Πώς ένα application σε κάνει καλύτερο άνθρωπο;

Πώς ένα application σε κάνει καλύτερο άνθρωπο; Facebook Twitter
0
Πώς ένα application σε κάνει καλύτερο άνθρωπο; Facebook Twitter
Προχθές ένας χρήστης έκανε κάτι που γούσταρα φουλ» λέει με πάθος ο Ιουστίνος και χαμογελάει. «Έστειλε την φωτογραφία ενός αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο σε ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Του άφησε ψεύτικη κλήση για να τον φρικάρει. Στην αρχή γουστάραμε πολύ αλλά μετά σκεφτήκαμε ότι είναι τιμωρητικό. Θέλουμε οι χρήστες να μπαίνουν συνειδητά στην διαδικασία να κάνουν καλά πράγματα χωρίς την έννοια της αστυνομίας καλών πράξεων.

Προχθές ένα ειδησεογραφικό σάιτ τους ενέταξε στα «περίεργα» νέα της ημέρας μαζί με γλυπτά από κρατούμενους και ένα ραπ βίντεο του Βαρουφάκη με τον Ντάισελμπλουμ. Το περίεργο είναι ότι σε κάποιους φαίνεται περίεργη μια εφαρμογή νέων παιδιών που σε παρακινεί να κάνεις μια καλή πράξη κάθε μέρα. Ένα φιλί στην γιαγιά σου, ένα χαμόγελο, μια αιμοδοσία. Ο Ιουστίνος, ο Φώτης και ο Θωμάς έχουν σιγουριά στο βλέμμα τους, τρολάρουν τα πάντα και είναι αχώριστοι. Σφάζονται καθημερινά –όπως όλοι οι κολλητοί. Η εφαρμογή είναι το μωρό τους. Πλακώνονται πολύ για αυτό, αλλά έτσι γίνεται με τα μωρά.

Αν και δεν το παραδέχονται γιατί είναι μετριόφρονες, πιστεύω πως με την εφαρμογή τους θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Ήδη έχω μπει στο τρυπάκι να δίνω το θερμό μου για να μου βάλουν τον καφέ μου, να ανακυκλώνω περισσότερο, να σκέφτομαι καθημερινά πώς μπορώ με κάτι πολύ μικρό να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Πώς ένα application σε κάνει καλύτερο άνθρωπο; Facebook Twitter

«Ήμασταν στην Χιλή όταν ξεκινήσαμε μια άλλη εφαρμογή» λέει ο Ιουστίνος. «Εκεί υπάρχει ένα συνδικάτο από άστεγους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για να ανοίγουν, να μαζεύουν και να πηγαίνουν σε ένα κεντρικό σημείο τα σκουπίδια. Έτσι, σκεφτήκαμε μια εφαρμογή για την ανακύκλωση. Σκοπός ήταν να παίζεται στην πόλη ένα παιχνίδι, να ανοίγεις το κινητό σου και να βλέπεις πού μπορείς να αφήσεις πράγματα για να ανακυκλώσεις αλουμίνιο.

Πώς ένα application σε κάνει καλύτερο άνθρωπο; Facebook Twitter

Διάβασε τη συνέχεια στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ