To ambient ταξίδι των North Selas

To ambient ταξίδι των North Selas Facebook Twitter
0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

To ambient ταξίδι των North Selas Facebook Twitter

O κιθαρίστας των Acid Death Ντένης Κωστόπουλος κυκλοφόρησε μέσα στην χρονιά ένα άλμπουμ δημιουργώντας το πρότζεκτ North Selas. Το άλμπουμ περιέχει ambient και ethnic στοιχεία αρκετά μακριά από τον ήχο των Acid Death.  Το LIFO.gr του ζήτησε να περιγράψει ο ίδιος τον ήχο της  νέας του δουλειάς και το πώς οδηγήθηκε σε αυτή.

 

 

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να περιγράψει με ευστοχία την δουλειά του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτό που θα σου πει θα βγαίνει από μέσα του.

Το album North Selas προέκυψε ως μια ανάγκη εξωτερίκευσης συναισθημάτων και ιδεών που κατά ένα μέρος ήταν χωμένα σε ένα συρτάρι για αρκετό διάστημα.

Με κάποιο τρόπο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου αυτές οι ιδέες να πάρουν σάρκα και οστά. Σαν μην άντεχαν άλλο κλεισμένες στο σκοτάδι του συρταριού και ήθελαν να βγουν έξω να μιλήσουν, και να τις ακούσουν όσοι το ήθελαν ή έτυχε να πέσουν πάνω τους.

Τραγούδια βαθιά συναισθηματικά και ατμοσφαιρικά άλλοτε πιο ροκ, άλλοτε πιο ambient, που φλερτάρουν έντονα με τις παραδόσεις του Πόντου και της Ανατολής, καθώς κυρίαρχο ρόλο παίζει η ποντιακή λύρα το yayli tanbur και το kaval χωρίς να σε παραπέμπουν απαραίτητα και εκεί.

Κιθάρες μελαγχολικές με έντονο το στοιχείο της μελωδίας στηρίζουν την βάση των τραγουδιών και δίνουν ένα καλό πάτημα στις φωνές που με την σειρά τους σε ταξιδεύουν με αυθορμητισμό και συναίσθημα.

Στίχοι απλοί έως σπαρτιάτικοι που με λίγα λόγια σε βάζουν στο παιχνίδι και σου δίνουν την σκυτάλη να φανταστείς την συνέχεια.

Tο album των North Selas είναι μουσική που πρέπει να μπεις μέσα στην ατμόσφαιρα για να την νιώσεις.  Μουσική που την ακούς με ένα ποτήρι κρασί, ή σε ένα περίπατο στο βουνό, ή όπου νιώθεις εσύ πιο άνετα για να ονειρευτείς και να ταξιδεύσεις.

To ambient ταξίδι των North Selas Facebook Twitter

 ________________

album credits:

guitars-synth-kemence-percasion-baglama

bass-vocals by Denis Kostopolos (ACID DEATH / INFIDEL)

Female vocals by Manit (Anna-Maria)

yayli tanbur-kaval by George Diamadopoulos (CHAOSTAR)

Lyrics by denis & manit

Composer- Denis Kostopoulos

Mixed by Denis Kostopoulos

Programming by Denis Kostopoulos

Mastered by Savas Betinis (ACID DEATH)

Artwork designed by Ra.design

 Ακούστε το άλμπουμ στο Bandcamp και μάθετε περισσότερα για αυτούς στην σελίδα τους στο Facebook


0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM