Πέθανε ο Adam Yauch των Beastie Boys.

Facebook Twitter
0

Πριν από λίγο έμαθα ότι πέθανε τελικά ο MCA των Beastie Boys (πάνω, στη μέση). Πολεμούσε τον καρκίνο εδώ και τρία χρόνια. 

Η αρχική σελίδα του σάιτ του συγκροτήματος δείχνει αυτό:

Είχε γεννηθεί στο Brooklyn της Νέας Υόρκης το 1964. Έμαθε μόνος του να παίζει μπάσο και στα 17α του γενέθλια έφτιαξε το συγκρότημα που αργότερα θα γινόταν γνωστό ως Beastie Boys και που, όπως διαβάζω στο σάιτ τους, έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους. Επίσης έβγαλαν τέσσερις #1 δίσκους (είχαν την τιμή να είναι το πρώτο χιπ-χοπ συγκρότημα με #1 δίσκο στις ΗΠΑ), κέρδισαν τρία Γκράμι, βραβεία MTV.

Τον περασμένο μήνα, όταν οι Beastie Boys έλαβαν την ύψιστη μουσική τιμή και έγιναν δεκτοί στο Rock & Roll Hall of Fame μόνο δύο απ' τα τρία μέλη τους παραβρέθηκαν στην τελετή, ευχαριστώντας τους εκλέκτορες και εκ μέρους του Adam Yauch.

Ήταν και σκηνοθέτης ο Yauch και με το ψευδώνυμο Nathanial Hörnblowér γύρισε μερικά απ' τα πιο εμβληματικά βίντεοκλίπ του συγκροτήματος όπως είναι το Body Movin' και φυσικά το Intergalactic.


Πέρσι σκηνοθέτησε και το κύκνειο άσμα του. Στο βίντεοκλίπ που έφτιαξε για το Make Some Noise έπαιξαν ένα σωρό διασημότητες - και μάλιστα βγήκε και σε 30λεπτη εκδοχή που στην ουσία γιορτάζει τα 25 χρόνια απ' την κυκλοφορία της πρώτης τους μεγάλης επιτυχίας You Gotta Fight For Your Right To Party.

Όπως θα δείτε υπάρχουν αναφορές σ' εκείνο το τραγούδι τους, μια μάχη των μελλοντικών Beastie Boys με τους εαυτούς τους και εμφανίσεις των: Elijah Wood, Seth Rogen, Danny McBride, Kirsten Dunst, Zach Galifianakis, Orlando Bloom, Jack Black, Will Ferrell, Ted Danson, Steve Buscemi, Chloë Sevigny κ.α.




0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ