''Ξέρετε πώς θα φανταζόμουν το σημερινό συσσίτιο της Χρυσής Αβγής;''

''Ξέρετε πώς θα φανταζόμουν το σημερινό συσσίτιο της Χρυσής Αβγής;'' Facebook Twitter
11

Aπό τον Αντύπα Καρίπογλου

Ξέρετε πως θα το φανταζόμουν; Χωρίς τσαμπουκάδες και τίποτε.

Θα έστελνα μια ισχυρή αστυνομική δύναμη και εισαγγελέα να κάθονται διακριτικά στην πλατεία. Συνεργεία του υγειονομικού, της εφορίας, δύναμη τροχαίας. Διακριτικά. Μόλις σταματούσε το πρώτο φορτηγό, κλήση για παράνομη στάθμευση, αφαίρεση πινακίδων επί τόπου, και με την ευκαιρία το ΣΔΟΕ ζητά τιμολόγια, δελτία αποστολής κλπ, το υγειονομικό εξετάζει αν τηρείται ο νόμος από δικής τους αρμοδιότητας.

Ο πρώτος που πάει να κάνει κιχ, κουβαλητός για απείθεια, αντίσταση κλπ. Ο πρώτος που πάει να ακουμπήσει αστυνομικό, στα πλακάκια με χειροπέδες και πέντε να τον πατάνε με τα άρβυλα. Το πρώτο απόβρασμα βουλευτής που θα άγγιζε όπλο σηκωτός για αυτόφωρο κακούργημα (μετά ας το έκανε πλημμέλημα το δικαστήριο), χωρίς άρσεις ασυλίας κλπ.

Καμία αναφορά σε δημόσιους χώρους, προσβλητικά συσσίτια και άλλες ιστορίες. Με πέντε μέρες προετοιμασία (αφού το ήξερα εδώ και πέντε μέρες), θα σού 'φτιαχνα σήμερα καμιά εκατοστή δικογραφίες μούρλια και αύριο αυτόφωρο. Άσε τα πρόστιμα.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με αφορμή τις φορολογικές παραβάσεις θα έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά τους (κόβω τον λαιμό μου ότι θα βρίσκαν παπάδες). Έρευνες στα γραφεία τους, στα σπίτια τους, άνοιγμα λογαριασμών. Νέες διώξεις, νέα πρόστιμα.

Θα τους έσκιζα στην νομιμότητα.

Και η συγκέντρωση; Νόμιμη...

*Ο Αντύπας Καρίπογλου είναι δικηγόρος, και πρόεδρος του κόμματος Δράση

Αρχείο
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

9 σχόλια
Αφήνεις τη Χ.Α. να αλωνίζει τα κάνεις πλακάκια με τους φασίστες. Δίνεις έναν ωραίο τρόπο αντιμετώπισης τους,σύμφωνα με το δικό τους δόγμα του "εμείς ξέρουμε και υπακούμε στους νόμους",γυρνάνε και λένε ότι δίνει εικόνα Ρουμανίας Τσαουσέσκου.Ξεχνούν βέβαια ότι κρίνοντας παράνομο ένα μη δημοκρατικό,αλλά δημοκρατικό εκλεγμένο κόμμα,που φέρεται να έχει κοντά στους 1.000.000 ψηφοφόρους σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις λειτουργείς πιο φασιστικά από αυτούς και δίνεις την αίσθηση ότι τους φοβάσαι!Αφού μιλούν για δημοκρατία και νόμους τους παίζεις με τους ίδιους όρους. Είναι τόσο λίγοι που ή θα αλλάξουν ρότα ή αναγκαστικά θα συμμορφωθούν.
όταν υπάρχουν άτομα με τη δική σου νοοτροπία, τα πράγματα θα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο... Τα διαβάζεις αυτά που γράφεις; Από πού κι ως πού την ψηφίζουν ένα εκατομμύριο την ΧΑ; Ξεχνάς για παράδειγμα πόσες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ψήφους έχει παρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έχετε δει ποτέ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να οπλοφορεί; Έχει συλληφθεί ποτέ αριστερός για μαχαιρώματα; Εδώ είσαι κι εδώ είμαι και θα δούμε στην πραγματικότητα πόσο νταντά θα τον κάνουν τον Καιάδα ή αν ο μόνος λόγος που ψευτοεφαρμόζουν τώρα μια διάταξη του νόμου είναι μόνο και μόνο για να έχουν πατημα να διαλύουν συγκεντρώσεις αριστερών από δω κι εμπρός. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην μπορούν τα φασιστάκια να σταθούν πουθεά - με κάθε μέσο και όλα!
Είναι εμφανές από το πλήθος των θετικών ψήφων που λαμβάνουν όλα τα σχόλια ότι η κατάλληλη λύση θα ήταν αυτή που προτείνει ο κος Καρίπογλου. Έχει ωριμάσει πια στη συλλογική ηθική μας η λήξη του ακαταδίωκτου που ξεκίνησε από τη μεταπολιτευτική αριστερά και έχει διαχυθεί πλέον και στον άλλο ακραίο χώρο, αλλά και όσους θέλουν να παρανομούν με διάφορα πολιτικά προσχήματα (βλ. άσυλο, κτλ). Άμεση και δραστική επέμβαση της αστυνομίας τώρα. Τα περί Ρουμανίας του Τσαουσέσκου, "αστυνομικού κράτους" (άλλη καραμέλα των μπαχαλάκηδων κι αυτή) και τα συναφή δεν αγγίζουν πια κανέναν μας.
Η συγκέντρωση δεν ήταν νόμιμη όχι μόνο λόγω μη αίτησης για χορήγηση άδειας από το δήμο αλλά γιατί ήταν ρατσιστική. Ο δήμαρχος καλώς έπραξε ό,τι έπραξε και μέχρι εκεί έφταναν οι αρμοδιότητές του. Εξαντλήσαμε όμως τη νομιμότητα στη χορήγση άδειας για χρήση δημόσιου χώρου.Ποιανού όμως ήταν η ευθύνη να απαγορευτεί η ρατσιστική διανομή τροφίμων της χ.α. ανεξαρτήτως τόπου και δεν έπραξε τα δέοντα;Ο ρατσισμός είνα νόμιμος;
Δυο φορές βρέθηκα σήμερα σε συζήτηση απέναντι σε ανθρώπους που εκτιμώ και που ήταν της εντελώς αντίθετης άποψης, ότι δηλαδή μπορεί να μην ψηφίζουν ΧΑ, αλλά η πρωτοβουλία να μοιραστεί φαγητό έπρεπε να στηριχθεί και όχι να απαγορευτεί. Αυτό που με προβλημάτισε μετά την αρχική οργή και λύπη μου ήταν το εξής: κανείς δεν έδειχνε να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην σημειολογία της πλατείας Συντάγματος, κανείς δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται την αξία της εικόνας, βουλευτές νεοναζιστικού κόμματος [υποθέτω μπορούμε πλέον να το αποκαλούμε ανοιχτά έτσι] επιλεκτικά να μοιράζουν άρτο στους εξαθλιωμένους συμπολίτες τους μπροστά στη Βουλή και θεάματα δια τηλεοράσεως σε όλους τους υπόλοιπους. θα μου πείτε, εσύ δεν πεινάς ακόμη. Μα ούτε κι οι συνομιλητές μου πεινάνε, κι όμως έφθασαν στο σημείο η νομιμότητα να μη τους αφορά, η δημοκρατία να είναι ο περίγελώς τους και η ανθρώπινη αξία στα μάτια τους να έχει εθνικότητα. Αυτό ήταν για μένα σήμερα η μεγαλύτερη ήττα. Δεν ξέρω πραγματικά ποιος ο "επικοινωνιακός" [sic] απολογισμός της σημερινής μέρας, ούτε μπορώ να αγνοήσω την πραγματική ανάγκη των συμπολιτών μου να επιβιώσουν, δεν ζω σε μεγάλο αστικό κέντρο για να έχω ιδία άποψη της οξύτητας του μεταναστευτικού προβλήματος, σήμερα όμως έχω πραγματικά την αίσθηση ότι το καράβι δεν είναι μόνο ακυβέρνητο, το έχει ρουφήξει μια μαύρη τρύπα και ο στροβιλισμός του ακόμη δεν έχει ελπίδα να σταματήσει. "All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" [E.Burke]- εδώ βρισκόμαστε δυστυχώς. Ευχαριστώ για την φιλοξενία, παρ' όλ' αυτά.-
απαραίτητος όρος είναι να το θέλει η κυβέρνηση κι εδώ γελάμε... Το έχουμε πει εκατοντάδες φορές και δεν θα κουραστούμε να το ξαναπούμε αλλη μια: το λυκόσκυλό μας δεν το σκοτώνουμε ποτέ, καμμιά σφαλιάρα του δίνουμε πού και πού όταν οι φωνές του παραγίνουν ενοχλητικές.
ο αντρεας καρυπογλου ειναι δικηγοροσ και εχει μεγαλη πλακα!!!! το σχεδιο του παραπεμπει σε ρουμανια τσαυσεσκο!! καλα κρασια δραση για κλάμματα