Μια μουσική ιστορία αγάπης

Facebook Twitter
0

 

 

Charlotte&Magon

Η Charlotte από το Παρίσι κι ο Magon από το Τελ-Αβίβ γνωρίστηκαν μέσω του Myspace. Τα μουσικά τους γούστα ταιριάξανε πολύ και κάποια στιγμή ο Magon προσκάλεσε την Charlotte στο Τελ-Αβίβ για να ηχογραφήσουν κάποια τραγούδια στο στούντιό του. Έτσι τον Μάρτιο του 2008 η Charlotte πήρε το αεροπλάνο για να πάει σε μια άγνωστη ως τότε για αυτήν πόλη να συναντήσει κάποιον που γνώριζε μόνο από το ίντερνετ.

 

Στις 12 μέρες που κράτησαν οι ηχογραφήσεις, το ζευγάρι αγαπήθηκε - και είναι από τότε μαζί. Αποτέλεσμα των ηχογραφήσεων ήταν το αυτοβιογραφικό άλμπουμ Love Happening.

 

 

Το The Mining είναι από το νέο τους άλμπουμ Life Factory, που θα βγει σύντομα, και μου θύμισε κάτι μεταξύ Radiohead και Portishead.

 

 

 

Just Like Honey x 11

Το βρετανικό μπλογκ Just Like Honey έφτιαξε μία συλλογή με 11 διαφορετικές διασκευές του τραγουδιού των Jesus and Mary Chain από το οποίο πήρε το όνομα του το μπλογκ. Μπορείτε να αγοράσετε το άλμπουμ ή κάθε τραγούδι ξεχωριστά εδώ.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στο Breast Cancer Care για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Στη συλλογή συμμετέχουν και οι Keep Shelly in Athens με την δική τους εκδοχή του τραγουδιού.

 

 

 

Orbital

Ένα ακόμη νέο τραγούδι ανέβασαν οι Orbital στο YouTube. Είναι το Straight Sun και αποδεικνύει άλλη μία φορά, μετά το Never, ότι το γκρουπ βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα. Το βίντεο είναι και αυτό πολύ ωραίο, στο γνωστό ύφος του συγκροτήματος.

Το τραγούδι θα είναι στο νέο πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους Wonky που κυκλοφορεί την 1η Απριλίου, οχτώ χρόνια μετά από την κυκλοφορία του τελευταίου τους Blue Album, στο οποίο υπήρχε και αυτή η υπέροχη συνεργασία με την Lisa Gerrard των Dead Can Dance.

 

 

 

Αποτελέσματα

Αυτό είναι το τοπ-10 των τραγουδιών όπως εσείς τα ψηφίσατε στην ψηφοφορία που έγινε για το αγαπημένο σας τραγούδι της Madonna.

Πρώτο (με πάνω από 100 ψήφους διαφορά από το δεύτερο) βγήκε το Frozen.


 

1) Frozen

2) Like A Prayer

3) Vogue

4) Hung Up

5) Justify My Love

6) La Isla Bonita

7) Into the Groove

8) Secret

9) Ray of Light

10) Sorry

Από αυτά που ήταν στα Other (αυτά που προσθέτατε αυθόρμητα δηλαδή) ξεχώρισαν τα: Paradise (Not For Me), To Have And Not To Hold, The Power Of Goodbye, Live To Tell και Love Profusion τα οποία ίσως να τα πήγαιναν και καλύτερα αν υπήρχαν ως επιλογές στη λίστα.

 

#####

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ