Νέο «Σπίτι» στη Γλυφάδα

Νέο «Σπίτι» στη Γλυφάδα Facebook Twitter
Μοντέρνος χώρος, φιλόξενος, με βιβλιοθήκες, γωνιά μπακάλικο, μοναστηριακό τραπέζι, ανοιχτή, μεγάλη κουζίνα και άφθονες γωνιές που χαρίζουν οικεία αίσθηση.
0


Όταν βρεθείς στο ολοκαίνουργιο «Σπίτι Neat Eat+Cafe+Bar» που λειτουργεί στη Γλυφάδα δυόμισι χρόνια μετά το άνοιγμα του απολύτως επιτυχημένου αντίστοιχου στη Φιλοθέη, διαπιστώνει κανείς πως μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τον πρόγονό του. Βαδίζει επιτυχημένα στους δοκιμασμένους δρόμους της κουζίνας, ενώ η διακόσμηση της σάλας, που επιδιώκει την οικεία, αλλά όχι βαρετή θαλπωρή, ενσωματώνεται ιδανικά στον μεγάλο χώρο. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα που έχει το νέο «Σπίτι» δεν σταματούν εκεί. Στον επάνω όροφο του εστιατορίου ετοιμάζεται ένας ιδιαίτερος χώρος όπου θα στηθεί ένα πολύ φιλόδοξο και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη γευστικο-οπτικο-ακουστική παράσταση που θα προκαλεί, βάσει συγκεκριμένης σκηνοθεσίας, μια συνολική εμπειρία, αφού θα περιλαμβάνει σειρά δώδεκα πιάτων συνδυασμένων με οπτικό υλικό, μουσική και αφήγηση. Ειδική ανοιχτή κουζίνα με σεφ τον Πέτρο Κοσμόπουλο, χώρος απομονωμένος από το περιβάλλον, γυάλινο τραπέζι και συστήματα προβολής και ακρόασης που θα περιβάλλουν τους δώδεκα συνδαιτυμόνες-θεατές της παράστασης. «All senses» είναι το πλέον πιθανό όνομα του χώρου και το υλικό της «παράστασης» που θα παίζει για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και στη συνέχεια θα αλλάζει θα αντλείται από διάφορες πηγές κι ερεθίσματα, ενδεχομένως από την ελληνική ιστορία και τη μυθολογία – μία από τις σκέψεις που υπάρχουν κάνει λόγο για μια παράσταση με τίτλο Οδύσσεια. Όλα εξαρτώνται από την τελική σκηνοθεσία, η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Στόχος είναι η πρεμιέρα να γίνει πριν από τις γιορτές. Ως τότε, το «Σπίτι» μπορεί να ικανοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο πιο...συμβατικές γευστικές απαιτήσεις. Μοντέρνος χώρος, φιλόξενος, με βιβλιοθήκες, γωνιά μπακάλικο, μοναστηριακό τραπέζι, ανοιχτή, μεγάλη κουζίνα και άφθονες γωνιές που χαρίζουν οικεία αίσθηση. Το προσωπικό είναι ευγενικό, με εμπειρία και γνώση.

Στην κουζίνα ο σεφ Πέτρος Κοσμόπουλος μαγειρεύει με πάθος, επιλέγοντας ποιοτικές φρέσκες πρώτες ύλες, και ακολουθεί την εποχή τους. Το μενού δεν θα σε προβληματίσει, έχει πιάτα οικεία με ιταλική κι ελληνική καταγωγή, που αγαπά ο κόσμος. Μια ενδιαφέρουσα σαλάτα είναι αυτή με κινόα, κουκουνάρι, ψιλοκομμένο αγγούρι, πιπεριές, ελιές και φέτα, ενώ το σύνολο δένει με απλό λαδολέμονο (€11). Τα λιμπιστικά κεφτεδάκια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας που συνοδεύονται με ριγκατόνι (€9,50) είναι ένα πιάτο πέρα για πέρα χορταστικό. Αφράτα, μυρωδάτα και μαγειρεμένα τέλεια στη σάλτσα που ποτίζει με τη νοστιμιά της το ζυμαρικό, αφυπνίζουν την παιδική γευστική μας μνήμη. Η μοσχαρίσια ταλιάτα (200 γρ.) ήρθε ιδανικά ψημένη –όπως τη ζητήσαμε–, γευστική και ζουμερή, μαζί με αληθινές τραγανές τηγανητές πατάτες (€17). Από τα πιάτα ημέρας, το σιγομαγειρεμένο κότσι που αναπαύεται πάνω σε βελούδινο πουρέ σελινόρριζας ήταν μελωμένο και κάθε μπουκιά χάριζε πληθωρική νοστιμιά στον ουρανίσκο. Θα φύγεις με τη γλύκα του σιμιγδαλένιου χαλβά με παγωτό καϊμάκι (€6) και το κερασμένο σφηνάκι μαστίχα για τη χώνεψη θα βάλει τη σφραγίδα της φιλοξενίας. Με άφατη χαρά ανανεώνεις το ραντεβού σου με το σπίτι όπου σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

☛ Σπίτι, Λαζαράκη 12 & Δούσμανη, Γλυφάδα, 210 8980080.

 

Νέο «Σπίτι» στη Γλυφάδα Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ