Happy_Days*

Happy_Days* Facebook Twitter
0
 

το κακό προσαρμόζεται στους καιρούς

 

 

 

 

δεν συμπυκνώνεται σε τραγουδάκια της εκκλησίας, στις ηθικολογίες των προσκόπων, στην νόμιμη τρομοκρατία των δελτίων των 8.
 
 
το κακό δεν είναι κοινότυπο. δεν είναι απόλυτο. δεν είναι κόλαση επί της γης, δεν είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και το χτυποκάρδι νομοταγών δημοκρατών αγανακτισμένων η μη.
 
 
το κακό φυτρώνει στην πίσω αυλή των καλών σπιτιών, στις ώρες βαρεμάρας των ψυχικά υγιών στις συντεταγμένες μητροπόλεις της δύσης.
 
το κακό φοράει γάντια του γκολφ, έχει καλοχτενισμένα μαλλιά, και χτυπάει το κουδούνι, και ζητάει αυγά, αλλά κάτι δεν πάει καλά, γιατί το κακό είναι ΑΝΟΙΚΕΙΟ, και όταν πας να ξεφύγεις γυρνάει το καρέ πίσω γιατί δεν υπάρχει διέξοδος αγαπητέ, όχι στην πραγματική ζωή τουλάχιστον, και στο τέλος αφού σε βασανίσει και σε αναγκάσει να δεις άλλους να πεθαίνουν,
θα σε σκοτώσει.
 απλά για πλάκα.
  
funny games.
 
παιχνίδια απλά για πλάκα.
  
γιατί το ασυνείδητο είναι παιχνιδιάρικο.
και όλοι έχουμε από ένα.
και η δυσφορία από αυτόν τον πολιτισμό παράγινε μεγάλη πια.
και αυτό θέλει όσο τίποτα να διασκεδάσει.

 

 

 

 

το κακό λοιπόν.

 

 
 
 
το κακό είναι παντού.
 
είναι στα παιδικά μας παραμύθια, στις περιπλανώμενες γύφτισσες που παραμονεύουν τους άτακτους και πονηρούς, στην βία των κινούμενων εικόνων που δημιουργούν τα στερεότυπα με τα οποία δομούμε το σύνολο των πεποιθήσεων μας
 
 
 
το κακό είναι ο ιδρυτικός μύθος της κοινότητας, του έθνους που ενοποιείται με την κοινή αποστροφή έναντι του Άλλου, η σκοτεινή πλευρά της ιδεολογίας, που απαιτεί τον εχθρό για να δικαιωθεί η ίδια, το κακό παίρνει τόσες πολλές μορφές που στο τέλος το αναγνωρίζουμε παντού ενώ το ίδιο καταλήγει άμορφο.
 
έστω και άμορφο το κακό κυριαρχεί.
 
 
 
 
το κακό κυριαρχεί σε κάθε πτυχή μας. μας γεμίζει με τον απαραίτητο φόβο για να κάτσουμε στα αβγά μας ή όπου αλλού μας έχουν πει να κάτσουμε.
 
προσοχή παιδάκια στις γύφτισσες που θα σας κλέψουν στην μέση της νύχτας, στους τρομοκράτες που θα σας κηρύξουν τζιχάντ, στους εχθρούς του έθνους που θα βιάσουν τις μανάδες σας και τις μικρές σας αδελφές, στους φονιάδες στους ναρκομανείς στους κλέφτες στους ρομπέρτο τσούκο αυτού του κόσμου.
 
 
 
 
προσοχή παιδάκια πάντα προσοχή, ότι και να κάνετε προσοχή γιατί τα πάντα είναι επικίνδυνα εκεί έξω, γιατί εκεί είναι το κακό, μα δεν το βλέπεις; αφού είναι παντού!, γι' αυτό προσεκτικές κινήσεις, συνετές επιλογές, να ρωτάτε πάντα τους μεγαλύτερους που έχουν δει το κακό πιο πολλές φορές, αυτοί ξέρουν καλύτερα, από αυτούς να εμπνέεστε.
 
 
 
 
το κακό είναι πάντα απόλυτο. είναι ο σατανάς που καταδικάζει στην αιώνια φωτιά τους αμαρτωλούς . ο σατανάς με την φρικτή του μορφή, με την απεχθή του φωνή που κάνει τους θνητούς να κοκαλώνουν από φόβο αυτός ο σατανάς θα σας πιάσει και θα σας γδάρει και θα σας βγάλει ένα ένα τα νύχια και θα σας βγάλει ένα ένα τα δόντια και εσείς θα πονάτε και θα σας χύσει καυτό λάδι στα γεννητικά όργανα και θα σας σπάσει όλα τα κόκκαλα και θα σας ξεριζώσει την γλώσσα και δε θα πεθαίνετε με τίποτα και αυτό θα είναι το μαρτύριο σας.
 
 
 
 
γιατί το κακό πάντα είναι απόλυτο. για αυτό προσέξτε να ψηφίζετε στις εκλογές και μην φωνάζετε πολύ γιατί υπάρχει ο Χίτλερ ο Χίτλερ ο Χίτλερ μόνο ο Χίτλερ υπήρξε, μπορεί να μην υπήρξε άλλος άνθρωπος πέρα του Χίτλερ σε όλη την ιστορία, και αυτός ήταν κακός κακός κακός, το πιασες, μόνον αυτός και δικτάτορας και σκότωνε έκαιγε φασίστας φασίστας φασίστας φασίστας μόνον αυτός
 
 
έκλεισε η υπόθεση.
αυτό είναι το κακό.
 
 
 
(παντού και απόλυτο)

Λέσχη συζήτησης για πράγματα που δεν ξέρεις το παραμικρό

΄Ζακ Ρανσιέρ΄

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ