Το βιβλίο που θα χρωματίσει τον επόμενο κύκλο του True Detective

Το βιβλίο που θα χρωματίσει τον επόμενο κύκλο του True Detective Facebook Twitter
2
Το βιβλίο που θα χρωματίσει τον επόμενο κύκλο του True Detective Facebook Twitter
Ο Τόμας Πίντσον σε μια σπανιότατη papparazzi φωτογραφία του

Οι θεωρίες για το επόμενο True Detective, που στην Ελλάδα προβλήθηκε από τα κανάλια της Nova, συνεχίζονται:

O «Βασιλιάς στα κίτρινα» ήταν ένα μοτίβο που παρουσιάστηκε στον πρώτο κύκλο του True Detective, θυμίζοντας σε όλους ένα βιβλίο με διηγήματα του 1895 από τον Robert Chambers. Ένα από τα διηγήματα έχει τον τίτλο "King in Yellow" που θεωρήθηκε ο ίδιος βασιλιάς του True Detective, αν και ποτέ δε θα μάθουμε σίγουρα. Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Nic Pizzolatto μετά το τέλος του πρώτου κύκλου, είπε «για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να διαβάσει ένα βιβλίο παράλληλα με τον πρώτο κύκλο του "True Detective", θα πρότεινα την Παλαιά Διαθήκη. Δε θα έλεγα σε κανέναν να αγοράσει το βιβλίο του Robert Chambers. Δεν είναι και πολύ σπουδαίο βιβλίο».

Το βιβλίο που θα χρωματίσει τον επόμενο κύκλο του True Detective Facebook Twitter

«Η Συλλογή των 49 στο Σφυρί» (πρωτότυπος τίτλος: The Crying of Lot 49) κυκλοφόρησε το 1966. Θεωρείται το πιο "προσιτό" βιβλίο του Πίντσον, κυρίως λόγω του μικρού μεγέθους του, αλλά παραμένει αινιγματικό.

Πράγματι, δεν είναι. Είναι όμως κάπως δύσκολο να μην προσέξουμε κάτι τόσο συγκεκριμένο όπως τη φράση "King in Yellow". Ο δημιουργός του True Detective και το HBO είναι πολύ προσεκτικοί στον να μην κάνουν αποκαλύψεις και παράλληλα να υποδαυλίζουν τη μανία του κοινού να βρίσκει ομοιότητες και αναφορές, και τώρα με μια νέα δήλωση έχουν στρέψει την προσοχή σε ένα βιβλίο του Thomas Pynchon. Αυτό έχει προκύψει από το γεγονός ότι ο επόμενος κύκλος θα διαδραματίζεται στην Καλιφόρνια και θα επικεντρωθεί στην «μυστική και απόκρυφη ιστορία του συστήματος μεταφοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Αυτή η δήλωση είναι ασαφής αλλά ο συνδυασμός μιας απόκρυφης πτυχής του συστήματος μεταφορών με την Καλιφόρνια έχει κάνει τους φανατικούς της σειράς να έχουν καταλήξει σε μια λέξη που μάλλον θα είναι καθοριστική όσο η λέξη "Carcosa" στον πρώτο κύκλο. Κατά πάσα πιθανότητα στον δεύτερο κύκλο η αντίστοιχη λέξη θα είναι "Trystero".

«Η Συλλογή των 49 στο Σφυρί» (πρωτότυπος τίτλος: The Crying of Lot 49) κυκλοφόρησε το 1966. Θεωρείται το πιο "προσιτό" βιβλίο του Πίντσον, κυρίως λόγω του μικρού μεγέθους του, αλλά παραμένει αινιγματικό. Συνδυάζει τις πληροφορίες που έχουν δώσει οι συντελεστές του True Detective – και περιμένουμε να δούμε πώς και αν θα αξιοποιηθεί και ενσωματωθεί το μυστηριώδες σύμπαν του Πίντσον στη νέα σεζόν...

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια