Το νέο βίντεοκλιπ της Lana Del Rey (είναι εδώ)

Facebook Twitter
6

Σήμερα 10 Μαΐου, ημέρα της πρεμιέρας του The Great Gatsby, αποφάσισε να ανεβάσει το βίντεοκλίπ για το Young and Beautiful η Lana Del Rey.

To τραγούδι που είναι και το πρώτο σινγκλ από το σάουντρακ της ταινίας έχει γράψει η ίδια μαζί με τον Baz Luhrmann (σκηνοθέτη της ταινίας) και τον μουσικό παραγωγό Rick Nowels.

To κλιπ, ατμοσφαιρικό και με ρετρό -σχεδόν instagram- αισθητική, γυρίστηκε απ' τον σκηνοθέτη Chris Sweeney.

+ Ένα Παράξενο τρίβια:

 

Το τραγούδι είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη επιτυχία της Del Rey στις ΗΠΑ, φτάνοντας στο Νο 82 του επίσημου τσαρτ. Ξεπέρασε έτσι το Video Games που είχε φτάσει μέχρι το 91.

Είναι περίεργο: ο δίσκος της στις ΗΠΑ πούλησε σαν τρελός, τα τραγούδια της είναι πασίγνωστα, κι όμως - το πιο επιτυχημένο της single έχει φτάσει μόλις μέχρι το Νο 82, υποθέτω λόγω έλλειψης ραδιοφωνικού airplay των κομματιών της...

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Μια προσωπική ματιά δεν σημαίνει ότι δεν είναι και μια...instagram αισθητική. Και ναι, θα πιστεύαμε άνετα τον σκηνοθέτη αν υπερασπιζόταν την προσωπική ματιά του, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να αδικήσουμε και τον αρθρογράφο επειδή την περιγράφει ως instagramιστική.Έτσι δεν είναι...; Πάντως ενώ δεν την παρακολουθώ την Lana Del Rey, σ' αυτό το κλιπ που είναι και το πρώτο που παρακολουθώ ολόκληρο - και πολλά συγχαρητήρια στον λιτότατο σκηνοθέτη - αναγνωρίζω έναν ''σε πολύ βασικό επίπεδο'' αλλά και (τόσο) ''νέο'' λυρισμό. Νοιώθω ότι έχει τεράστια σημασία που αυτό το κλιπ είναι της Del Rey.
Και κάτι άλλο σχετικά με το instagram, τραγικό και ειρωνικό θα έλεγα.Μεγάλης ηλικίας άνθρωποι κοιτώντας παλιές, ξεθωριασμένες φωτογραφίες νοσταλγούν τη νεότητα τους και οι νέοι προσπαθούν να παλαιώσουν τα νιάτα τους...
"πούλησε σαν τρελός"...Σιγά τις πωλήσεις! χρυσό έγινε (500.000 αντίτυπα...) Για το άλμπουμ του Justin Timberlake δηλαδή, που πούλησε σχεδόν 1 εκατομμύριο την πρώτη εβδομάδα τι πρέπει να πούμε;Το Hot 100 του billboard δεν είναι μόνο airplay αλλά και πωλήσεις singles/downloads...για να φτάσει λοιπόν η μεγαλύτερη επιτυχία της στο No91 σημαίνει πως δεν...(το οποίο επίσης χρυσό single - 500.000 - αλλά πλέον τίποτα σε μια αγορά όπως της Αμερικής που οι μεγάλες επιτυχίες πλέον είναι από 2 εκατομμύρια downloads και πάνω...