ItsTheTruthStupid*

Facebook Twitter
0

 

Mέσα σε όλο το γενικότερο κλίμα αποσύνθεσης που βιώνουμε πολιτικά θα είναι τουλάχιστον υποκριτικό αν κάποιος ισχυριστεί πως η δημοσιογραφία βρίσκεται σε ποιοτικότερη θέση απ' ότι η πολιτική.

Στενά διαπλεγμένες όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζουν ακριβώς στον ίδιο τόνο εν μέσω χρεοκοπίας τις αμοιβαίες αλληλοεξυπηρετήσεις τους.

Πέρα από τα light περιστατικά (σε σχέση με τους σαρκοφάγους οικονομικούς δείκτες πάντα), όπως είναι οι προσχωρήσεις δημοσιογράφων στην πολιτική (με τον ΔΟΛογενή υιό Καψή ως πιο πρόσφατο κρούσμα) οι εξυπηρετήσεις που συνεχίζει να παρέχει το υψηλόβαθμο και ακριβοπληρωμένο κομμάτι του κλάδου συνεχίζουν στο ακέραιο.

Βέβαια ο Ψυχάρης στη πρόσφατη αντιπαραθεσή του με τον Παπανδρέου μας το είχε ομολογήσει κυνικότατα. Τα σύγχρονα δίκτυα πληροφορίων στην Ελλάδα αποτελούν τον αόρατο ιστό συμφερόντων των ιδιοκτητών τους. Και όπως και στη χρεοκοπημένη πολιτική έτσι και εδώ η πραγματικότητα κόβεται και ράβεται ανάλογα με τις επιδιώξεις αυτού που την χειρίζεται.

Το κοινό βέβαια μιθριδατικά το έχει καταπιεί μια χαρά όλο αυτό, από τον αστούλη μέχρι τον αριστερούλη μιντιακό καταναλωτή. Άλλωστε στην Ελλάδα έχουμε εθιστεί στις οπαδικές υποκειμενικότητες. Αν η σταυροφορούσα Δημοκρατία και η   εμετική Αυριανή εμπορεύονται ειδήσεις καβλώνοντας άνοες ακριβώς το ίδιο κάνουν κάπως πιο σινιέ το Βήμα και η Καθημερινή.

Κακοβαλμένα ζόμπι οι πρώτες, καλοζωισμένοι βρικόλακες οι δεύτερες με την ίδια ακριβώς μανία επιτίθενται στο σώμα της πληροφορίας. Εδώ που φτάσαμε βέβαια μονάχα οι αδέσποτες ιντερνετικές πληροφορίες μπορούν να λειτουργήσουν αποφασιστικά αλλά και αυτές πάλι εξαυλώνονται μέσα στο ηλεκτρονικό βόμβο ο οποίος σε μεγάλο ποσοστό κουβαλά τις ίδιες παθογένειες.

Και αν η πολιτική και η κοινωνία έχουν να αντιπαρέλθουν ένα βαρύτατο μνημόνιο μέχρι εξαντλήσεως και ίσως βγούν αλλαγμένες από όλο αυτό αναρωτιέμαι τα μίντια αν πέρα από το απαραίτητο ξεφούσκωμα και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτό τον καιρό αν θα υποχρεωθούν να επανακαθορίσουν το κυτταρικό τους πρόβλημα με την διαπλοκή. Ρητορικό το ερώτημα.

Μνημόνιο για τα ΜΜΕ δεν προβλέπεται. Διακριτικές (και αδιάκριτες) προσαρμογές ναι. Που κάνουν τα παρακάτω βίντεο, το ένα από πρόσφατο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα και το άλλο παρωδία του διαφημιστικού του ειδησεογραφικού τομέα του ΣΚΑΙ να φαντάζουν απολύτως αλληλοσυμπληρούμενα. Ειδήσεις καθ' υποβολή. Γίνονται ακόμα τέτοια πράγματα βρε παιδί μου; :-)

 

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ