["ΠΟΠ!"] Should Have Taken Acid With You

Facebook Twitter
0

Χρονομηχανή

#Je T’aime... Moi Non Plus

Τετοιές μέρες πριν από 42 χρόνια, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η εκπομπή του BBC Top Of The Pops δεν πρόβαλε το τραγούδι που ήταν στο Νο1. Ήταν το Je T’aime... Moi Non Plus των Serge Gainsbourg και Jane Birkin.

Τα φωνητικά των δυο τους, (που ήταν ζευγάρι και στην ζωή) φημολογείται ότι ηχογραφήθηκαν όταν έκαναν έρωτα. Το τραγούδι προκάλεσε σάλο στη Βρετανία και ανάγκασε την εταιρία τους Fontana, ύστερα και από απαίτηση της γυναίκας του ιδιοκτήτη, να σταματήσει την κυκλοφορία του δίσκου ενώ βρισκόταν στο Νο2.

Αμέσως υπέγραψαν στη Major Minor και το τραγούδι κατέκτησε την κορυφή των τσαρτς. Ήταν το πρώτο τραγούδι με γαλλικούς στίχους που πήγαινε στο Νο1 της Βρετανίας.

      

Η ειρωνεία είναι ότι το βίντεο που βρήκα στο Youtube είναι από το Top Of The Pops2, χρόνια μετά.

#Sex Pistols

Πριν από 35 χρόνια οι Sex Pistols υπέγραφαν με την ΕΜΙ για 40,000 λίρες. Το συμβόλαιο έληξε τρεις μήνες αργότερα όταν η εταιρία αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του single Anarchy In The UK και να το διαγράψει απο τον κατάλογο της.

#Jacques Brel

Και τέλος πριν από 33 χρόνια πέθανε ο μεγάλος τραγουδιστής και συνθέτης Jacques Brel. Ήταν μόλις 49. Τραγούδια του εχούν τραγουδίσει οι Nina Simone, Ray Charles, Frank Sinatra, Dusty Springfield, David Bowie, Μarc Almond κ.α. Το πιο γνωστό του τραγούδι, Ne Me Quitte Pas (If You Go Away), έχει ερμηνευτεί από αμέτρητους καλλιτέχνες.

Νέα Μουσική: Neon Indian

Οι Νeon Indian είναι από το Texas. To όνομά τους προήλθε από μια πρώην του αρχηγού και συνθέτη του γκρουπ Alan Palomo, για την οποία γράφτηκε και το τραγούδι με τον φοβερό τίτλο Should Have Taken Acid With You.

Το τραγούδι όντως γράφτηκε για να της ζητήσει συγνώμη που ξέχασε ένα ραντεβού στο οποίο θα έπαιρναν acid.

Το νέο του άλμπουμ Era Extraña ηχογραφήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον χειμώνα του 2010 και κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.

Το πιο πρόσφατο single από το άλμπουμ είναι το Polish Girl.

[Ο Neon Indian βρίσκεται σε περιοδεία στην Αμερική μαζί με τον Com Truise για τον οποίο θα μιλήσουμε σε λίγο...]

Γενέθλια

Αν ο John Lennon ζούσε χθες θα γινόταν 71 χρονών. Πάντως χθες ένας άλλος Beatle ο Sir Paul McCartney παντρεύτηκε για τρίτη φορά.

Η PJ Harvey χθες γιόρτασε τα 41α γενέθλια της. Και θα είχε κάθε λόγο για να γιορτάσει αφού πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Mercury για δεύτερη φορά (η μόνη που το έχει καταφέρει αυτό).   

Το αγαπημένο μου κομμάτι της παραμένει αυτό.

Νέα Μουσική: Com Truise

Ο Com Truise (ναι, είναι αναγραμματισμός του Tom Cruise) είναι μια απ’ τις πολλές μουσικές περσόνες του παραγωγού και συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Seth Haley απ’ το New Jersey.  

Φτιάχνει μουσική εδώ και μια δεκαετία και αλλάζει τα ψευδώνυμα σαν τα πουκάμισα (Airliner, Sarin Sunday και SYSTM είναι μερικά απ’ αυτά).  Του αρέσει η ηλεκτρονική μουσική των ‘80ς.

Ο πρώτος του δίσκος Galactic Melt κυκλοφόρησε τον Ιούνιο. Αυτό είναι το νέο του τραγούδι που θυμίζει Kraftwerk, και το πολύ κινηματογραφικό βίντεοκλίπ του.

------

Και δύο ποστ μου με αφορμή το αφιέρωμα του Lifo.gr στον Στιβ Τζομπς:

Μουσική και τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν απ' την Apple. [Από τους Rolling Stones στους Daft Punk και από την Laurie Anderson στις Lykke Li και Marina And The Diamonds.]

Όσα έγιναν στη γωνιά της Apple. [Φωτορεπορτάζ απ' το Covent Garden του Λονδίνου, την επομένη του θανάτου του Τζομπς.]

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ