Με το Folk 'n' Roll των Mani Deum

Με το Folk 'n' Roll των Mani Deum Facebook Twitter
0

Οι Mani Deum σχηματίστηκαν το 2006. Με βάση τους την Αθήνα και με πρωταρχική ανάγκη να παίζουν την μουσική που αγαπούν, ξεκίνησαν αλλά και συνεχίζουν την σταθερά ανοδική πορεία τους στα μουσικά δρώμενα της πόλης -και όχι μόνο. Οι δίσκοι τους -Five Infected Blessings (2009), Music For Your Local Church... Or Your Local Brothel (2012) και When Beauty Ends (2014)- ταξίδεψαν αρκετές φορές -και συνεχίζουν να ταξιδεύουν- και εκτός συνόρων. Η εξέλιξη του ήχου τους είναι άκρως ενδιαφέρουσα, μιας και με τον καιρό ωριμάζει όλο και πιο πολύ, αφήνοντας πίσω την επιτηδευμένη σκοτεινότητα του neo-folk. Άλλωστε οι ίδιοι αποκαλούν -πολύ εύστοχα- το είδος που παίζουν Folk ‘n’ Roll. Με αφορμή τον τελευταίο δίσκο τους αλλά και το επερχόμενο live τους με την Angel Olsen, στις 15 Σεπτεμβρίου στο AN Club, βρεθήκαμε για να μιλήσουμε γι’ αυτό το αλλοπρόσαλλο καλοκαίρι, την Αθήνα, την εναλλακτική μουσική σκηνή της αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι επιλέγουν να συνεχίζουν να βλέπουν και να στοχεύουν μπροστά και ψηλά, παρά τις δύσκολες -για όλους- συνθήκες.

Με το Folk 'n' Roll των Mani Deum Facebook Twitter
Φωτογραφία: Κατερίνα Φαρφαρά / Lifo

Με τι μοιάζει η Αθήνα όταν την κοιτάζει κανείς από ψηλά και με τι όταν την περπατάει;
Από ψηλά μοιάζει με μια άρρωστη κοπέλα που ωστόσο καταλαβαίνεις ότι κάποτε ήταν όμορφη. Όταν την περπατάει κάποιος  έχει τόσες πολλές αντιθέσεις όσο και η άνωθεν -όμορφη αλλά άρρωστη- κοπέλα: σε ένα σημείο θα δεις την απόλυτη σήψη, ενώ λίγα στενά παρακάτω την απόλυτη ομορφιά.  

Κείμενο: Νατάσα Κούμη

Ποιος είναι ο πιο ωραίος καλοκαιρινός ήχος της πόλης; Αν υπάρχει. Και γιατί.
Απλά πράγματα όπως ένα κουτάκι μπύρας που ανοίγει, δύο ακόρντα και τρεις ουσιαστικές κουβέντες. Η πόλη το καλοκαίρι έχει μαγεία στα πολύ απλά πράγματα.

Summer Ocean Death. Δύο φωτεινές λέξεις δίπλα στην -ίσως- πιο σκοτεινή. Τι μας κάνουν; (Πέρα από την καρδιά περιβόλι).
Ο Θάνατος -συμβολικά ή μη- είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Αυτοί οι δύο είναι παντρεμένοι δηλαδή και τσακώνονται στις πλάτες μας. Η όψη της απέραντης θάλασσας το καλοκαίρι είναι ένας «μικρός θάνατος», ομορφιάς πάνω απ’ όλα.

Αν μπορούσε, όντως, ο Θεός να βάλει το Χέρι Του... από πού θα θέλατε να ξεκινήσει;
Το μεσαίο του δάχτυλο στην πλειοψηφία των πολιτικών αυτής της χώρας, θα ήταν μια καλή αρχή....

Η underground αθηναϊκή σκηνή διανύει, αυτή τη στιγμή, μία από τις καλύτερες περιόδους της. Μας ενώνουν τα δύσκολα ή μας πεισμώνουν οι δυσκολίες; Ή και τα δύο;
Ίσως και τα δύο, ανέκαθεν αυτή η σκηνή είχε πολύ δυνατά πράγματα να επιδείξει, απλά τώρα ο κόσμος ίσως τα προσέχει πιο εύκολα, κατανοώντας οτι και ο μουσικός που παράγει ένα δίσκο είναι ενας άνθρωπος που βιώνει μαζί του την ίδια κατάσταση. Ευτυχώς έχει πεθάνει το πολύ πολύ lifestyle και οι δύσκολες καταστάσεις κάνουν την τέχνη συνήθως να ανθίζει.

Ένα κομμάτι που μυρίζει καλοκαίρι. Ή πόλη. Ή καλοκαίρι στην πόλη.
THE GUN CLUB - Fire Spirit.

https://www.facebook.com/mani.deum

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου οι Man Deum εμφανίζονται στο An Club μαζί με την Angel Olsen.

 

Με το Folk 'n' Roll των Mani Deum Facebook Twitter
Φωτογραφία: Κατερίνα Φαρφαρά / Lifo

Με το Folk 'n' Roll των Mani Deum Facebook Twitter
Φωτογραφία: Κατερίνα Φαρφαρά / Lifo




0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ