"Φυσικά και είμαι μελαγχολικός άνθρωπος. Τι είναι η ζωη, χοροί και πανηγύρια;"

"Φυσικά και είμαι μελαγχολικός άνθρωπος. Τι είναι η ζωη, χοροί και πανηγύρια;" Facebook Twitter
14

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

"Φυσικά και είμαι μελαγχολικός άνθρωπος. Τι είναι η ζωη, χοροί και πανηγύρια;" Facebook Twitter
" Φτύνω στον τάφο του Αδόλφου Χίτλερ, του κρυπτο-ομοφυλόφιλου, της κομπλεξικιάς αδερφής! Μη σου πω κατουράω κιόλας! Άφησε τα παιδιά μας αγράμματα, εκτός του ότι έκανε σαπούνια εκατομμύρια ανθρώπους!" Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

 

Και να σας πω και κάτι άλλο;

 

Παρακαλώ...

Ποιος ειν' αυτός που βγαίνει και βρίζει τους εισαγγελείς μιας χώρας; Ξέρετε ότι στις ευνομούμενες χώρες ένας εισαγγελέας είναι πάνω απ' τον πρωθυπουργό; Αυτό το πρότυπο του νταή θέλουν τα κανάλια; Φτηνό θέαμα; Αυτά δείχνουμε στα παιδιά; Ψυχανώμαλοι Μογγόλοι είναι με τις γυμναστικές τους και τα κουρεμένα κεφάλια που αγαπάνε έναν ανώμαλο που έπνιξε την υφήλιο στο θάνατο! Φτύνω στον τάφο του Αδόλφου Χίτλερ, του κρυπτο-ομοφυλόφιλου, της κομπλεξικιάς αδερφής! Μη σου πω κατουράω κιόλας! Αυτό το καθίκι δεν άφησε τη γιαγιά μου το 1940 να σπουδάσει δικηγόρος που ήθελε από μικρό κοριτσάκι (δακρύζει). Άφησε τα παιδιά μας αγράμματα, εκτός του ότι έκανε σαπούνια εκατομμύρια ανθρώπους! Εύχομαι η ψυχή του να βράζει στα καζάνια της Κόλασης!

 

Όταν σε κάλεσα για να βρεθούμε μού είπες για μια μεγάλη ιντερνετική ''μαγκιά'' σου που θα κάνει κακό στη Χρυσή Αυγή. Θες να μας πεις τι ακριβώς ειν' αυτό;

Επειδή στην Εισαγγελία ακόμη τους ξεψαχνίζουν και απορώ που ο Κασιδιάρης κυκλοφορεί ελεύθερος, σκοπεύουν να αλλάξουν το όνομα τους σε ''Εθνική Αυγή''. Πήγαν λοιπόν και κατοχύρωσαν το ethnikiavgi.gr και το ''com'', αλλά όχι και το ''eu''. Αυτό το κατοχύρωσα εγώ ως Εθνικός Σταρ που θέλει να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του και έφτιαξα δύο αντιφασιστικά sites. Η μαγκιά είναι ότι θα τους ψάχνουν κάποιοι στο internet και θα μπαίνουν πρώτα στα δικά μου sites (γέλια). Και για να γελάσετε κι εσείς, σας λέω ότι το πρώτο πράγμα που θα βλέπουν στα δικά μου θα είναι τον Χίτλερ έγκυο, μία σβάστικα στα σκουπίδια, τον Χίτλερ σε περιπτύξεις με ένα τεκνό και μια γριά να τους κάνει δάχτυλο!

 

Μάλιστα. Σε ενοχλούν πιο πολύ τα φοβικά σύνδρομα των Χρυσαυγιτών;

Να πάρουν χαμπάρι ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι καμία μειονότητα, αλλά το 50% της Ελλάδας, αν υπολογίσεις τους κρυμμένους. Εδώ λέμε να προχωρήσει η κοινωνία, να μπορούν οι άνθρωποι να παντρεύονται και να κληρονομούν ο ένας τον άλλον, όπως κάνουν και οι στρέιτ, κι έρχονται τώρα αυτοί να μας απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν. Τι είναι αφύσικο; Να γεννιέται ένας άντρας και να ερωτεύεται άντρα; Πού ζούμε; Στην ερωτική έλξη επιτρέπονται όλες οι χημείες στη ζωή αυτή. Πόσα πρόσωπα της showbiz πέθαναν και αντί να κληρονομήσουν οι επί σειρά ετών σύντροφοι τους, τα καρπώθηκαν οι συγγενείς που τους έφτυναν όσο ζούσαν; Ξέρετε ότι τη Στικούδη που δεν τη γνώριζα, την εκτίμησα πολύ απ' τις απόψεις της; Βγαίνει στα κανάλια και όλο τη ρωτάνε για την ερωτική ζωή του καθενός. ''Σας παρακαλώ'' τους είχε πει ''ποια είμαι εγώ να σχολιάζω την ερωτική επιλογή του καθενός ανθρώπου;'' Μπράβο της για το επίπεδο της! Και τώρα θα σας πω κάτι συγκλονιστικό: Γνωρίζω δύο παιδιά που το ένα πήγε νοσοκομείο κιόλας, αφού γνώρισαν σε gay sites άτομα, με τα οποία βγήκαν για καφέ, αλλά τελικά τους έστησαν ενέδρα και τα ξυλοκόπησαν. Δε λέω ότι το έκαναν συγκεκριμένοι φασίστες, αλλά ήταν στρατολογημένα, κατά των γκέι, μέλη της Χρυσής Αυγής. Πήγα, είδα το ένα παιδί, ''γιατί δε βγαίνεις να το καταγγείλεις;'' ''Μην το μάθει η μάνα μου'' απάντησε! Προσοχή στα gay sites στο internet, να το ακούσουν αυτό τα παιδιά: Υπάρχουν Ναζί που ξυλοκοπούν ομοφυλόφιλους!

 


 

Στην προσωπική σου ζωή, Αντρεούλη, έχεις βιώσει την ερωτική απόρριψη;

Εγώ στα 17 μου, όταν κατάλαβα τον εαυτό μου, ήθελα να βρω άτομο της ίδιας ιδιοσυγκρασίας με μένα και να μείνω μαζί του από τα 18 μέχρι τα 100 μου. Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει σταθεί εφικτό. Έχω κάνει εφτά σχέσεις στη ζωή μου με άντρες που λάτρεψα και που με απογοήτευσαν κατά κόρον. Νομίζω πως η ερωτική μου ζωή χωρίζεται προ 2011 και μετά 2011.

 

Είσαι μελαγχολικός άνθρωπος;

Φυσικά είμαι. Η ίδια η ζωή μελαγχολική δεν είναι; Τι είναι η ζωή, χοροί και πανηγύρια; Όταν ο κάθε άνθρωπος ζει υπό την επήρρεια του φόβου του θανάτου, μπορείς να είσαι μονίμως χαρούμενος; Να σκέφτεσαι ότι θα έρθει η στιγμή που μπορεί να αρρωστήσεις και να τα τινάξεις και να μπει το σώμα σου κάτω απ' τη γη; Η ψυχή μένει, αυτή είναι το άφθαρτο στοιχείο του καθενός μας.

 

Γιατί είπες πριν για το 2011, τι συνέβη τότε;

Το 2011 σηματοδότησε το τέλος της ζωής μου δίπλα στον πατέρα – παππού μου και το τέλος μιας μεγάλης τετράχρονης σχέσης που δεν έπρεπε καν να υπάρχει, που με πλήγωσε πολύ και που με ζημίωσε οικονομικά. Από το 2011 και μετά, αποφάσισα ότι για να είναι με ένα άτομο ο Αντρεούλης Ευαγγελόπουλος θα πρέπει να συμβούν δύο τινά: Ή να παίρνει αγάπη, λατρεία, πίστη και αφοσίωση ή να παίρνει ύλη!

 

Χρήματα εννοείς;

Ύλη. Απ' το να χάνω εγώ το χρόνο μου με τον κάθε Καραγκιόζη που δεν ξέρει τι είναι και που φοβάται να βήξει, δεν κάθομαι να διαβάζω τον Ελύτη μου καλύτερα; Εγώ είμαι πια μια δοκιμασμένη μηχανή του χρόνου, απαιτώ έναν άνθρωπο δίπλα μου με πολλά γκατς. Εκτός αν θέλει να το παίξω μαμά και μπαμπάς, ευχαρίστως, αλλά θα κάθεται και θ' ακούει και θα κάνει ό,τι του λέει η μαμά κι ο μπαμπάς. Κάτι θα πάρω λοιπόν, συναίσθημα ή ύλη! Τζάμπα δε θα πάω, ο τζάμπας πέθανε!

 


 

Την ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη τη γνωρίζεις; Γράφουμε στο ίδιο μέσο και μου είπε να σου μεταφέρω την αγάπη της που έκανες μνημόσυνο στην Εντίθ Πιάφ!

(χαμηλώνει το κεφάλι) Δυστυχώς δεν τη γνωρίζω, αλλά να της μεταφέρετε και τη δική μου αγάπη. Με συγκινείτε. Η Εντίθ Πιάφ ήταν το έναυσμα για να ασχοληθώ με το καλό τραγούδι, οτιδήποτε άλλο είπα τα προηγούμενα χρόνια, το άφησα πίσω.

 


 

 

Τραγούδησα το ''Je ne regrette rien'', ξέροντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο τραγούδι της Γαλλίας. Κάθε Σάββατο στο σπίτι μου καίει ένα μεγάλο καντήλι υπέρ ανάπαυσης των ψυχών ογδόντα καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων που τις έχω φάρους μου. Κάθε χρόνο κάνω μνημόσυνο στην εκκλησία την ημέρα γέννησης της Πιάφ και όχι του θανάτου της. Γνωρίζετε ότι με δικά μου χρήματα ρίχτηκε χαλίκι στον τάφο του Γεωργίου Δροσίνη που είναι παρατημένος; Με τη συναίνεση του δημάρχου Κηφισιάς αποκαταστάθηκε ο τάφος ενός μεγάλου ποιητή, τον οποίο οι άλλοι, αυτοί που έβγαλαν λεφτά από την ''Ανθισμένη αμυγδαλιά'' του, ούτε που επισκέφτηκαν ποτέ. Επίσης, δεν θα έπρεπε να βγάζουν τέτοιες προσωπικότητες από το Α΄Νεκροταφείο. Απαράδεκτο! Οι τάφοι είναι σα να ζουν ακόμη οι ίδιοι και πρέπει να μένουν εκεί για να τους επισκέπτονται τα παιδιά σαν μνημεία.

 

Κοίτα σύμπτωση...Και μόλις προχθές η πολιτεία ειδοποίησε τη Ναταλία Ρασούλη να ξεθάψει τη σορό του πατέρα της από το Α΄Νεκροταφείο γιατί έκλεισαν τρία χρόνια.

Επιτρέπεται; Ποιον, τον Ρασούλη! Που τίμησε την Ελλάδα με το ''Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ'' και όχι μόνο; Καλέ, δεν είμαστε καλά! Γιατί δε βγάζουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και να αφήσουν τον Ρασούλη; Σημαντικότεροι είναι οι πολιτικοί απ' τους καλλιτέχνες; Η Μελίνα έλεγε ''ο καλός πολιτικός είναι καλλιτέχνης πρώτα''!

 

"Φυσικά και είμαι μελαγχολικός άνθρωπος. Τι είναι η ζωη, χοροί και πανηγύρια;" Facebook Twitter
"Φυσικά και είμαι μελαγχολικός άνθρωπος. Η ίδια η ζωή μελαγχολική δεν είναι; Τι είναι η ζωή, χοροί και πανηγύρια;" Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μου πεις πώς σχολιάζεις τις φιλοχρυσαυγίτικες δηλώσεις καλλιτεχνών συναδέλφων σου;

Συγνώμη, μόνο εγώ παίρνω τέτοια θέση κατά της Χρυσής Αυγής; Γιατί δε βγαίνει κάνας άλλος; Θέλω λοιπόν να τους πιάσω έναν – έναν αυτούς τους κυρίους! Νότης Σφακιανάκης: Καλά, αυτός φαινόταν ότι ήταν φασίστας απ' όταν έβγαλε εκείνο το κατάπτυστο ομοφοβικό τραγούδι που μιλούσε για ''τραγουδιστάκια – αδερφές''. Σιγά τον μεγάλο σκυλο-λαϊκο-πόπ ερμηνευτή, λες και μίλησε η Μαρία Κάλλας! Αυτός δεν ήταν που είπε κιτς τον Τσαρούχη; Ξέρει ποιος ήταν ο Τσαρούχης, έχει ανοίξει κάνα βιβλίο ποτέ του; Μήπως πήρε άδεια απ' τη μεγάλη Βιτάλη για να πει τα τραγούδια της; Δεν πειράζει, ας πάει στη Χρυσή Αυγή, τέτοιους καλλιτέχνες, ψευτόμαγκες και αγράμματους, θέλουν αυτοί, τους ταιριάζει. Πέτρος Γαϊτάνος: Αν έβγαινε η Μαρινέλλα κι έλεγε ό,τι είπε αυτός, θα πίστευα πως η γυναίκα έχει κάποια συμφέροντα από την ΑΕΠΙ και αλλού με τόσες χιλιάδες δίσκους που έχει πουλήσει. Αλλά να μιλάει αυτός που τραγουδάει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ντροπή του! Καθόλου δεν τον άγγιξαν αυτά που τραγουδάει τον κ. Γαϊτάνο; Αίσχος να χωρίζει τους ανθρώπους σε μαύρους, κίτρινους, πράσινους. Απ' την άλλη, ο κ. Γαϊτάνος δε γνωρίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εχθρική στους ομοφυλόφιλους; Ούτε το κυνηγητό στους γκέι δεν τον πτοεί;

 

Μα δεν έχει μιλήσει ποτέ ο ίδιος για την ερωτική του ζωή.

Ούτε εγώ λέω ότι είναι γκέι. Ερωτήματα θέτω. Τον βλέπω απλά τόσο γλυκομίλητο και ήπιο... Λυπάμαι, αλλά φάνηκε ο ρατσισμός του και στο εξής τον θεωρώ φασιστο-σιγανο-παπαδίτσα. Ας πάνε καλύτερα οι φασίστες να δείρουν τον Πρωθυπουργό μας και τον Μητσοτάκαρο τον Δράκουλα, τον πατέρα της Ντόρας, που άνοιξαν τα σύνορα το ΄90 – 91 και μπούκαραν μέσα όλες αυτές οι ψυχές, νοικοκυραίοι οι περισσότεροι, αλλά και δολοφόνοι, όπως θα γινόταν λογικά. Διότι ξένοι δολοφόνησαν τη νονά μου τη Γαβριέλλα το 1991, Έλληνας δεν θα της τό 'κανε ποτέ αυτό το Κακό. Και να μη μου κάθονται όλες οι κυρίες να ασχολούνται με τα νύχια τους και να μην πιάνουν σφουγγαρόπανο, γιατί έτσι τους φταίνε μετά η μαύρη, η Ρωσίδα κι η Αλβανίδα που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια να επιβιώσουν.

 


 

Μίλησε μου τώρα για τη Γαβριέλλα, την οποία αγιοποίησες, αν δεν κάνω λάθος.

Εδώ το παπαδαριό έχει αγιοποιήσει την Κουτσή Μαρία, τουρλουμπούκι είναι πια οι αγιοποιήσεις, γιατί να μην αγιοποιήσω κι εγώ τη νονά μου που αφιέρωσε το κορμί και την ψυχή της στον Άνθρωπο; Φρόντισαν να βάλουν την ταμπέλα της πόρνης και να καθαρίσουν έτσι, σ' αυτήν που βράβευσε ο Στεφανόπουλος για την αντιστασιακή της δράση και που συντηρούσε τριάντα ολόκληρες οικογένειες της Αθήνας! Γιατί αν η Γαβριέλλα δεν έκανε φιλανθρωπίες, θα άφηνε πεντακόσια και όχι τριάντα διαμερίσματα να μένουν μέσα οικογένειες. Ποιος ξέρει πότε θα μάθουμε τον αριθμό των παιδιών που η Γαβριέλλα γλίτωσε απ' την Κομαντατούρ μεσ' στην Κατοχή...Η Γαβριέλλα βρέθηκε δολοφονημένη το 1991. Εγώ ήξερα πως ένα χρόνο πριν είχε πάει συμβολαιογράφος σπίτι της και έκανε τη διαθήκη της, στην οποία απευθυνόταν σε μένα. Μου ζητούσε να μείνουν μέσα στα σπίτια της οι τριάντα οικογένειες όσο ζουν οι άνθρωποι, να κάνω μουσείο το ένα μέρος του σπιτιού της και το άλλο να τ' αφήσω ως είχε και να πουλήσω για μένα μερικά από τα κτήματα της. Τελικά η περιουσία της όλη κληρονομήθηκε νόμιμα από την ετεροθαλή αδερφή της, με την οποία δεν είχαν καλές σχέσεις όσο ζούσε. Πάντως καμία διαθήκη σαν κι αυτή που σας είπα δεν βρέθηκε στο διαμέρισμα της.

 

"Φυσικά και είμαι μελαγχολικός άνθρωπος. Τι είναι η ζωη, χοροί και πανηγύρια;" Facebook Twitter
"Δεν υπάρχουν άνθρωποι του περιθωρίου, ο καθένας έχει τη δική του αξία στον κόσμο αυτό. Περιθωριακοί είναι μόνο οι τοξικομανείς που αυτοπεριθωριοποιούνται, καίγοντας το κορμί και τον εγκέφαλο τους. Αγάπη για όλους, τίποτα άλλο δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία."Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

Δεν ήταν να γράψει και ο Κώστας Ταχτσής το βιβλίο για τη ζωή της;

Ο εκδότης της, ο κ. Χατζόπουλος, πολύ σωστός κύριος, της έλεγε πως αν έγραφε ο μεγάλος μας συγγραφέας Κώστας Ταχτσής τη βιογραφία της, δε θα πουλούσε είκοσι, αλλά εκατό χιλιάδες αντίτυπα, θα γινόταν μπεστ – σέλλερ. Όμως η Γαβριέλλα κι ο Ταχτσής είχαν τα δικά τους, αυτοί τα ξέρουν και τα πήραν μαζί τους. Τιμή μου που υπήρξε φίλη του παππού μου, που με βάφτισε και που μεγάλωσα δίπλα σ' αυτήν τη σύγχρονη Αγία!

 

Σε ελκύουν οι άνθρωποι του περιθωρίου, βλέπω.

Δεν υπάρχουν άνθρωποι του περιθωρίου, ο καθένας έχει τη δική του αξία στον κόσμο αυτό. Περιθωριακοί είναι μόνο οι τοξικομανείς που αυτοπεριθωριοποιούνται, καίγοντας το κορμί και τον εγκέφαλο τους. Αγάπη για όλους, τίποτα άλλο δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

 

Δε μπορώ να μη σε ρωτήσω τώρα αν άκουσες τι έγινε προχθές με τη χυδαία ραδιοφωνική επίθεση του Βερύκιου στον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ.

Σύμφωνα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και ο Σταυρόπουλος και ο Βερύκιος θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή για διάδοση ρατσιστικού μίσους. Ο Σταυρόπουλος θα έπρεπε να το βουλώνει γιατί έχει βγάλει χοντρά φράγκα ασχολούμενος με ανθρώπους του περιθωρίου. Παρεμπιπτόντως, του απαγορεύω να ξανασχοληθεί με τη νονά μου τη Γαβριέλλα! Αρκετά! Μετά απ' αυτή την εκπομπή τον θεωρώ ελεεινό τον Σταυρόπουλο. Όσο για τον Βερύκιο, είναι ένα πιόνι που όταν έβαζαν μέσα τον Κοντομηνά αυτός ήταν απ' έξω και φώναζε ''Είναι αθώος''. Σαν το σκυλί που δεν το ταΐζεις! Θα συμβούλευα τον κ. Βερύκιο να πάρει καθαρτικό να ξεβουλώσει, γιατί μπέρδεψε τον κώλο του με το στόμα του και δεν ξέρει τι λέει. Θα μπορούσα να του κάνω μήνυση για προσβολή της προσωπικής μου ζωής, σαν ομοφυλόφιλο άτομο που με έθιξε, όπως και τον Κορτώ.

 

Κι αν σου κάνει αυτός τώρα μήνυση, έτσι όπως εκφράζεσαι;

Ας μου κάνει! Είμαι κι εγώ ένας Κορτώ! Που θα τολμήσει αυτός, ένα πιόνι του χειρότερου συστήματος, να τα βάλει με τον Κορτώ, με έναν άνθρωπο του πνεύματος! Πούστηδες και παλικάρια γινήκαμε μαλλιά – κουβάρια!

 

Θα έβγαινες με νέα εκπομπή στην τηλεόραση;

Μόνο αν ήταν στις τωρινές προδιαγραφές μου. Ένα ποιοτικό μαγκαζίνο θα το έκανα με καλό τραγούδι και καλεσμένους. Ούτως ή άλλως, τώρα με τα κανάλια μου στο youtube μπορώ να ανεβάζω τα τραγούδια που με εκφράζουν. Προσέξτε τις διαφορετικές εκτελέσεις μου στο ''Γελαστό παιδί'' του Θεοδωράκη: μία για τον Μαρίνο Αντύπα, τον Λαμπράκη, τον Μυρογιάννη, τον Μπελογιάννη, τον Τεμπονέρα, τον Γρηγορόπουλο και τον Παύλο Φύσσα. Ένα τραγούδι για κάθε έναν αγωνιστή της δημοκρατίας.

 


 

Είναι κάτι άλλο που θες να πεις και παρέλειψα να σε ρωτήσω;

Αυτό που θέλω να εκφράσω είναι η επιθυμία μου να πολιτευθώ.

 

Σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα της Αριστεράς, εννοείς;

Ναι, αυτό. Και προτρέπω τους συμπολίτες μου, αυτά τα ζώα που πήγαν στη Χρυσή Αυγή, να στραφούν στα κόμματα της Αριστεράς, στο ΚΚΕ, στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ας δοκιμάσουν και μια κυβέρνηση Αριστεράς, τους άλλους όλους τους είδαμε. Κι εγώ δε θέλω τίτλους και καρέκλες, να δουλέψω θέλω στο Υπουργείο Πολιτισμού γι' αυτή τη χώρα.

 

Αντρεούλη Ευαγγελόπουλε, σ' ευχαριστώ γι' αυτή τη συνέντευξη πραγματικά.

Εγώ σας ευχαριστώ που μου δώσατε βήμα στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή επισκεψιμότητα και θερμούς χαιρετισμούς στον κ. Τσαγκαρουσιάνο που τον ξέρω από παλιές καλές εποχές και ανέκαθεν τον εκτιμούσα.

 

 

"Φυσικά και είμαι μελαγχολικός άνθρωπος. Τι είναι η ζωη, χοροί και πανηγύρια;" Facebook Twitter

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

__________________

* Τον Εθνικό Σταρ Αντρεούλη Ευαγγελόπουλο τον συναντάτε διαδικτυακά στα στοιχεία που εικονίζονται στην φωτογραφία

 

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

9 σχόλια
πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι ο άνθρωπος αυτός έχει ένα λογικό πάτημα σε αυτά που λέει. Κατά τα άλλα όσα βλέπω στο youtube-ειδικά το βιντέακι με το μνημόσυνο στη Εντιθ Πιαφ-είναι από αστεία ως τρομακτικά. Τραγουδάει με τη φωνή του μέσου ανθρώπου και δεν πειράζει που δεν ντρέπεται να το κάνει δημόσια. Ίσως να είμαστε θεατές ενός καλλιτεχνικού δρώμενου, ίσως να έχει αυταπάτες..
Επιτέλους αποκαθίσταται ο κύριος Ευαγγελόπουλος, που τόσο πολύ και τόσο άδικα τον κυνήγησε το αδηφάγο σύστημα και η Δεξιά. Με τη συνέντευξη αυτή το κοινό μπορεί να γνωρίσει και να αναγνωρίσει τους αγώνες του κυρίου Ευαγγελόπουλου για την Τέχνη και τον πολιτισμό και τις αγωνίες ενός ανθρώπου ενάντια στον φασισμό. Ποιός τώρα θα τολμήσει να πει πως σωπαίνουν οι πνευματικοί άνθρωποι;Συγχαρητήρια.
Είμαι σίγουρος πως μόλις έγραψες το άνωθεν σχόλιο, πριν πατήσεις enter, θα το διάβαζες και θα το ξαναδιάβαζες και θά'λεγες μέσα σου: ''Τι έγραψα ο θεός; Με αγαπώ, με αγαπώ''!Συγχαρητήρια και σε σένα, λοιπόν!
Πιστεύω πως το πρώτο μέρος θα ήταν από μόνο του αρκετό. Και για να διαπιστώσουμε όσοι διαβάσαμε μέχρι σε ποιό σημείο είναι διατεθειμένος να φτάσει ένας άνθρωπος όταν η ύπαρξή του εξαρτάται απο τη δημοσιότητα και για να πάρει ιστορικό κάποιος ειδικός.
Αυτή την τελευταία φράση, το ''να πάρει ιστορικό κάποιος ειδικός'', να την κοιτάξετε λίγο. Διότι, κι αν είναι έτσι όπως τα λέτε, αν δηλαδή από όσα λέει καταλάβατε ό,τι ο άνθρωπος ειναι για δέσιμο, ποιος είστε εσείς που τον καταδικάζετε ως ''τρελό'', ''παρανοηκό'' ή δεν ξέρω τι; Προσέβαλλε την αισθητική σας; Σας έθιξε; Είστε ο ένας και μοναδικός κριτής των πάντων; Γνώμη σας φυσικά...
Σας υπόσχομαι να την κοιτάξω, κατά τη παρότρυνσή σας. Όπως κοίταξα και τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση, τα οποία είναι εύγλωττα. Ιστορικό ξέρετε δεν παίρνουν μόνο απο τρελούς, παρανοικούς κτλ, αλλά και απο ανθρώπους που η εξάρτησή τους από τη δημοσιότητα, τους κάνει τη μια να ισχυρίζονται πως ειναι κολλητοί της Πάρις και την άλλη αντιφασίστες, ανάλογα με το τι είναι στην επικαιρότητα.Εγώ μιλάω για το κίνητρο. Πότε ακριβώς τον "καταδίκασα" όπως λέτε; Εκτός αν θεωρείτε πως όποιος χρειάζεται βοήθεια ειδικού είναι και καταδικασμένος. Σε αυτή την περίπτωση κοιτάξτε το όσο εγώ θα κοιτάζω το άλλο.Τέλος, όχι, δεν με έθιξε ούτε προσέβαλε την αισθητική μου. Έχω μάθει πως το προσωπικό μου γούστο δεν είναι μέτρο για τους άλλους.Έγραψα απλώς τη γνώμη μου διότι έχω καταλάβει οτι αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τα σχόλια. Αν κατάλαβα κάτι λάθος, συγχωρήστε με.
πραγματικό ενδιαφέρον θα είχε να περνάτε συνέντευξη από έναν φσσιστα και να τον στήσετε στο τοιχο με τις εωτησεις σαςΣυτο μοιάζει λίγο με τις συνεντεύξεις που κάνανε στην αλικη και από πριν ξέραμε τις απαντήσεις