Space Oddity στο διάστημα

Facebook Twitter
3

 

 

 

Θεωρητικά είναι το πιο ακριβό βίντεο κλιπ στην ιστορία. Πρακτικά δεν κόστισε τίποτα. Ο Καναδός Chris Hadfield αρχηγός πληρώματος του ISS και μουσικός λίγες μέρες πριν την επιστροφή του στη γη. (Θενκς Βασίλη)

 

 

 

 

Είναι η πρώτη φορά που γυρίζεται ένα βίντεοκλίπ στο διάστημα και νομίζω ότι δικαιωματικά θα έπρεπε να είναι για το Space Oddity του David Bowie ή κάποιας διασκευής του.

 

Στην ηχογράφηση του τραγουδιού τον Hadfield βοήθησε η επίσης Καναδή μουσικός και τραγουδίστρια Emm Gryner, που παλαιότερα έχει υπάρξει μέλος της λάιβ μπάντας του Bowie.

 

Στον ελεύθερο του χρόνο στο ISS -όταν πηγαίνει για αποστολές- ο Hadfield δουλεύει στο πρώτο άλμπουμ που θα έχει ηχογραφηθεί στο διάστημα.

 

(Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2012 είχε ανεβάσει στο λογαριασμό του στο YouTube το Jewel in the Night, το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου σε τροχιά.)

 

 

 

 

 

#####

 

 

 

 

 

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια