ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η αυτοβιογραφία ενός ψέυτη

Η αυτοβιογραφία ενός ψέυτη Facebook Twitter
0

 

O Graham Chapman, γνωστός και ως 'ο πεθαμένος τύπος απο τους Monty Python', αποφάσισε εγωιστικά να πεθάνει στην καθόλου αστεία ηλικία των 48.

 

Μόλις είδα την πρόσφατη animation ταινία που λέγεται "A Liar's Autobiography", όπου ακούμε τον ίδιο να μας περιγράφει την γελοιωδώς αναξιόπιστη 'Αυτοβιογραφία ενός Ψέυτη' (είχε πρωτοκυκλοφορήσει ως audiobook το 1980).

 

Ο Chapman, γεννημένος κατά την διάρκεια του πολέμου, ξεκίνησε την ζωή ως ένας φαντασιόπληκτος έφηβος (μοναχικός, βιβλιοφάγος, έξυπνος) που έγινε μέλος της δραματικής ομάδας Footlights στο Cambridge και βρέθηκε μετέπειτα να είναι από το κύρια μέλη των Beatles της κωμωδίας: του Monty Python's Flying Circus. 

 

 

 

 

Οι φαντασιώσεις της νιότης του (να ξεφύγει απο τις ασφυκτικές κοινωνικές συμβάσεις) συναντούν τις παραληρηματικές φαντασιώσεις της ενήλικης ζωής του (να ξεφύγει απο τις συνέπειες των εθισμών του, των σεξουαλικών του περιπετειών και της γενικής του δυστυχίας που τον ακολούθησε μέχρι και στην celebrity ζωή του στο Λος Αντζελες την οποία μισούσε).

 

Σε αντίθεση με τους άλλους, πιο συμβατικούς και στρέητ Monty Pythons, o Chapman ήταν γκέι και περήφανος και είχε ταλέντο στους πειραματισμούς και στην υπερβολή, κάτι που δεν συμμερίζονταν ο Palin και ο Cleese. 

 

 

 

 

Όλα αυτά βλέπουμε στην ταινία και πολλά άλλα, δοσμένα με έναν αριστουργηματικό τρόπο, και με έναν συνδυασμό διαφορετικών τεχνικών animation, απο την αισθητική του Flying Circus μέχρι και πιο σύγχρονο στυλ και τεχνοτροπία. Ένα σουρεαλιστικό ταξίδι στον κόσμο του Graham Chapman και των Monty Python που πραγματικά είναι σαν να έχει φτιαχτεί υπο την επήρρεια παραισθησιογόνων ουσιών, ακριβώς όπως θα το ήθελε και ο ίδιος ο Chapman...

 

 

 

 "A murderer is only an extroverted suicide."
― Graham Chapman

 

 

 

 

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ