Ο Tyler the Creator είναι ανεπιθύμητος στην Βρετανία

Ο Tyler the Creator είναι ανεπιθύμητος στην Βρετανία Facebook Twitter
4

Ο Tyler the Creator ίσχυρίζεται όπως γράφει η Guardian ότι του απαγόρευσαν την είσοδο στην Βρετανία εξαιτίας της φύσης των στίχων του. Ο συν-ιδρυτής των Odd Future πρόσφατα ακύρωσε μια σειρά από εμφανίσεις του στην Βρετανία και την Ιρλανδία συμπεριλαμβανόμενων δύο εμφανίσεων του στο Reading και στο Leeds. Τουίταρε ότι αυτό έγινε επειδή οι αρχές δεν ήταν ευχαριστημένες με την θεματική των στίχων του.

Ο μάνατζερ του Christian Clancy εξήγησε τι συνέβη ακριβώς με μια ανάρτηση του στο tumblr. Γράφει:

«Έχουν απαγορεύσει την είσοδο στον Tyler στην Βρετανία για 3 μέχρι και 5 χρόνια σύμφωνα με ένα γράμμα του υπουργού Εξωτερικών της χώρας. Το γράμμα παραθέτει στίχους που έγραψε πριν από 6-7 χρόνια για τα άλμπουμ του ΄bastard’ και ‘goblin’ – δεν έχει γράψει παρόμοιους στίχους από τότε.  Το γράμμα επίσης επισημαίνει ότι η δουλειά του ‘προωθεί την βία και την έλλειψη ανεκτικότητας για την ομοφυλοφιλία’ και ‘καλλιεργεί το μίσος  με απόψεις που επιδιώκουν να προκαλέσουν τον κόσμο να προβεί σε τρομοκρατικές πράξεις’.

Ο Tyler συγκαταλέγεται σε μια σειρά από ράπερ που τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Βρετανία. Και ο Busta Rhymes και ο Snoop Dogg έχουν πάθει το ίδιο στο παρελθόν από καταδίκες για ποινικά αδικήματα που είχαν διαπράξει στην Αμερική.

Το να δηλώσω ότι έχω συγχυστεί θα ήταν άκυρο. Μπορεί να φανταστεί κάποιος πώς είναι να σε κατηγορούν για πράγματα που έχεις πει όταν είσαι 18; Ο Tyler έχει επισκεφτεί την Βρετανία για πάνω από 20 φορές τα τελευταία 5 χρόνια χωρίς να γίνει κανένα επεισόδιο (συναυλίες, συναντήσεις, κτλ.) Νοικιάσαμε ένα σινεμά τον περασμένο μήνα στον Λονδίνο για να γίνει μια ιδιωτική προβολή του Napoleon Dynamite αποκλειστικά για τους φαν του. Στην κυριολεξία τον περασμένο μήνα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργείται ένα ευρύτερο θέμα ελευθερίας του λόγου που συμπεριλαμβάνει νέες παραμέτρους που γυρνάνε πίσω στον χρόνο χωρίς να αναγνωρίζουν την εξέλιξη. Στην πραγματικότητα τιμωρούν την εξέλιξη. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Tyler έχει γίνει μέρος ενός επιχειρήματος που εναντιώνεται σε αυτό που έχει εξελιχθεί σαν άνθρωπος. Πώς τιμωρείς κάποιος που έχει μεγαλώσει; Εφόσον το γράμμα αναγνωρίζει το γεγονός ότι έγραφε από την ματιά ενός χαρακτήρα που είχε δημιουργήσει, τότε αυτό πρέπει δεν πρέπει να ισχύει και για τους συγγραφείς;

Το γεγονός ότι έχει γίνει σε ένα άτομο που έχει αναγνωρίσει τα λάθη του και έχει εξελιχθεί πέρα από αυτά έχει χαθεί κάπου στην μετάφραση. Δεν πρέπει να αναγνωριστεί το γεγονός ότι ευαισθητοποιήθηκε και έκανε αλλαγές; Τι μήνυμα περνάει όλο αυτό; Είναι η φυλή ένας άμεσος ή έμμεσος παράγοντας καθόλου;»

Ο Tyler the Creator είναι ανεπιθύμητος στην Βρετανία Facebook Twitter

Ο Tyler συγκαταλέγεται σε μια σειρά από ράπερ που τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Βρετανία. Και ο Busta Rhymes και ο Snoop Dogg έχουν πάθει το ίδιο στο παρελθόν από καταδίκες για ποινικά αδικήματα που είχαν διαπράξει στην Αμερική.

Παρόλα αυτά όμως o Tyler δεν έχει ποινικό μητρώο και εγκληματική συμπεριφορά. Οι αντιδράσεις οφείλονται καθαρά στο περιεχόμενο των στίχων του. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ράπερ από την Καλιφόρνια ακύρωσε την περιοδεία του στην Αυστραλία όταν μια φεμινιστική ομάδα ζήτησε από την κυβέρνηση να μην του εκδώσει βίζα για την είσοδο του στην χώρα. Η ομάδα Collective Shout αντέδρασε για τους στίχους του που αναφέρονταν σε βιασμό και βία ενάντια στις γυναίκες αλλά για μια παλιότερη συμπεριφορά του που είχε επιδείξει σε προηγούμενες περιοδείες του.

Όταν ο Tyler έπαιξε στο Glastonbury το 2013 έχει γίνει μια παρόμοια καμπάνια στην Βρετανία που τον κατηγορούσε ότι ωραιοποιούσε τον βιασμό στους στίχους του. Είχαν μαζευτεί μόνο 726 υπογραφές και ο ράπερ έπαιξε χωρίς να υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα. Τον ίδιο χρόνο στην Αυστραλία είχε γίνει αναφορά στην αστυνομία για την συμπεριφορά του. Είχε επιτεθεί λεκτικά ενάντια στην Talitha Stone, ένα μέλος της Collective Shout που και τότε έκανε καμπάνια ενάντια στην εμφάνιση του στην χώρα.

Η Stone όπου ήταν ανάμεσα στο πλήθος κατά την διάρκεια της συναυλίας όπου ο Tyler έκανε τα βιτριολικά σχόλια, τον βιντεοσκόπησε να λέει: «Γ...η  σκύλα, εύχομαι να μπορούσε να με ακούσει που την λέω σκύλα, ηλίθια πόρνη. Ναι, έχω ένα sold-out σόου τώρα, σκύλα. Αυτό το γ...ο τραγούδι είναι αφιερωμένο σε σένα, γ...η τσούλα».

 

Ο Tyler the Creator είναι ανεπιθύμητος στην Βρετανία Facebook Twitter

Τα παράπονα για τον Tyler φαίνεται ότι πηγάζουν από τους στίχους του στο mixtape που κυκλοφόρησε το 2009 με τον τίτλο ‘Bastard’ που περιέχει προτάσεις όπως “you call this shit rape but I think that rape’s fun” (το λέτε αυτό βιασμό αλλά νομίζω ότι ο βιασμός έχει πλάκα) όπως επίσης αναφέρει ότι θέλει να βιάσει την Goldilocks και να αυτοκτονήσει μετά. Το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ έχει γραφτεί όταν ο Tyler ήταν έφηβος και από τότε έχει γράψει ότι έχει προχωρήσει από τα συναισθήματα που εκφράζει εκεί μέσα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών συνήθως δεν σχολιάζει σε μεμονωμένες περιπτώσεις ;όταν αρνείται την είσοδο ενός άτομου στην Βρετανία. Εδώ έκανε μια εξαίρεση και ένας εκπρόσωπος τους,  έβγαλε την εξής  ανακοίνωση: «Το να έρχεσαι στην Βρετανία είναι ένα προνόμιο και περιμένουμε αυτοί που έρχονται εδώ να σέβονται και να έχουν τις ίδιες αξίες με εμάς. Ο Υπουργός εξωτερικών έχει την εξουσία να αφήνει έξω τα άτομα που θεωρεί ότι η παρουσία τους στην Βρετανία δεν συμβάλλει στο γενικό καλό ή όταν ο αποκλεισμός τους δικαιολογείται από λόγους δημοσίας τάξης». 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
ακομα μια περιπτωση ανωριμου ανασφαλους ατομου με κρυφομομοφυλοφιλικα αποθημενα, ο οποιος δειχνει τον ανδρισμο του (μη χε...) χτυπωντας το στηθος του, βριζωντας γκει αντρες και υποτιμωντας γυναικες..και για να ασχολουντε μαζι του βεβαιως!! ναι οκ νταρλινγκ κατσε στη χωρα σου, η Βρετανια ειναι γεματη απο τέτοιους σαν κ σενα!! θενκς!!
Το ραπ εχει δικο του κωδικα και σαν μουσικη, ειναι απο μονο του επανασταση τουλαχιστον ηταν μεχρι μπει τοσο δυναμικα στο mainstream.Οσοι δεν ξερουν τον κωδικα αυτο , τις μεταφορες και το υφος που μπορει να εχει καλα θα κανουν να μην εκφερουν αποψη
Τουλάχιστον νά'γραφε και μουσική... Κάτι γάτες που μαλώνουν γύρω απο σκουπιδοντενεκέδες που χτυπάνε μεταξύ τους. Φυσικό είναι - άν δέν προκαλέσεις άγαρμπα με τους στίχους ή τις δηλώσεις ή τα ρούχα ή κάτι άλλο, θα διαρκέσει το πολύ κάνα χρόνο η "τέχνη" σου. Άϊντε λοιπόν, κούνα τον κώλο, φτύσε λιγάκι, βρίσε, δείξ'τα, πιάσ'τα, ούρλιαξε, γκάριξε, πήδα σά μαϊμού, χώσ'τα στους γκαίυ, βάρα λιγάκι τη φίλη σου, βάλε την τροχαία Μαλιμπού να σου κόψει κανα δυό κλήσεις για υπερβολική με μέθη, άιντε και κάνα στίχο για την πρέζα και τα όπλα και θα μείνεις λίγα χρονάκια ακόμα στον αφρό.