Αφιέρωμα στον αμερικανό συγγραφέα Jack London.

Facebook Twitter
1

"Tramp Life". Ο Jack London δείχνει σε μία φωτογραφία του 1907 πως ταξίδευε ... χωρίς εισητήριο στις νεανικές περιπλανήσεις του. 'Ηταν στους πέντε δρόμους από τα δεκαπέντε του.

 

Αριστερά, ο Jack London στο εξώφυλλο του βιβλίου του "John Barleycorn" (αυτοβιογραφία ενός αλκοολικού).

Για τη φωτογραφία δεξιά, βλ. Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Φωτ. 1885. Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Αριστερά, μελέτη στο σαλούν Heinold's First and Last Chance (Oakland, California, 1886).

Δεξιά, ο Jack London σε ηλικία εννέα ετών με τον σκύλο του Rollo (1885).  Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Cole School, Oakland, 1887. Ο Jack London είναι ο δεύτερος από δεξιά στη δεύτερη σειρά (με το παπιγιόν). Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Χρυσοθήρας στην Αλάσκα (Klondike). Στην ομαδική φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 1897, ο Jack London είναι πιθανόν ο νεαρός άντρας που στέκεται μπροστά από την δεξιά ομάδα. Φωτ. Frank LaRoche, Dick North and the Jack London Museum in Dawson City.

Ο Jack London και η Elizabeth "Bessie" Maddern, η πρώτη γυναίκα από το "φιλικό" γάμο του, με τις δύο κόρες τους Joan και "Becky". Παντρεύτηκαν το 1900 και πήραν διαζύγιο το 1904.

 

Ανταποκριτής πολέμου στον πόλεμο της Κορέας το 1904 ανάμεσα στη Ρωσία και την Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες τον απέλασαν.

 

 

Μέλος του Socialist Labor Party από το 1896, διαφώνησε με την  μετριοπαθή μεταρρυθμιστική γραμμή του κόμματος και στράφηκε το 1901 προς το πιο ριζοσπαστικό νέο Socialist Party of America.

 

Το γραφείο του Jack London. Βλ. The Book of Jack London by Charmian London (Century Company, NY).

 

Αριστερά, με τη δεύτερη γυναίκα του Charmian Kittredge (εδώ στο τιμόνι) στο Idora Park. Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

Δεξιά, με τον μάγο Harry Houdini, την Bess Houdini και την Charmian London.

 

Αριστερά, φωτογραφία του 1905.

Δεξιά, με τη φιλική παρέα του Bohemian Grove (Porter Garnett, George Sterling, Jack London). Βλ. The Pacific Monthly by Porter Garnett in his story "Forest Festivals of Bohemia" (Sept 1907)

 

Bohemian Grove, 1904. Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Jack London και Charmian στο σπίτι τους στο Glen Ellen (California). Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Jack London, Charmian και "Possum" ("London's friend of friends") γύρω στο 1915. Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Φωτ. Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Φωτογραφία του Jack London λίγο πριν το θανατό του. Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Jack London και Charmian στο σπίτι τους στο Glen Ellen (California). Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Αριστερά, με την Charmian στην παραλία του Waikiki (1915). Δεξιά, ο Jack London με τον ποιητή φίλο του -και "μέλος" του Bohemian Grove- George Sterling. Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Waikiki,  1915.

 

Αριστερά, ο Jack London το 1904. The Book of Jack London by Charmian London (Century Co, NY, 1921).

Δεξιά, φωτογραφία του Arnold Genthes (1909).

 

George Sterling, Mary Austin, Jack London, James Hopper, στην παραλία του Carmel (γύρω στο 1896). Φωτ. Arnold Genthes.

 

Η κατασκευή του Snark. ΟJack London σχεδίαζε να κάνει με αυτό το ιστιοφόρο τον γύρο του κόσμου. Βλ. The Book of Jack London by Charmian και Calisphere, University of California.

 

The Snark, το "Ketch" του Jack London, Hilo Harbor, Hawaii. Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.  

 

Η μέρα του απόπλου του Snark για την περιπέτεια του Νότιου Ειρηνικού (1907). Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

Το πλήρωμα του Snark. Calisphere, University of California, UC Berkeley, Bancroft Library.

 

Jack London, Charmian (νησιά Samoa).

 

Jack London, The Story Of An Eyewitness. Ο σεισμός του San Francisco, όπως τον φωτογράφισε ο Jack London, ως ειδικός απεσταλμένος του περιοδικού Collier's.

 

Φωτ. Jack London. Βλ. Allure-allure.

 

Φωτ. Jack London. Το Ακρωτήριο Horn, 1912. California State Parks, Jack London State Historic Park 2011.

 

Φωτ. Jack London. Νέες Εβρίδες, 1908. California State Parks, Jack London State Historic Park 2011.

 

Φωτ. Jack London. Soldadera των συνταγματικών δυνάμεων, Tampico, Mexico, 1914. California State Parks, Jack London State Historic Park 2011.

 

Φωτ. Jack London. Chow, Κορέα, 1904. California State Parks, Jack London State Historic Park 2011.

 

Φωτ. Jack London. Καυγάς μεθυσμένων εργατριών, Λονδίνο, 1902. The Huntington Library, San Marino, California.

 

Conflict (1936), ταινία του David Howard βασισμένη στο διήγημα του Jack London "The Abysmal Brute"

 

The Call of the Wild (1935), ταινία του William Α. Wellman βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Jack London. Με τους Clark Gable και Loretta Young.

 

Το τοπίο που αντίκρυζε ο Jack London κοντά στο σπίτι του στο Glen Ellen (California). Βλ. Naked But for a Loincloth, το μπλογκ του Chris La Tray.

 

Το σαλούν Heinold's First and Last Chance όπου μελετούσε μικρός ο Jack London μετονομάστηκε προς τιμήν του σε Jack London's Rendezvous. Βλ. Wikipedia.

 

Ο τάφος του Jack London και της Charmian (Jack London State Historic Park, Glen Ellen, CA). Βλ. Naked But for a Loincloth, το μπλογκ του Chris La Tray.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ

σχόλια

1 σχόλια
Τι έγινε ρε παιδιά εδώ ούτε ένα σχόλιο, για έναν τόσο μεγάλο συγγραφέα; Από την άλλη για τη Μενεγάκη, τον Τατσόπουλο και το κάθε νούμερο από κάτω βλέπεις 1000 σχόλια. Εγώ από τη μεριά μου θα προτείνω να διαβάσει όποιος θέλει κ ενδιαφέρεται το Σιδερένιο Τακούνι.