Αφιέρωμα: Δέκα χρόνια Project Runway

Αφιέρωμα: Δέκα χρόνια Project Runway Facebook Twitter
1

Συνηθίζουμε να επικεντρωνόμαστε στις τελευταίες, μεγάλες επιτυχίες, στα σήριαλ που εμφανίστηκαν ξαφνικά και ξαφνικά χάνουν το ενδιαφέρον που είχαν, για καινούριες συνεργασίες και για παραγνωρισμένες προσπάθειες, και εν τω μεταξύ, ξεχνάμε τις ήρεμες δυνάμεις της τηλεόρασης. Τα σήριαλ που συνεχίζουν για χρόνια και βρίσκονται πάντα στις πρώτες πεντάδες της τηλεόρασης, όπως το NCIS, και μερικά ριάλιτι που έχουν αγαπηθεί επειδή είναι πραγματικά διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα, με σημαντικούς συντελεστές, όπως είναι το Project Runway.

Τα γυρίσματα με μερικά πισωγυρίσματα (Παρίσι, Λος Άντζελες) γίνονται πάντα στη Νέα Υόρκη και ο νικητής παρουσιάζει τη συλλογή του στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.

Το Project Runway ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2004 με κριτές την Heidi Klum, τη Nina Garcia, τον Michael Kors και τον Tim Gunn σε ρόλο μέντορα. Η επιτυχία ήρθε άμεσε με μια υποψηφιότητα για Emmy στην κατηγορία "διαγωνιστικό ριάλιτι" και μέχρι το φινάλε ήταν η πιο πετυχημένη σειρά του καναλιού μετά το Queer Eye for the Straight Guy.

  

Από τότε έχουν κυλήσει 13 κύκλοι και λίγα έχουν αλλάξει. Τα γυρίσματα με μερικά πισωγυρίσματα (Παρίσι, Λος Άντζελες) γίνονται πάντα στη Νέα Υόρκη και ο νικητής παρουσιάζει τη συλλογή του στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, που άλλαξε χώρο από το Bryant Park και πλέον γίνεται στο Lincoln Center. Οι παίκτες ζουν μαζί σε ένα διαμέρισμα και εξακολουθούν να ψωνίζουν υλικά από το κατάστημα Mood Designer Fabrics, που βρίσκεται στο Garment District της Νέας Υόρκης.

Αφιέρωμα: Δέκα χρόνια Project Runway Facebook Twitter
Heidi Klum

Η Heidi Klum είναι από την αρχή μέχρι σήμερα παραγωγός και παρουσιάστρια της εκπομπής, ομορφαίνει κάθε χρόνο και περισσότερο και το 2013 κέρδισε –επιτέλους- μαζί με τον Tim Gunn βραβείο Emmy για τον «καλύτερο παρουσιαστή ριάλιτι σειράς».

Αφιέρωμα: Δέκα χρόνια Project Runway Facebook Twitter
Nina Garcia

Η Nina Garcia πήγε από το περιοδικό Elle στο Marie Claire εν μέσω θύελλας δημοσιευμάτων (έφταιξε η παρουσία της στο Project Runway ή τη βοήθησε;).

Αφιέρωμα: Δέκα χρόνια Project Runway Facebook Twitter

O κομψός, εύγλωττος και αξιολάτρευτος Tim Gunn συνέχισε την ανοδική του πορεία στο Parsons School for Design, γύρισε δύο spin off, το Tim Gunn's Guide to Style, στο οποίο αναλάμβανε την μεταμόρφωση «απλών γυναικών», μετά το "Under the Gunn" σε καινούριο κανάλι, και έγραψε ένα βιβλίο, το "A guide to quality".

Αφιέρωμα: Δέκα χρόνια Project Runway Facebook Twitter
Michael Kors

O Michael Kors ήταν πολυαγαπημένος κριτής για δέκα κύκλους μέχρι που αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω φόρτου εργασίας. Τα πετυχημένα του σχόλια και οι ξεκαρδιστικές του παρομοιώσεις έφερναν κέφι και γέλιο στην εκπομπή, αλλά η κριτική του ήταν πάντα πολύ εύστοχη. Από τότε έχει ντύσει την Πρώτη κυρία των ΗΠΑ, έχει λάβει τα σπουδαιότερα βραβεία στο χώρο του και η εταιρεία του αξίζει δισεκατομμύρια.

Αφιέρωμα: Δέκα χρόνια Project Runway Facebook Twitter
Zac Posen

Στη θέση του μπήκε ο Zac Posen, ένας νεότερος Νεοϋρκέζος, επιτυχημένος σχεδιαστής. Ήταν δύσκολο να αναπληρώσει το κενό του Michael Kors αλλά φαίνεται ότι μπορεί να είναι αυστηρός αλλά εύστοχος, με ενθαρρυντικά λόγια σε κατάλληλες δόσεις.

Αφιέρωμα: Δέκα χρόνια Project Runway Facebook Twitter
Τα μυστικά του Project Runway, από την παραγωγό της σειράς, Sara Rea: 

"Συνήθως ξυπνούν στις 5 το πρωί, αν όχι νωρίτερα, και έχουμε το «πρωινό ριάλιτι» όπως το λέμε, που τους γυρίζουμε όσο ετοιμάζονται και μιλάνε για την μέρα που έρχεται. Μετά μαθαίνουν για τον επόμενο διαγωνισμό, συναντούν τον Τιμ ή τη Χάιντι, εξαρτάται – όλα είναι όπως τα δείχνουμε. Δεν υπάρχουν πολλά που γίνονται εκτός κάμερας.

Μόλις μαθαίνουν για τον διαγωνισμό, πηγαίνουμε στο Mood, κάνουμε γυρίσματα εκεί, γυρνούν στο χώρο εργασίας και μένουν εκεί μέχρι τις 11 ή τις 12 τη νύχτα.

Μέσα σε αυτό το διάστημα κάνουν υποχρεωτικά διαλείμματα. Καταλάβαμε ότι πρέπει να τους αναγκάζουμε να τρώνε γιατί συγκεντρώνονται τόσο που δεν τρώνε, και αυτό δεν είναι καλό, ούτε γι' αυτούς, ούτε για μας. Δεν τρώνε όλοι μαζί, πηγαίνουν διαδοχικά στο διάστημα μιας ώρας.

Αφιέρωμα: Δέκα χρόνια Project Runway Facebook Twitter
Ο λόγος που δεν τους αφήνουμε να συνεχίζουν τη δουλειά είναι ο ύπνος. Είχαμε περιστατικά παικτών που δεν κοιμόταν αρκετά και φωνάξαμε ασθενοφόρα.

Μετά έρχεται ο Τιμ, κάνει την κριτική του, μετά έρχονται τα μοντέλα, και στο τέλος της μέρας, γυρνάνε σπίτι και κάνουμε ένα ριάλιτι γύρισμα εκεί, αλλά πολύ σύντομο, γιατί είναι εξαντλημένοι.

Την επόμενη μέρα σηκώνονται την ίδια ώρα. Συνήθως είναι στο χώρο εργασίας στις 8 το πρωί και έχουν τρεις ώρες για να στείλουν τα μοντέλα για μαλλιά και μακιγιάζ και να κάνουν τις τελευταίες διορθώσεις. Μετά γίνεται η επίδειξη.

Ο λόγος που δεν τους αφήνουμε να συνεχίζουν τη δουλειά είναι ο ύπνος. Είχαμε περιστατικά παικτών που δεν κοιμόταν αρκετά και φωνάξαμε ασθενοφόρα. Μέχρι το όγδοο επεισόδιο έχουμε κάποιον που καταρρέει επειδή έχει εξαντληθεί τελείως. Έτσι πρέπει να ρυθμίζουμε τα πράγματα ώστε να πηγαίνουν για ύπνο, γιατί κάποιοι από αυτούς θα δούλευαν όλη τη νύχτα. Σκέφτονται την άμεση επιτυχία, αλλά είναι μαραθώνιος. Έτσι πρέπει να τους βοηθάμε."

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια