Η απρόσμενα πετυχημένη επιστροφή της Alison Moyet

Facebook Twitter
2

H καριέρα της Alison Moyet αρχίζει στα τέλη του 1981, όταν μαζί με τον Vince Clarke (που είχε μόλις φύγει από τους Depeche Mode) φτιάχνουν τους Yazoo. Στα δύο σχεδόν χρόνια που κράτησε η συνεργασία τους, κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ και κάποια από τα κλασσικότερα τραγούδια ηλεκτρονικής μουσικής όπως τα Only You, Don't Go,

και το Nobody's Diary:

 

 

 

Μετά την διάλυση των Yazoo το 1983, η Moyet ξεκινά σόλο καριέρα. Η βαθιά φωνή και η ιδιαίτερη εμφάνισή της την βοηθούν να ξεχωρίσει αμέσως. Τα πρώτα δύο άλμπουμ της (Alf και Raindancing) έκαναν μεγάλη επιτυχία και είχαν αρκετά πετυχημένα σινγκλ, όπως τα  All Cried OutIs This Love?,

και το Love Resurrection:

Μετά την κυκλοφορία του τρίτου της άλμπουμ Hoodoo (1991) -που δεν είχε μεγάλη επιτυχία- ξεκινάει μια διαμάχη μεταξύ της Moyet και της δισκογραφικής της εταιρίας CBS για τον καλλιτεχνικό έλεγχο και την κατεύθυνση της καριέρας της.

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα επόμενα 11 χρόνια, ως το 2002 όταν και κατάφερε να φύγει από την δισκογραφική της που στην πορεία είχε εξαγοραστεί από την Sony, να κυκλοφορήσει ένα μόνο άλμπουμ.

 

(Πολλών καλλιτεχνών οι καριέρες σταμάτησαν ή φυτοζώησαν χωρίς να ανακάμψουν τελικά εξαιτίας διαμάχης τους με τις δισκογραφικές τους, πχ. των Prince, George Michael, Kirsty MacColl. Υπέγραφαν συμβόλαια χωρίς να νοιάζονται για τα μικρά γράμματα, και όταν επαναστατούσαν έμπλεκαν σε ατέρμονες δικαστικές διαμάχες. Και η καριέρα της Alison Moyet θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο δημιουργική αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά.)

Από το 2002 μέχρι πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ σε μικρές ανεξάρτητες εταιρείες που είχαν κάποια επιτυχία -κυρίως στη Μ. Βρετανία- παρά το πολύ μικρό promotion.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Alison Moyet έβγαλε το νέο -όγδοο- άλμπουμ της.

 

Λέγεται the minutes και είναι το πιο ηλεκτρονικό άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει από την εποχή των Yazoo.

 

Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της με τον συνθέτη και παραγωγό Guy Sigsworth - γνωστού από τις συνεργασίες του με τους Seal, Björk, Goldie, Madonna, Britney Spears κ.α.

 

Κυκλοφορεί από την νέα της εταιρεία την Cooking Vinyl και έχει πάρει πολύ καλές κριτικές. Η έκπληξη είναι πως όχι μόνο μπήκε στο βρετανικό Τοπ-10 αλλά έφτασε και μέχρι το Νο5 κάνοντας έτσι τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της, από το 1987, εδώ και 26 χρόνια. 

 

Πρώτο σινγκλ του δίσκου είναι το When I Was Your Girl:

 

 

 

Την πρώτη φορά που είδα το βίντεοκλίπ παρατήρησα το πόσο πολύ η κοπέλα που εμφανίζεται έμοιαζε στην Alison Moyet, αργότερα διάβασα ότι είναι η κόρη της.

 

 

#####

 

 

 

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια