ακόμα και οι φίλοι του Πούτιν ζουν με το φόβο του. Σε ερώτηση των Times σχετικά με τα παιδιά του Πούτιν, ένας φίλος του έντρομος, απάντησε ότι δε μπορούσε να μιλήσει επειδή δεν ήταν σίγουρος αν αυτό θα έκανε χαρούμενο τον πρόεδρο. Και δεν επρόκειτο καν να τον ρωτήσει, ώστε να απαντήσει στη δημοσιογράφο.

6. Είναι «ερασιτέχνης ηθοποιός»

Το 2012 ο Βλάντιμιρ Πούτιν εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Facebook Twitter

Ο Πούτιν λατρεύει να βρίσκεται μπροστά από την κάμερα, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιου είδους "σόου" που τον παρουσιάζει ως ήρωα. Του αρέσουν ιδιαίτερα τα πλάνα στα οποία εμφανίζεται με μεγάλες γάτες, (ο ίδιος είπε ότι το κάνει για να ευαισθητοποιήσει τον πλανήτη σχετικά με τα απειλούμενα είδη). Μάλιστα "έσωσε" ένα τηλεοπτικό συνεργείο από έναν τίγρη που είχε διαφύγει, ενώ έχει κολυμπήσει με φάλαινες και έχει πετάξει με γερανούς Σιβηρίας.


7. Nτρέπεται για τα αγγλικά του

Το 2012 ο Βλάντιμιρ Πούτιν εκλέγεται Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Facebook Twitter
EPA/YURI KOCHETKOV

Ο Πούτιν μιλάει άπταιστα γερμανικά, αλλά τα αγγλικά του; Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει την αγγλική γλώσσα, αλλά δεν τη χρησιμοποιεί στον καθημερινό του λόγο επειδή αισθάνεται άβολα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο LIFO.gr το 2015 από την Α. Κολοβού. © LIFO 2015

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ

σχόλια

3 σχόλια
Απ' όλα αυτά που αναφέρονται στο άρθρο, θεωρώ ότι το 2ο (μυστικοπαθής για πληροφορίες σχετικές με τις κόρες του) είναι μάλλον θετικό παρά αρνητικό. Η έκθεση στα ΜΜΕ δεν θα κάνει καλό στα κορίτσια. Κατά τα άλλα, θεωρώ ότι κάθε λαός εκλέγει τον ηγέτη που ανταποκρίνεται πιο πολύ στη νοοτροπία του. Είναι φανερό ότι οι Ρώσοι δεν έχουν διαπαιδαγωγηθεί δημοκρατικά
Το οτι καταφερε να σηκωσει την Ρωσία ξανα στα ποδια της σας λεει κατι; οταν ανελαβε τα καθηκοντα του το κρατος ηταν ακομα ριμαγμενο, εχει καταφερει να αποκαταστησει τον σεβασμο προς την χωρα του κυριος απο τα αμερικανακια που εως προσφατα ειχαν το δικαιωμα να κανουν οτι γουσταρουν με το ετσι θελω, εχει ανεβασει την οικονομια της χωρας του σε πολυ μεγαλο βαθμο, μια ενδειξη ειναι οι μισθοι των πολιτων που εχουν στην κυριολεξια 10πλασιαστει! Εχει ανεβασει την παραγωγη της χωρας του, παραγει αυτοκινητα, φορτηγα, αεροπλανα, στρατιωτικο εξοπλισμο, διαστημοπλοια, εξαγει τεραστιες ποσοτητες φυσικου αεριου και πολλα αλλα... Οσο για το σκηνικο με την Ουκρανια ας μην ριχνουμε τις ευθυνες πανω του, κρυβονται πολλοι πισω απο αυτο... Το οτι του αρεσει να προβαλλεται στα ΜΜΕ δεν ειναι κατι κακο, εδω το κανουν αλλοι κ αλλοι.... Το τι κανει στην προσωπικη του ζωη και για πιο λογο πηρε διαζυγιο δεν μας αφορα, το οτι δεν θελει να αποκαλυψει τις κορες του στο κοινο ειναι δικαιωμα του και απολυτως λογικο. Οσον αφορα τα αγγλικα του, ειναι προτιμοτερο αμα δεν αισθανεται σιγουρος για αυτα να μην τα μιλαει, παρα να μιλαει τσιπροεγγλεζικα :Ρ... Ας γινουμε πιο αντικειμενικοι λοιπον και να αναγνωριζουμε και τα θετικα, κατα την γνωμη μου ειναι ενας προεδρος που αγαπαει και σεβεται την πατριδα του και εχει σημειωσει σημαντικη προοδο σε σχεση με κατι πουλημενους που πανε τις χωρες πισω 100 χρονια... Μακαρι να ειχαμε πολιτικους σαν τον Πουτιν...
Έχω την εντύπωση, αγαπητέ #DonCorleoneGR, ότι ακόμα κι εσύ που πλέκεις το εγκώμιο του Πούτιν, δεν θα μπορούσες να αντέξεις περισσότερο από μια εβδομάδα, στο καθεστώς που έχει επιβάλει στη Ρωσία. Εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να κρίνουμε και να επικρίνουμε δημόσια όποιον δεν μας αρέσει, ελεύθερα, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας. Εκεί, δεν νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις όσον αφορά τον Πούτιν.
Ο Πούτιν είναι δημοκρατικά και πλειοψηφικά εκλεγμένος (με δεδομένες φυσικά τις καταγγελίες της αντιολίτευσης περί νοθείας που ποτέ δεν αποδείχθηκαν). Εξ ου και όλοι οι ηγέτες της Δϋσης, συνομιλούν μαζί του, χωρίς να αμφισβητούν την θέση του .
Πάμε απ την αρχή: οι εκλογές με πλειοψήφία ειναι προαπαιτουμενο για τη δημοκρατία αλλα δεν ειναι και το μόνο.Η ελευθεροτυπία για σένα ειναι δευτερεύον ας πουμε;Ο σεβασμός των δικαιωμάτων της μειοψηφίας δεν ειναι γνώρισμα της δημοκρατίας;Θες να τον πουμε δημοκρατικά εκλεγμένο δικατορα (οπως τον χιτλερ;) ας τον πουμε ετσι.
Ακριβώς! Δικτάτορας με περικεφαλαία! Μόνο που τουλάχιστον αυτός διατηρεί και το προφίλ του δικτάτορα και μπορεί να αποπνέει κι ένα κύρος, ένα μέγεθος, βρε αδερφέ... όχι, το λέω διότι κι άλλοι ηγεμονεύουν τον δημόσιο βίο, πουλάνε ωστόσο δήθεν δημοκρατία και ελευθερία... και αλήθεια τώρα, την επόμενη φορά που θα πας να ασκήσεις το "δημοκρατικό σου δικαίωμα", άλλως να διαλέξεις τον δικό σου δικτάτορα, δεν θα ήθελες να έχεις και την επιλογή Πούτιν;;;