11 + 1 πράγματα που δεν ξέρετε για το Birdman

11 + 1 πράγματα που δεν ξέρετε για το Birdman Facebook Twitter
0
11 + 1 πράγματα που δεν ξέρετε για το Birdman Facebook Twitter

Πίσω από κάθε μεγάλη ταινία, υπάρχει μια ιστορία. Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλές, που συνήθως μένουν στα παρασκήνια μέχρι να τις αναδείξουν τα πανταχού λαγωνικά των media. Διαβάστε μερικές παρακάτω και ετοιμαστείτε για τη μεγάλη πρεμιέρα του Birdman, αυτή την Κυριακή, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema.

1.      

Η πιο γνωστή προέρχεται από την σύλληψη του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου να γυριστεί η ταινία δίνοντας την αίσθηση ενός μονοπλάνου (οι παρατηρητικοί θα σημειώσουν 16). Αυτό πρακτικά σήμαινε για τους ηθοποιούς ότι θα έπρεπε τις περισσότερες φορές να απομνημονεύουν μέχρι και 15 σελίδες του σεναρίου χωρίς κανένα σφάλμα... Για την Ναόμι Ουότς, όπως εξομολογείται σε μία συνέντευξη, ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχει κάνει. Αυτό ήταν το βούτυρο στο ψωμί για τους Νόρτον και Κίτον που καταγράφανε καθημερινά τα σαρδάμ και τα λάθη των συναδέλφων τους. Η πιο κακή μαθήτρια απεδείχθη η Έμα Στόουν, ενώ ο καλύτερος στην τάξη ήταν ο δικός μας Ζακ Γαλιφιανάκης.

2.

Η ταινία γυρίστηκε σε λιγότερο από ένα μήνα, ενώ το μοντάζ διήρκεσε μόλις δύο εβδομάδες. Αυτό επετεύχθη καθότι υπήρξε πολύ καλή προετοιμασία της ομάδας  και πολλές πρόβες από την πλευρά των ηθοποιών.

3.

Την γνωστή εικόνα του παράτολμου Φιλίπ Πετίτ που σχοινοβατεί μεταξύ των Δύο Πύργων (1974), έστειλε ο Ιναρίτου σε όλο το καστ, πριν αρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας. Ήταν ένας τρόπος για να τους προετοιμάσει για όσα θα ακολουθούσαν... Λέγεται ότι είπε στο καστ: «Παιδιά, αυτή είναι η ταινία που θα γυρίσουμε. Αν πέσουμε, αποτύχαμε».

11 + 1 πράγματα που δεν ξέρετε για το Birdman Facebook Twitter

4.

Μπορεί πολλοί να θεωρήσανε τον Μάικλ Κίτον ως την καλύτερη δυνατή επιλογή για το ρόλο, ο ίδιος πάλι αισθάνεται ότι δεν σχετίζεται καθόλου ως άνθρωπος με τον Ρίγκαν Τόμσον. Πέρα από το κοινό χαρακτηριστικό τους, ότι βρέθηκαν στο απόγειο της καριέρας τους παίζοντας έναν υπερήρωα το 1992 (!) και ότι έκτοτε προσπαθούν να κάνουν κάτι πιο ποιοτικό, ο Κίτον υποστηρίζει ότι ως χαρακτήρας δεν έχει απολύτως τίποτα κοινό με τον Ρίγκαν. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μεγαλωμένος σε μια πολυμελή οικογένεια, βαθιά θρησκευόμενη, δεν θα μπορούσε ποτέ να καλλιεργηθεί ο οποιοσδήποτε ναρκισσισμός...

5.

Αν το χαλί στους διαδρόμους στα παρασκήνια του θεάτρου σας θύμισε κάτι, μην απασχολείτε άλλο το μυαλό σας. Είναι το ίδιο σχέδιο που χρησιμοποίησε ο Στάνλει Κιούμπρικ στην κλασική ταινία τρόμου «Η λάμψη» (1980). Κι αν σας ξεφύγει αυτή η μικρή λεπτομέρεια, υπάρχει πάντα ο αποκωδικοποιητής εγγραφής NovaBox+, για να δείτε την ταινία ξανά όσες φορές θέλετε.

6.

Σε μια σκηνή που ο Τζέικ (Ζακ Γαλιφιανάκης) απαριθμεί διάφορους ηθοποιούς που είναι απασχολημένοι σε γυρίσματα ταινιών, αναφέρεται στον Γούντι Χάρελσον που γύριζε τότε το τρίτο «Hunger Games». Στο σενάριο κανονικά, ο ηθοποιός στον οποίο αναφερόταν ο Τζέικ ήταν ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν...

7.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε ένα πραγματικό θέατρο και μάλιστα όχι σε ένα κακοδιατηρημένο όπως περιπαιχτικά αναφέρουν οι χαρακτήρες της ταινίας. Συγκεκριμένα, το St. James Theatre είναι από τα πιο γνωστά στο Μπρόντγουεϊ,στην καρδιά της Times Square, στο οποίο έχουν ανέβει σπουδαίες παραστάσεις όπως οι "The Producers", "Oklahoma!", "The King and I", "Becket" και άλλα .

11 + 1 πράγματα που δεν ξέρετε για το Birdman Facebook Twitter

8.      

Πέρα από τον Μάικλ Κίτον, άλλοι δύο από τους πρωταγωνιστές έχουν παίξει σε ταινίες με σούπερ ήρωες.  Συγκεκριμένα, η  Έμα Στόουν έπαιξε στο Birdman  όσο έκανε διάλειμμα από τα γυρίσματα του Amazing Spider-Man 2 ενώ τον Έντουαρντ Νόρτον τον είδαμε στο Hulk.

9.      

Η ταινία έχει κάτι από το άρωμα λατινοαμερικάνων συγγραφέων. Το Birdman έχει  περιγραφεί σαν ένα έργο μαγικού ρεαλισμού, όρος που έγινε διάσημος από τον Κολομβιανό συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέζ. Όσο για τον Μάικ Σίνερ (Έντουαρντ Νόρτον), τον βλέπουμε σε μια σκηνή που βρίσκεται στο σολάριουμ, να διαβάζει τον Αργεντίνο Χορχέ Λουίς Μπόρχες.

10.  

Στη σκηνή που ο Ρίγκαν (Μάικλ Κίτον) είναι μεθυσμένος και πετυχαίνει έναν τρελό έξω από μια κάβα, ο άνθρωπος αυτός στην πραγματικότητα λέει στίχους από τη Μακμπέθ του Σαίξπηρ!

11.  

Είναι η τρίτη ταινία του Ιναρίτου που έχει ως τίτλο μια λέξη που αρχίζει με “B” . Οι άλλες δύο είναι οι "Babel" (2006), και "Biutiful" (2010). Αυτή την τελευταία του ταινία την αποκαλεί το επιδόρπιό του!

Και για το τέλος... Λέγεται ότι ο Ιναρίτου δείπνησε με τον σκηνοθέτη Μάικ Νίκολς ("The Graduate"), λίγες μέρες πριν το γύρισμα και του εξέθεσε την πρόθεσή του να το γυρίσει σαν μονοπλάνο.  Η αντίδραση του φίλου του σκηνοθέτη, ότι πρόκειται μάλλον για μια δύσκολη χαζοφιλοδοξία που δεν θα μπορέσει να υπηρετήσει την καλή κωμωδία, δεν πτόησε τον Ιναρίτου που μάλλον πείσμωσε περισσότερο. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Όπως θα δικαιώσει και όλους εμάς που θα μείνουμε στο καναπέ αυτή την Κυριακή για να παρακολουθήσουμε τη μεγάλη πρεμιέρα του Birdman στην ελληνική τηλεόραση. αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema. Για όσους δεν είναι ontime στο ραντεβού, υπάρχει πάντα η δυνατότητα εγγραφής στον εξελιγμένο αποκωδικοποιητή NovaBox+, που αυτό το χειμώνα θα γεμίσει με blockbusters.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ