Σεισμός

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
Το Be Happy έχει βρει τη θέση του πάνω στην πλατεία Θηβών...
0

Τα μπεργκεράδικα δίνουν και παίρνουν, προσφέροντας τη λύση για comfort food κι ακολουθώντας τον δρόμο για εύκολο φαγητό made in USA. Ένα καινούργιο μαγαζί, το Be Happy Burger bar στο Αιγάλεω, δίνει το δικό του στίγμα, συνδυάζοντας τα μπέργκερ με... δροσιστικά κοκτέιλ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Be Happy έχει βρει τη θέση του πάνω στην πλατεία Θηβών και ο χώρος του μοιράζεται ανάμεσα στο μπεργκεράδικο με την ανοιχτή κουζίνα και στο μπαρ με τα κοκτέιλ. Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι το καλό γούστο και τη διακοσμητική άποψη του αρχιτέκτονα Στέλιου Βακιρτζή, με τις γκρι αποχρώσεις, το δάπεδο από λαμαρίνα και τους μοντέρνους καναπέδες. Η ζωή όμως βρίσκεται στην πλατεία, στα τραπεζάκια και στους ψηλούς καναπέδες με τις πολύχρωμες μαξιλάρες που καταλαμβάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Από την ανοιχτή κουζίνα η ομάδα των μαγείρων κινείται με φοβερή ταχύτητα, σαν να παρακολουθείς ταινία σε γρήγορη κίνηση. Παρακολουθώ μια παρέα νεαρών όταν τους σερβίρονται τα λαχταριστά μπέργκερ. Τα κινητά βγαίνουν και αμέσως ποστάρουν φωτογραφίες με αυτά.

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
Χορταστικές και λιμπιστικές οι τραγανές τηγανητές πατάτες με τη φλοίδα. Κάνεις την αρχή τσιμπολογώντας μια πατάτα και δύσκολα σταματάς.

Μου άρεσε ο κατάλογος, που είναι ξεκάθαρος στη φιλοσοφία αυτού που προσφέρει, με φωτογραφίες από μπέργκερ, σαλάτες, fries, starters, dogs, main dishes, γλυκά και κοκτέιλ. Οι επεξηγήσεις κάτω από κάθε πρόταση του μενού σε βοηθούν να αποφασίσεις τι τραβάει η όρεξή σου. Αρχή με ωραιότατη, δροσερή σαλάτα «Be Happy» (€4,80) με μαρούλι, iceberg, ζουμερά ντοματίνια, κύβους πράσινο μήλο, τραγανά κρουτόν, ξεροψημμένο μπέικον και παρμεζάνα Reggiano. Η σος που αγκάλιαζε τη σαλάτα ήταν νόστιμη και σε ιδανική δόση, αφήνοντας τα φρέσκα λαχανικά να έχουν τον πρώτο λόγο. Ακολούθησε το μπέργκερ 100% Greek (€6,50), με καλοφτιαγμένο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο φρέσκο κιμά, μαρούλι, ντομάτα, ροδέλες κρεμμύδι, μια πινελιά λιαστή ντομάτα, ελιές, φέτα, ρίγανη και σκόρδο mayo που αγκάλιαζε ένα αφράτο καρβελάκι. Το ψωμί στο μπέργκερ παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό ήταν πραγματικά πολύ καλό και «έδενε» με τη φιλοσοφία του ελληνικής προσέγγισης του μπέργκερ. Γευστικό και αφράτο ήταν και το μπριός που φυλάκιζε το Be Happy μπέργκερ (€6,90) με μπιφτέκι, διπλό τυρί τσένταρ, τραγανό μπέικον, φύλλα iceberg, ντομάτα και σος. Χορταστικές και λιμπιστικές οι τραγανές τηγανητές πατάτες με τη φλοίδα. Κάνεις την αρχή τσιμπολογώντας μια πατάτα και δύσκολα σταματάς. Το Bollywood με ψωμί μπριός έρχεται με φαλάφελ, ντομάτα, κρεμμύδι, καρότο, iceberg, μαγιονέζα και μάνγκο τσάτνεϊ (€7,50) και καλύπτει τη χορτοφαγική διάθεση.

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
100% Greek burger

Για όσους δεν αρκούνται στα μπέργκερ, από τα dogs, το Greek (€3,30) είναι κολασμένο. Βουτάς βουλιμικά και θέλεις να καταβροχθίσεις το ψημένο στο γκριλ χωριάτικο λουκάνικο μέσα σε ωραίο αφράτο φραντζολάκι με ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη, σκόρδο mayo και μουστάρδα. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τριάντα δύο μπίρες προσφέρει η λίστα για να συνοδεύσεις το φαγητό σου και, φυσικά, πολλά και απολαυστικά κοκτέιλ για να συνεχίσεις τη βραδιά σου. Αυτό που θα αντιληφθείς στο φιλόξενο Be Happy είναι ότι υπάρχει αναζήτηση της καλής ποιότητας και ο συνιδιοκτήτης Βασίλης Τσακιρίδης δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη του. Γι' αυτό θα φύγεις happy.

Την ώρα που η Αθήνα γέμισε μπεργκεράδικα, στο Αιγάλεω υπάρχει μια νέα πρόταση Facebook Twitter
Aπολαυστικά κοκτέιλ για να συνεχίσεις τη βραδιά σου...

☛ Be Happy Burger Cocktail bar, Θηβών & Ιερά Οδός, Αιγάλεω, 210 5310095

0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ