Εξωγήινοι, μεταθανάτια ζωή και αρχαίοι πολιτισμοί

Εξωγήινοι, μεταθανάτια ζωή και αρχαίοι πολιτισμοί Facebook Twitter
0
Εξωγήινοι, μεταθανάτια ζωή και αρχαίοι πολιτισμοί Facebook Twitter
Θέλαμε να βρούμε και να καταγράψουμε αλλόκοτα και παράξενα μέρη στο αστικό περιβάλλον και στην επαρχία. Βρήκαμε παράξενα μουσεία, αγάλματα, εστιατόρια, τον Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά, εστιατόρια με αρχαιοελληνική κουζίνα, το κτίριο στην Πάτρα που είναι αντίγραφο της σκάλας του Μιλάνου. Και για να το υλοποιήσουμε, οργανώσαμε δύο road trips σε όλη την Ελλάδα.

Όταν μπαίνεις στο metafysiko.gr ανοίγεται μπροστά σου ένας κόσμος εντελώς ασυνήθιστος. Άρθρα με θέματα εντελώς αλλόκοτα και παράξενα όπως «επαφές με αγγέλους», «μεταφυσική ανασκόπηση της χρονιάς», τηλεκίνηση και αιώρηση – μαρτυρίες», «χριστιανισμός vs θεωρίες αρχαίων εξωγήινων» και εκεί που λες ότι δεν μπορεί να είναι ένα σοβαρό site αυτό, μπαίνεις στο φόρουμ και βλέπεις ότι γίνεται χαμός από επισκέψεις και σχόλια. Όντως το metafysiko.gr είναι μία πολύ μεγάλη κοινότητα, έχει χιλιάδες μέλη που το επισκέπτονται καθημερινά και τους απασχολούν θέματα ενός κόσμου υπερβατικού. Γνωρίσαμε τον έναν από τους ιδρυτές του, τον Μηνά Παπαγεωργίου, και μας εξήγησε τι ακριβώς είναι το μεταφυσικό, πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με αυτό και φυσικά μιλήσαμε εξωγήινους, φαντάσματα και αρχαίους πολιτισμούς.

Εξωγήινοι, μεταθανάτια ζωή και αρχαίοι πολιτισμοί Facebook Twitter

«Ξεκινήσαμε το μεταφυσικό τον Ιανουάριο του 2002 μέσα από chat MRIC», λέει ο Μηνάς. Εγώ και άλλα πέντε άτομα -που αποτελούν τον πυρήνα του μεταφυσικού μέχρι σήμερα- φοιτητές τότε, οργανώσαμε ένα κανάλι συζητήσεων το οποίο απέκτησε γρήγορα πολλούς επισκέπτες και συζητούσαμε καθημερινά για εξωγήινους πολιτισμούς, τη μεταθανάτια ζωή, τα αρχαία μυστήρια, την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γενικά θέματα του παράδοξου. Το 2003 φτιάξαμε την ιστοσελίδα metafysiko.gr που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Κάναμε και συναντήσεις, ταξίδια με σκοπό να καταγράψουμε διάφορα μυστήρια, θρύλους και παραδόσεις. Ιδρύσαμε και το Fantasy Gate που είχε να κάνει με ταινίες τρόμου και φανταστικού περιεχομένου και στο πλαίσιο του πανεπιστημίου οργανώναμε πολλές ομιλίες συνέδρια και ερευνητικές δραστηριότητες για τη φιλοσοφία των θρησκειών, παραψυχολογία από την επιστημονική σκοπιά, βικτωριανή λογοτεχνία και το γκοθ ως κουλτούρα, μεσαιωνική ιστορία, τεχνητή νοημοσύνη και άλλα πολλά.

Εξωγήινοι, μεταθανάτια ζωή και αρχαίοι πολιτισμοί Facebook Twitter

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ