Σεισμός

Clerks' Conspiracy - μια ξεχωριστή, μουσική συνωμοσία

Clerks' Conspiracy - μια ξεχωριστή, μουσική συνωμοσία Facebook Twitter
1

  

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι Ziggy Was, ένα γκρουπ που συνδύαζε punk, funk, grunge, jazz και ένα σωρό άλλους ήχους. Γρήγορα ξεχώρισαν και απέκτησαν φανατικό κοινό. Οι συναυλίες τους είχαν ιδιαίτερη δυναμική και ζωντάνια, με σήμα κατατεθέν το παίξιμο της κιθάρας με δοξάρι.

Η πορεία τους έληξε κάπως άδοξα στα τέλη της ίδιας δεκαετίας.

 

 

 

Σχεδόν 15 χρόνια μετά την διάλυση τους, δύο από τα ιδρυτικά μέλη των Ziggy Was ο Πάνος (φωνή, κιθάρα) και ο Λάμπρος (μπάσο) μαζί με τους Paolo (κιθάρα) και Πασχάλη (ντραμς) φτιάχνουν τους Clerks' Conspiracy.

 

Mόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους αλμπουμ με τίτλο το όνομα τους το οποίο θα βγει και σε βινύλιο -σε 400 αντίτυπα, από τα οποία τα πρώτα 200 σε λευκό βινύλιο- στις 14 Ιουνίου.

 

 

 

Άκουσα ολόκληρο το δίσκο. Οι Clerks' Conspiracy ξεκινάνε από εκεί που σταμάτησαν οι Ziggy Was.

 

O δυναμισμός, η νεανικότητα, τα διάφορα είδη μουσικής που μπλέκονται μεταξύ τους κάνοντας κάθε τραγούδι να ακούγεται διαφορετικό, όλα είναι εδώ. Και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για τα λάιβ τους συγκροτήματος.

 

 

 

Όσοι είστε από Θεσσαλονίκη μπορείτε να απολαύσετε τους Clerks' Conspiracy την Δευτέρα 13 Μαΐου στο Στέκι στο Βιολογικό. Μαζί τους οι Million Hollers (NeoBlues), οι Bad Trip (Experimental / Hardcore / Indie) και οι M.A.T.E. (Triphop / Drum n Bass / Dubstep / Dub)

 

 

 

#####

 

 

 

 

 

 

1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Πραγματικά ξεχωριστό ποστ!Την πρώτη φορά που άκουσα Ziggy Was (two turns to one)έπαθα σοκ, κι αμέσως άρχισα να ρωτάω "τι ακούμε; τι ακούμε;"Μου έχει μείνει αυτό..Δεν ήξερα ότι κάνανε τώρα αυτήν την μπάντα.Και οι Bad Trip εξαιρετικοί:)