Βασίλης Λεβέντης

Facebook Twitter
10

Σεπτέμβρης του 1993.  Ο Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων και υποψήφιος βουλευτής στις πρόωρες εκλογές που προκηρύχθηκαν μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη,  απευθύνεται στους οπαδούς του από το παράθυρο των γραφείων του στην Πλατεία Κάνιγγος. Guest, ο Γιώργος Γ. Παπανδρέου (ο ετεροθαλής αδελφός του Ανδρέα Παπανδρέου). Φωτ. Σ.Σ.

 

"Θρυλική εκπομπή" (1993).

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Σαν Σήμερα / «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Η ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά είναι το πιο γνωστό έργο του σπουδαιότερου Ισπανού συγγραφέα, που πέθανε σαν σήμερα το 1616.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Είναι ο πιο έντιμος άνθρωπος που ασχολείται με την πολιτική. Αν στα αλήθεια θέλετε την αλλαγή, στηρίξτε αυτό τον άνθρωπο που έχει αδικηθεί παράφορα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν προβάλεται από τα κανάλια και όμως κατάφερε να κάνει 100.000 συμπολίτες μας να τον εμπιστευτούν. Ας μην μείνουμε σε αυτό το νούμερο. Ας δώσουμε μια θέση στη βουλή στον κ. Λεβέντη. Είναι ο μόνος βλέπει την πολιτική ως λειτούργημα και όχι σαν επάγγελμα.
Πρώτα απ' όλα χρόνια πολλά στον Βασίλη Λεβέντη. Σαν τον Λεβέντη υπήρχαν πολλοί και συνεχίζουν να υπάρχουν όπως και σήμερα ακόμη συνεχίζει πεισματικά. Μη ξεχνάμε τη σημαντική διαφορά του από τους ομοίους του (τους "τρελούς" του χωριού ή τους γραφικούς), πως ο Λεβέντης είχε το αβαντάζ της καθημερινής του εμφάνισης στην τότε τηλεοπτική συχνότητα "Κανάλι 64". Ακόμη και σήμερα παρουσιάζεται μεταμεσονύκτια κάποιες φορές την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό "ΕΧΤΡΑ 3".Χωρίς αυτές τις τηλεοπτικές, αρχικές εμφανίσεις της δεκαετίας του '90, αλλά και τις σημερινές δεν θα τον ήξερε κανείς ή θα τον είχαμε ξεχάσει.Το ότι έλεγε, για πολλούς από τότε, τα αυτονόητα περί λαμόγιων και απατεώνων πολιτικών αυτό δεν τον χαρακτηρίζει ως ευφυή ή χαρισματικό πολιτικό. Μη τρελαθούμε κιόλας. Ένας υπερσυντηρητικός άνθρωπος πλαισιωμένος από καλτ-γραφικές φυσιογνωμίας που αν (σε περίπτωση σουρεάλ φαντασίας), έπαιρνε κάποιες έδρες ή με κάποιο τρόπο συγκυβερνούσε και "λίγδωνε το εντεράκι του", τότε θα βλέπαμε ποιός πραγματικά είναι και κατά πόσο εφικτά είναι τα όσα προγραμμάτιζε... Όπως και να έχει, χάσαμε αυτή την ευκαιρία...
Αυτά τα αυτονόητα όπως λες δεν έχω ακούσει κανένα άλλο πολιτικό να τα λέει δημοσίως, τουλάχιστον όχι με ονόματα. Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό του που εκτιμώ είναι ότι δε χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων για να πάρει ψήφους.
Πολλα απο αυτά που έλεγε και λέει ο Λεβέντης βγήκαν πραγματικά. Ο τροπος που τα λεει όμως είναι το μεγάλο του μειονεκτημα και δίνει στους και καλά ''σοβαρούς'' πολιτικούς (δηλαδή τα πραγματικά λαμογια) τη λαβή να τον χλεβαζουν. Αυτο κανει το συστημα. Περιθωριοποιεί καποιον..τον βγαζει τον τρελό του χωριού και τον βγάζει απο τη μεση. Αν είχε και ο Λεβεντης και ο καθε Λεβέντης τους κεφαλαιούχους να τον αβανταρουν, δηλαδή εφημερίδες-καναλια κλπ θα σου ελεγα εγώ αν θα ηταν ο ''τρελος του χωριου''