Τρούφα ελληνική

Τρούφα ελληνική Facebook Twitter
Η τιμή της τρούφας εξαρτάται από την ποιότητα και την σπανιότητά της και επειδή η προσφορά είναι πολύ μικρή σε σχέση με την ζήτηση μπορεί να φτάσει και στα 6000 χιλιάδες ευρώ το κιλό. Η τρούφα επίσης είναι πολύ θρεπτική, έχει πρωτεΐνες και είναι γνωστή ως φυσικό αφροδισιακό. Η γεύση της είναι πολύ ιδιαίτερη και συνήθως, όποιος τη δοκιμάσει, ή θα την λατρέψει ή θα την μισήσει.
0

Για την Παυλίνα Κλαδοπούλου οι τρούφες είναι όλη της η ζωή. Ασχολείται συνέχεια με αυτόν τον σπάνιο μύκητα:

«όταν δεν είμαι στο μαγαζί πηγαίνω στο κτήμα με τις τρούφες, στον ελεύθερό μου χρόνο βγαίνω για κυνήγι τρούφας και αν είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο πάλι για τρούφες θα πήγαινα», λέει την ώρα που μας υποδέχεται στο μαγαζί της στα Άνω Πατήσια όπου εμπορεύεται τρούφες και διάφορα προϊόντα που προκύπτουν από αυτές.

Τρούφα ελληνική Facebook Twitter

Η Παυλίνα είναι είκοσι εννιά χρονών και ξεκίνησε να ασχολείται με τις τρούφες πριν από επτά χρόνια, μόλις τελείωσε το Χημικό στη Θεσσαλονίκη. «Είχα ακούσει για την τρούφα σαν προϊόν από την μητέρα μου που ζούσε στην Ιταλία και μου είχε κεντρίσει κάπως το ενδιαφέρον», λέει.

Τρούφα ελληνική Facebook Twitter

«Οι καλλιέργειες και η οικολογία ήταν κάτι που πάντα με ενδιέφερε. Έμαθα ότι με την καλλιέργεια τρούφας φτιάχνεις στην ουσία ένα δάσος που είναι απόλυτα βιολογικό γιατί αν πας να ραντίσεις ή να λιπάνεις απλά δεν θα πάρεις προϊόν, και όλο αυτό μου άρεσε σαν σενάριο. Το γεγονός ότι για την συλλογή της τρούφας απαιτούνται ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ήταν ένας ακόμη λόγος για να ασχοληθώ, πάντα είχα σκυλιά και τα αγαπάω πάρα πολύ».

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη της στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ