Πού θα φας στο νησί;

Πού θα φας στο νησί; Facebook Twitter
0
Πού θα φας στο νησί; Facebook Twitter
M-eating

Θαλασσάκι, Τήνος
22830 31366
Είναι πάνω στο κύμα και δικαιολογεί απόλυτα το όνομά του, Tο Θαλασσάκι, στην Τήνο, στην περιοχή Υστέρνια. Η φήμη για τη νοστιμιά της κουζίνας του έχει ξεπεράσει τα όρια του νησιού. Η Αντωνία Ζάρπα μαγειρεύει με την καρδιά της αξιοποιώντας τα λαχανικά από το μποστάνι της και τα ντόπια προϊόντα. Άπαιχτες μελιτζάνες, ψημένες στη σχάρα, με πικάντικη γεύση, χταπόδι στο φούρνο με πετιμέζι και μύδια με ντομάτα που απογειώνει γευστικά η μαστίχα. Πιάτα που μοσχοβολούν κυκλαδίτικο καλοκαίρι.

Καφεπαντοπωλείο, Φολέγανδρος
22860 41436
Η Φολέγανδρος είναι μαγικό νησί και οι τοπικές συνταγές εκφράζουν τη λιτότητα του τόπου. Στο Καφεπαντοπωλείο στην Άνω Μεριά θα πάρεις καλή γεύση από τα χειροποίητα ζυμαρικά ματσάτα που φτιάχνει η κυρία Ειρήνη και τα συνοδεύει με κρέας κοκκινιστό. Φαγητό μαμαδίστικο. Δοκίμασε και το ντόπιο φρέσκο τυρί, σουρωτό από αιγοπρόβειο γάλα.

Μασασούρα, Ρόδος
Μαριτσά, Ρόδος, 22410 48109
Στο Νησί των Ιπποτών υπάρχουν μέρη που υμνούν την ντόπια γαστρονομία σε πείσμα της τουριστικής λαίλαπας. Στο χωριό Μαριτσά το εστιατόριο «Μασασούρα» εδώ και δύο δεκαετίες έχει βρει τη θέση του σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1932. Στη γοητευτική αυλή του θα γευτείς υπέροχα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και πλιγούρι, χειροποίητες παραδοσιακές πίτες και σταβλίσια μπριζόλα που ψήνεται μαστόρικα στη σχάρα.

Θέα, Πάρος
Πούντα, Πάρος, 22840 91220
Η κουζίνα της Θέας στην Πούντα της Πάρου είναι... αντισυμβατική, αν την αντιμετωπίσεις με τα κλασικά κριτήρια ενός καλού νησιώτικου εστιατορίου, καθώς φημίζεται για τις πολίτικες νοστιμιές της. Ο ιδιοκτήτης της Νίκος Κουρουμλής μετέφερε την πολίτικη κληρονομιά του και μαζί την αγάπη του για τον οίνο. Η φήμη της κάβας του με ελληνικά κρασιά ποιοτικά, παλαιές χρονιές και σπάνιες ετικέτες ξεπερνάει τα σύνορα του νησιού. Θα δοκιμάσεις παστουρμαδόπιτα για δυνατούς παίχτες, καπνιστή μελιτζάνα με πλιγούρι και γιαούρτι και αρνάκι παλατιανό μαγειρεμένο με βερίκοκα. Οι λάτρεις του κρασιού έχουν τη δυνατότητα να γευτούν κρασιά που δεν θα βρουν εύκολα αλλού.

Ελληνικό Καφενείο, Σύρος
22810 89248
Το Ελληνικό Καφενείο τιμά την παράδοση του αρχοντικού νησιού της Σύρου σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο πάνω στην πλατεία της Ερμούπολης. Κάτω από τις μαρμαρόκτιστες καμάρες με θέα το επιβλητικό Δημαρχείο θα πιεις τον καφέ σου και θα τσιμπολογήσεις νόστιμους μεζέδες, φτιαγμένους με τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, πλούσιες σαλάτες και πιάτα φτιαγμένα με μεράκι. Μια καλή και νόστιμη πρόταση για όλες τις ώρες της μέρας.


Πού θα φας στο νησί; Facebook Twitter
Θαλασσάκι

Μαρουσώ, Αμοργός
Αρκεσίνη, Αμοργός, 22850 72331
Η μαμά Μαρουσώ στην ομώνυμη παραδοσιακή ταβέρνα στην Αρκεσίνη της Αμοργού ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '70 να μαγειρεύει την αμοργιανή κουζίνα. Ο παραδοσιακός χαρακτήρας συνεχίζεται απ' όλη την οικογένεια. Τα ζαρζαβατικά είναι από τον κήπο τους και θα το νιώσεις στη νοστιμιά των κολοκυθοκεφτέδων. Γλείφεις και τα δάχτυλά σου όταν δοκιμάζεις το λεμονάτο κατσικάκι και το εξαιρετικό πατατάτο με γίδα.

Στέφανος, Σκύρος
Μαγαζιά, Σκύρος, 22220 91272
Τα χρυσοκόκκινα μπαρμπούνια βγαίνουν από το τηγάνι τσιτσιριστά και η φρεσκάδα τους τρυπάει τα ρουθούνια στην ταβέρνα «Στέφανος» πάνω στην παραλία Μαγαζιά της Σκύρου. Το βλέμμα ταξιδεύει στη γαλάζια θάλασσα που αστραποβολεί και τα ευωδιαστά γεμιστά που έρχονται στο τραπέζι καταφέρνουν να αποσπάσουν την προσοχή σου. Χαλαρό περιβάλλον και φιλική εξυπηρέτηση.

Σελήνη, Σαντορίνη
Πύργος Σαντορίνης, 22860 22249
Η γαστρονομία της Σαντορίνης ήταν διαφορετική πριν από 30 χρόνια. Ήταν τότε που ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης άνοιξε το εστιατόριο Σελήνη και ταυτόχρονα τον δρόμο για να γίνει το νησί του ηφαιστείου διεθνής γαστρονομικός προορισμός. Αυτήν τη σεζόν η κουζίνα μεγαλουργεί με πιάτα δημιουργικά, όπως χτένια, καβούρι ρεβιθάδα, κολοκυθάκι, πιπερόριζα, βούτυρο κακάο και µυρωδικά ή ο μπακαλιάρος του Αιγαίου που γίνεται ποσέ και παντρεύεται με σκορδάτη σαντορινιά φάβα, στρείδια, γρανίτα λάιµ, κάππαρη, κρεμμύδι πίκλα και πέρλες από κουρκούτι. Στο all day Selene meze & wine θα συνοδεύσεις το κρασί σου με εκπληκτική ποικιλία κυκλαδίτικων τυριών και αλλαντικών, ντοματοκεφτέδες σε πιτούλες με σος φάβας, ντολμαδάκια με σος αυγολέμονο. Στο Σελήνη θα φας εξαιρετικά και θα απολαύσεις τη μοναδική φιλοξενία.

M-eating, Μύκονος
22890 78550
Το M-eating στην καρδιά της Μυκόνου, σε ένα παραδοσιακό κτίριο από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με έναν κήπο-κόσμημα, σε ταξιδεύει με τις γεύσεις του στην τοπική γαστρονομία. Ο Μυκονιάτης Παναγιώτης Μενάρδος, σεφ και ιδιοκτήτης, έχει μεγαλώσει με τα φαγητά του νησιού του που τιμά στην κουζίνα του, χαρίζοντάς τους μια μοντέρνα προσέγγιση. Εξαιρετική κρεμμυδόπιτα, φτιαγμένη με τυροβολιά, φιλέτο ψαριού με σάλτσα γαλλική μπουγιαμπέσα πάνω σε πουρέ πατάτας και αλμύρα μαζεμένη από τα βράχια της Μυκόνου, καλοφτιαγμένη παραδοσιακή μελόπιτα στο τηγάνι.

Salt, Ίος
Μυλοπότας, Ίος, 22860 92217
Το Salt πάνω στην παραλία του Μυλοπότα στην Ίο προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον που σε παρασύρει όμορφα στους δικούς τους ρυθμούς. Ο συνιδιοκτήτης Νίκος Αρχολέκας, αν και σπούδασε Οινολογία, θέλησε να εκφράσει την αγάπη του για το κρασί με τα ντόπια προϊόντα. Στην κουζίνα ο σεφ Δημήτρης Μαγκάκης μαγειρεύει με κέφι, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα φημισμένα τοπικά τυριά και ζαρζαβατικά. Στο μενού φιγουράρουν η ψητή μελιτζάνα με ντομάτα, φέτα και άφθονο δυόσμο, το μανούρι με κρούστα από φιστίκι και γλυκό βύσσινο, το κοτόπουλο μαγειρεμένο με μαστίχα Χίου, πράσο και φινόκιο, αλλά και το καλαμάρι με κουσκούς που ευωδιάζει θρούμπι και ρίγανη. Η λίστα κρασιών είναι καλοστημένη και δίνει ιδέες για να παντρέψεις όμορφα το φαγητό σου με ένα καλό κρασί.

Ερημίτης, Παξοί
26620 31957
Ένα νησί-καταπράσινη «μπουκιά» στην αγκαλιά του Ιονίου και στη δυτική πλευρά, στο χείλος των βράχων, βρίσκεται το εστιατόριο «Ερημίτης». Φημίζεται για το μοναδικό ηλιοβασίλεμα αλλά και για την εξαιρετική δημιουργική ελληνική κουζίνα του. Το καλό χέρι του σεφ Μιλτιάδη Αρμένη θα το ανακαλύψεις στη γεμιστή μελιτζάνα με φρέσκο τυρί και σάλτσα ελληνικού καφέ αλλά και στο σταρότο με μελιτζάνες και καψαλισμένη φέτα. Το γλυκό σαν μουσακάς κάνει την έκπληξη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ