O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter
0

 

Μέσα σε ένα αεροπλάνο κατά την διάρκεια μιας 18ωρης πτήσης με προορισμό την Σιγκαπούρη ο Bryan Derballa απαντά στις ερωτήσεις του LIFO.gr. «Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω. Είχα εβδομάδες απίστευτης δουλειάς και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή» μου γράφει στο τελευταίο του e-mail λίγες μόνο μέρες μετά την πρώτη του φωτογράφηση για τους New York Times. Θυμάμαι όταν πριν μερικά χρόνια είχα ανακαλύψει το LoveBryan.com  πόσο είχα κολλήσει με τις περιπετειώδεις φωτογραφίες του.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπα του πλανήτη. Μερικά από αυτά: Rolling Stone, Juxtapoz, Huck, FADER, Wall Street Journal, Wired.  O Bryan Derballa μέσα στην επιτυχία του φαίνεται από τις απαντήσεις του προσγειωμένος. Ένας 32χρονος που θαυμάζει τις δουλειές φωτογράφων τις γενιάς του.

 
 

 

"Το νόημα της ζωής μπορεί να είναι μια στιγμή"

 

 

Γιατί έγινες φωτογράφος;

Ένας φωτογράφος είναι κομμάτι της εμπειρίας του θέματος που παρουσιάζει. Πρέπει να βρίσκεται εκεί. Αυτό είναι που πάντα ήθελα. Ένας συγγραφέας μπορεί να κάνει μερικά τηλέφωνα και συνεντεύξεις για να συμπληρώσει τα κομμάτια μια ιστορίας, αλλά ο φωτογράφος είναι αναγκαίο να φέρει μια μαρτυρία. Πάντα μου άρεσε να είμαι σε κίνηση, να ταξιδεύω, να μαθαίνω νέα πράγματα, να βλέπω τον κόσμο. Η φωτογραφία μου επέτρεψε να το κάνω αυτό καλύτερα από καθετί.

Πότε ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκες «Θέλω να γίνω φωτογράφος»;

Τραβούσα φωτογραφίες κοντά ένα χρόνο και ειλικρινά το απολάμβανα. Όμως γνώριζα ότι για να το κάνω επαγγελματικά χρειαζόταν να έχω αρκετό ταλέντο και αρκετή τύχη. Δεν ήμουν σίγουρος ότι είχα κάτι από αυτά. Και τότε δέχτηκα μια θέση γραφείου με full time απασχόληση μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.  Αναγκάστηκα να πάρω μια απόφαση. Αποφάσισα ότι θα προτιμούσα να προσπαθήσω και να αποτύχω ως φωτογράφος, παρά να περνάω τις μέρες μου αλυσοδεμένος σε ένα γραφείο. Για καλή μου τύχη δεν απέτυχα.

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter

Πάμε στην τελευταία σου δουλειά και την πρώτη για τους New York Times. Φωτογράφησες τον συγγραφέα Marlon James. Μπορείς να μας πεις περισσότερα σχετικά με τον τόπο της φωτογράφησης και τις αντιδράσεις του Marlon James; Η εφημερίδα είχε συγκεκριμένο concept που έπρεπε να ακολουθήσεις;

Μου φαίνεται σαν αστείο το ότι έκανα αυτή την φωτογράφηση. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή. Πάντα ήθελα να δουλέψω για τους New York Times και μετά από εκατοντάδες συνεργασίες με άλλες εφημερίδες, άρπαξα την ευκαιρία να φωτογραφήσω για τους Times. Φωτογράφισα τον Marlon James σε μια γειτονία του Bronx στην οποία εξελίσσεται η καινούρια του νουβέλα, “A Brief History of Seven Killings”. Η τοποθεσία ήταν ιδέα των New York Times. Είχα όμως συγκεκριμένες ιδέες για το πώς ήθελα να φωτίσω και να στήσω τα πλάνα της φωτογράφησης. Ήθελα αυτά να είναι εναρμονισμένα με το περιβάλλον αλλά την ίδια στιγμή να αναδεικνύουν τον συγγραφέα ο οποίος δεν έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές. Έχει άψογη εμφάνιση και αυτό έκανε τα πράγματα πολύ εύκολα.

 

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter
Ένας φωτογράφος είναι κομμάτι της εμπειρίας του θέματος που παρουσιάζει. Πρέπει να βρίσκεται εκεί...

Τι σε εμπνέει περισσότερο και γιατί;

Περισσότερο με εμπνέουν οι εμπειρίες και οι φίλοι μου. Συνήθως και τα δυο την ίδια χρονική στιγμή. Αισθάνομαι περισσότερο αναγκασμένος να φωτογραφήσω όταν είμαι στη μέση μιας καινούριας ή σημαντικής εμπειρίας. Και πάντα θέλω να φωτογραφίζω τους φίλους μου. Όλοι τους είναι ενδιαφέροντες, μοναδικοί και ταλαντούχοι άνθρωποι. Είμαι τυχερός που τους έχω.

Μίλησε μας για τις μέρες που έκανες skateboarding

Από τα 12- 22 ήταν τα χρόνια που έκανα πραγματικά skateboarding. Ήταν όλη μου η ζωή. Μετακόμισα από μια μικρή πόλη της Βόρειας Καρολίνας στην Bay Area του San Francisco εξαιτίας του skateboarding. Έτσι συνάντησα φίλους και γεννήθηκαν ιδέες για ταξίδια. Μου λείπει η εποχή που πήγαινα σε μια παραμελημένη πλατεία της πόλης και περνούσα όλη την ημέρα ανεβοκατεβαίνοντας σκαλιά και περβάζια με μια παρέα φίλων. Εξακολουθώ να κάνω skateboard αλλά είναι δύσκολο να βρω χρόνο. Είναι σίγουρα αυτό που έχει ασκήσει την μεγαλύτερη επιρροή στην ζωή μου μέχρι σήμερα.

 

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter
Ιδανικά, θα έλεγα ότι ο θεατής θα ήθελα να αισθανθεί το πώς είναι να βρίσκεσαι σε καταστάσεις σαν και αυτές που φωτογραφίζω. Ή να αντιληφθεί τι είδους άνθρωποι είναι τα πρόσωπα των φωτογραφιών μου...

Έχω καταλάβει παρακολουθώντας την δουλειά σου ότι οι φίλοι σου είναι πολύ σημαντικοί στην ζωή σου. Τι είναι για εσένα καλός φίλος;

Ένας καλός φίλος είναι έτοιμος για τα πάντα. Κάποιος που είναι πρόθυμος να μοιραστεί μαζί σου την εμπειρία. Οι πιο κοντινοί μου φίλοι είναι αυτοί που πάντα είναι έτοιμοι για μια νέα περιπέτεια.

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να αποκομίσει ο θεατής που βλέπει τις φωτογραφίες σου;

Ιδανικά, θα έλεγα ότι ο θεατής θα ήθελα να αισθανθεί το πώς είναι να βρίσκεσαι σε καταστάσεις σαν και αυτές που φωτογραφίζω. Ή να αντιληφθεί τι είδους άνθρωποι είναι τα πρόσωπα των φωτογραφιών μου. Μου αρέσει η δουλειά μου να είναι πειραματική και άμεση.

 

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter
Ένας καλός φίλος είναι έτοιμος για τα πάντα. Κάποιος που είναι πρόθυμος να μοιραστεί μαζί σου την εμπειρία. Οι πιο κοντινοί μου φίλοι είναι αυτοί που πάντα είναι έτοιμοι για μια νέα περιπέτεια...

Πες μου μερικούς από τους αγαπημένους σου φωτογράφους και το πώς σε έχουν επηρεάσει.

Έχω πολλούς αγαπημένους τους οποίους παρακολουθώ εδώ και χρόνια. Τελευταία, επηρεάζομαι από  συνομήλικους φωτογράφους- Alex Welsh, Mustafah Abdulaziz, Thomas Prior, Geordie Wood, Benjamin Rasmussen, Daniel Shea. Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα. Παρακολουθώ αυτούς τους ανθρώπους για χρόνια και είναι πολύ ενδιαφέρον να τους βλέπει να εξελίσσονται ως φωτογράφοι καθώς μεγαλώνουν. Αυτό είναι το κομμάτι της έμπνευσης στην δουλειά μας. Η ικανότητα να αλλάζεις, να προσαρμόζεσαι και συνεχώς να επεξεργάζεσαι αυτό το οποίο κάνεις.

Ζεις στην Νέα Υόρκη. Την 9/11 ήσουν 18 ετών. Που βρισκόσουν τότε; Πόσο σε έχει αλλάξει η 11η Σεπτεμβρίου;

Τότε ζούσα στο San Francisco σε μια τεράστια φοιτητική εστία. Θυμάμαι να ακούω τους ανθρώπους να μιλάνε στους διαδρόμους καθώς κοιμόμουν. Υπάρχει μια τρίωρη διαφορά ώρας με την Καλιφόρνια, έτσι ήταν πολύ νωρίς το πρωί. Όταν χτύπησε το ξυπνητήρι-ραδιόφωνο το πρώτο που άκουσα ήταν οι ειδήσεις. Ήταν μια μαύρη μέρα για τον καθένα. Σκέφτομαι όμως ότι αν ζούσα στην Νέα Υόρκη τότε, το γεγονός θα είχε ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή πάνω μου.

 

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter
Μου αρέσει η δουλειά μου να είναι πειραματική και άμεση...

Κάνε μια λίστα με τα πέντε αγαπημένα σου ταξίδια. Πες μας λίγα λόγια για καθένα από αυτά τα μέρη:

Νέα Ζηλανδία- Ήταν το πρώτο μου ταξίδι εκτός Αμερικής και βρέθηκα εκεί για έξι μήνες μέσω ανταλλαγής σπουδαστών. Μαζί με έναν φίλο μου περνούσαμε όλο τον καιρό μας εξερευνώντας διαφορετικά μέρη της χώρας. Ένα πανέμορφο μέρος.

Βραζιλία-Προσπάθησα να δουλέψω σε ένα φωτογραφικό προτζεκτ σχετικά με τον Αμαζόνιο. Ένας φίλος μου, ο Cameron, ήταν ο διερμηνέας μου και μείναμε μια εβδομάδα ζώντας μαζί με μια οικογένεια μέσα στις πλημμυρισμένες περιοχές του ποταμού. Δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε τρεχούμενο νερό. Απλά ψάρευαν και καλλιεργούσαν ένα μικρό κομμάτι γης για να επιβιώσουν. Ήταν απίστευτα να ζεις μαζί τους

Ισπανία-Η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη ήταν ένα ταξίδι για skate με οκτώ φίλους. Δέκα μέρες skating στους δρόμους της Βαρκελώνης και είχαμε «εκραγεί». Το φαγητό ήταν καλό, τα skate spots τέλεια, τα κορίτσια όμορφα. Όλη η παρέα ήταν σαν να βρισκόταν στον παράδεισο του skate.

Αίγυπτος- Ο πατέρας μου είναι Αιγύπτιος και ζούσε στην χώρα για μερικά χρόνια όταν το επισκέφτηκα. Την πρώτη φορά κάναμε όλα αυτά που παραδοσιακά κάνουν οι τουρίστες που δεν έχουν ξαναδεί την χώρα. Τα κάναμε όμως μαζί με τον πατέρα μου, που συνήθως τέτοιου είδους δραστηριότητες του προκαλούν δυσαρέσκεια, και τελικά ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Τανζανία- Πήγα στην χώρα για να κάνω ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο για τον J.Crew. Μείναμε κοντά μια εβδομάδα σε μια κατασκήνωση σαφάρι, στο Ndarakwai Ranch. Ο ιδιοκτήτης και ο γιός του ήταν πολύ κουλ τύποι. Με πήγαν σε ένα νυχτερινό σαφάρι και περπατήσαμε ανάμεσα στην σαβάνα καθώς ακουγόντουσαν οι κραυγές μιας ύαινας.

 

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter

Κάνε ένα σύντομο σχόλιο για πρόσωπα που έχεις φωτογραφήσει:

 

Larry Clark- Ήταν ένας μύθος και συνεχίζει να είναι.  Με εντυπωσιάζει ο τρόπος με τον οποίο είναι μέσα στα πράγματα σε αυτή την ηλικία.

Anna Wintour- Eίναι μια ισχυρή κυρία αλλά την έχω δει να χαμογελάει και να γελάει πολύ περισσότερο από όσο αφήνει ο τύπος να φανεί αυτή η πλευρά της προς τα έξω.

Μητέρα Dolores- Πολύ γλυκιά και ευγενική κυρία. Φαινόταν να μην έχει συνειδητοποιήσει τον θόρυβο που είχε προκληθεί γύρω από το πρόσωπο της

Daniel Arnold (φωτογράφος)- Ο Daniel είναι κουλ. Περάσαμε όλη την ημέρα μαζί. Μου άρεσε ο παθιασμένος τρόπος με τον οποίο φωτογράφιζε.

Raymond Pettibon( Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης) -Ζει στην δική του όμορφη πραγματικότητα. Μου αρέσει η δουλειά του και είναι καλό να γνωρίζεις ότι είναι αυθεντική.

Flatbush Zombies(αμερικάνικο hip hop συγκρότημα)- Είχαν πολύ πλάκα. Συνεχώς στα πάνω τους

Mike Tyson – Τα χέρια του ήταν σαν μεγάλα γάντια του μπέιζμπολ. Κάθισα κατά την διάρκεια της συνέντευξης και ήταν μια απόλαυση να ακούς τι έχει να πει με τον δικό του τρόπο.  

Ποιο είναι για εσένα το νόημα της ζωής;

 

Εξακολουθώ να δουλεύω πάνω σε αυτό. Θα μπορούσε να είναι μια στιγμή.

 

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter
Αυτό είναι το κομμάτι της έμπνευσης στην δουλειά μας. Η ικανότητα να αλλάζεις, να προσαρμόζεσαι και συνεχώς να επεξεργάζεσαι αυτό το οποίο κάνεις...

Τι θα έλεγες στον δεκαεξάχρονο εαυτό σου εάν τον συναντούσες σήμερα;

Γιατί δεν δοκιμάζεις και άλλα χόμπι μαζί με το skateboarding; Την φωτογραφία ίσως ; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.

Μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες σου από την Αίγυπτο. Τι καινούριο έμαθες για τον εαυτό σου στην Αίγυπτο;

Συνάντησα όλη την οικογένεια μου για πρώτη φορά στην Αίγυπτο. Έχω τώρα περισσότερο συναίσθηση του ποιος είμαι και από πού προέρχομαι. Έμαθα ότι ο πατέρας μου ήταν παντρεμένος άλλη μια φορά πριν παντρευτεί την μητέρα μου. Τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται.

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter
Πάντα μου άρεσε να είμαι σε κίνηση, να ταξιδεύω, να μαθαίνω νέα πράγματα, να βλέπω τον κόσμο. Η φωτογραφία μου επέτρεψε να το κάνω αυτό καλύτερα από καθετί...

Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα;

Όχι και είναι στις προτεραιότητες μου για τα επόμενα χρόνια. Θέλω να κάνω μερικές βουτιές στη θάλασσα από τους βράχους.

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος στην Νέα Υόρκη;

Το αγαπημένο μου μέρος είναι το Champs. Είναι ένα vegan εστιατόριο στην γειτονιά μου. Το φαγητό είναι απίθανο, η μουσική του σε ανεβάζει πάντα, και όλοι οι φίλοι μου συγκεντρώνονται εκεί.

O Bryan Derballa διαλέγει τις 10 αγαπημένες του φωτογραφίες Facebook Twitter
Περισσότερο με εμπνέουν οι εμπειρίες και οι φίλοι μου. Συνήθως και τα δυο την ίδια χρονική στιγμή. Αισθάνομαι περισσότερο αναγκασμένος να φωτογραφήσω όταν είμαι στη μέση μιας καινούριας ή σημαντικής εμπειρίας...

Κάνε στον εαυτό σου μια ερώτηση. Εάν θες μπορείς να την απαντήσεις!

Ποια είναι τα πέντε κομμάτια που σου αρέσει να τραγουδάς σε βραδιές καραόκε;

Violent Femmes - Kiss Off

 


 

Chris Isaak - Wicked Game

 


 

 

Nirvana - Territorial Pissings

 


 Beatles - Twist and Shout

 


Whitney Houston - I Have Nothing

 


 

 ________________

 

Περισσότερα για την δουλειά του Bryan Derballa και τον ίδιο στο site του

 

Αρχείο
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ