Το έγκλημα πάθους της γκέισας Abe Sada.

Το έγκλημα πάθους της γκέισας Abe Sada. Facebook Twitter
8

Εικόνα από την ταινία Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων (1976) του Nagisa Ōshima που μετέφερε στην οθόνη την ακραία σχέση πάθους μεταξύ της Abe Sada και του αφεντικού και εραστή της Kichizo Ishida. "Είναι δύσκολο να πει κανείς ακριβώς τι πιο ωραίο είχε ο Ishida. Αλλά ήταν αδύνατο να πεις κάτι κακό για την εμφάνισή του, τη στάση του, τις ικανότητές του ως εραστή, τον τρόπο που εξέφραζε τα συναισθήματά του. Δεν είχα ξανασυναντήσει έναν τόσο σέξι άνδρα". Βλ. Wikipedia και ecranlarge.com.

 

Η Abe Sada ανάμεσα σε αστυνομικούς. Μαρτυρίες της εποχής αναφέρουν πως το πρόσωπο της έλαμπε από ευτυχία τη στιγμή της συλληψής της. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στην τσάντα της τα γεννετικά όργανα του εραστή της τον οποίον είχε σκοτώσει πέντε μέρες πριν με τη θελησή του με τη μέθοδο του "ερωτικού πνιγμού". Βλ. Top 10 Public Romantic Disasters.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, η χαρά της υπέρτατης ερωτικής θυσίας μεταδόθηκε και στους αστυνομικούς. H Abe Sada καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή. Οι δικαστές έδειξαν κατανόηση γι 'αυτήν την πράξη "τρελού έρωτα" και η κοινή γνώμη την αντιμετώπισε με συμπόνοια. Βλ. murderpedia.org και Curious Tendency.

 

Κάτω, η είδηση στην εφημερίδα Asahi Shimbun. Βλ. murderpedia.org, theyvcreationtumblr.

 

Πάνω, το σπίτι όπου "τελέστηκε" ο φόνος, και κάτω, το πτώμα του Kichizo Ishida. Με το αίμα του, η Abe Sada έγραψε πάνω στο στήθος του τις λέξεις "ενωμένοι για πάντα". Βλ. Wikimedia Commons, sada abe.Tumblr.

 

Bl. yamazakijirou.cocolog-nifty.com και murderpedia.org.

 

Το τελευταίο σπίτι όπου διέμενε η Abe Sada, ασκώντας το επάγγελμα της πόρνης. Βλ. Wikimedia Commons.

 

Ο χορογράφος Tatsumi Hijikata (δημιουργός του Butoh) με την Abe Sada το 1969. Bl. shihluntumblr και Wikimedia Commons.

 

Jitsuroku Abe Sada (Η πραγματική ιστορία της Abe Sada, 1975), ταινία του ιάπωνα σκηνοθέτη Noboru Tanaka, με τους Junko Miyashita και Eimei Esumi. Βλ. ホラーSHOX [呪].

 

Jitsuroku Abe Sada. Βλ. fumagalli.blogspot.com.

 

Jitsuroku Abe Sada. Βλ. hkmania.com.

 

Jitsuroku Abe Sada. Βλ. ホラーSHOX [呪].

 

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων (1976), ταινία του ιάπωνα σκηνοθέτη  Nagisa Ōshima, με τους Eiko Matsuda και Tatsuya Fuji. Βλ. pinterest.com και postercollective.com.

 

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων. Βλ. outnow.ch.

 

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων. Βλ. filmbook.blog.hu.

 

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων. Βλ. ecranlarge.com. 

 

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων. Βλ. outnow.ch.

 

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων. Βλ.  Ecce venter!

 

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων. Βλ. outnow.ch.

 


Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων (1976). Trailer.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ

σχόλια

4 σχόλια
Εχω επισκεφτει την Ιαπωνια 5 φορες και μπορω να επιβεβαιωσω οτι η σεξουαλικη κουλτουρα των ντοπιων ειναι εντελως διαφορετικη απο την οποιαδηποτε δυτικη κουλτουρα..Πολυ εξτριμ καταστασεις -μπονταντζ με εφηβα κοριτσακια ντυμενα μαθητριουλες , υποταγη των γυναικων στους αντρες και αλλα περιεργα... Φαινεται οτι εκει αυτο ειναι αποδεκτο πιο πολυ απο οτι σε εμας... Τουλαχιστον αυτοι απο οσο ξερω δεν πληρωνουν χιλιαδες ευρω ουτε για πατουσες τιγρης, κερατα ρινοκερων επειδη δεν τους σηκωνεται οι Κινεζοι απεναντι εχουν θεσει υποεξαφανιση τιγρεις, καρχαριες, ρινοκερους κλπ κλπ ...Γενικα η Ασια εχει εντελως διαφορετικα κριτηρια σε ολα τα θεματα που αφορουν τη σεξουαλικοτητα...Ενιωσα εξωγηινος στην Ιαπωνια παντως....
αν δεν κανω λαθος η συγκεκριμενη ειναι πορνη (oiran) καθως το obi (φαρδια υφασματινη ζωνη) της στην φωτο της συλληψης εχει το δεσιμο μπροστα. πολλες γκεισες κατεληγαν oiran ομως μην συγχεεται η κουλτουρα της γκεισας που η εκπαιδευση της στην καλλιγραφια, την μουσικη και τον χορο ξεκινουσε απο 9 ετων με τις κοινες πορνες που απλα βαφονταν και ντυνονταν σαν γεισες χαριν ψευδαισθησης του πελατη. :)
Σωστή η παρατηρησή σας, καθώς η Abe Sada πήγε στην Yokohama το 1922 σε μία σχολή για γκέισες, αλλά απογοητεύτηκε σύντομα από την αυστηρή διδασκαλία και την ιεραρχία που την κατέτασσε λόγω της ηλικίας της στις πιο χαμηλές βαθμίδες και προτίμησε μετά από πέντε χρόνια να εργαστεί ως κανονική πόρνη στην Osaka.