Φάρσες στην Αθήνα

Φάρσες στην Αθήνα Facebook Twitter
1
Φάρσες στην Αθήνα Facebook Twitter
Δεν βγαίνω, να σου πω την αλήθεια. Η διασκέδασή μου είναι οι φάρσες. Έχω τη σχολή και τα βίντεο που μου τρώνε όλο το χρόνο. Κάθε επεισόδιο μου παίρνει μαζί με το γύρισμα και το μοντάζ τρεις με τέσσερις μέρες -μπορεί και εβδομάδα μέχρι να ανέβει στο YouTube. Σινεμά και ταινίες μου αρέσουν πολύ. Και αν βγω κάπου, θα είναι σε διαφορετικό μέρος κάθε φορά.

Τα βίντεο του Konilo είναι από αυτά που έρχονται στο μέιλ από φίλους νωρίς το πρωί ή εμφανίζονται στο timeline του facebook και σπάνια τσεκάρω, αλλά με το «Γυμνοί στο Σύνταγμα μετά από μεθύσι» κόλλησα. Σε ένα από τα κανάλια του στο YouTube που λέγεται «Γυρνώντας στην Αθήνα» ο Konilo ανεβάζει τις φάρσες που κάνει σε ανύποπτους περαστικούς -χοντροκομμένες αλλά φάρσα και ντελικάτη δεν γίνεται, αμήχανες, αστείες με αρκετή δόση καφρίλας. Κάποιες είναι ξεκαρδιστικές. Τσεκάροντας ολόκληρη τη σειρά από τα βίντεο της Αθήνας μπορείς να γελάς για ώρες. Γελάς με την [πραγματική] αμηχανία του όταν κάνει τις ερωτήσεις, τις αυθόρμητες απαντήσεις των ανθρώπων που προσεγγίζει και τις αντιδράσεις που φτάνουν μέχρι και την χειροδικία. Στους «Γυμνούς στο Σύνταγμα» οι δυο αστυνομικοί που τον πλησιάζουν τον μεταφέρουν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων μπας και τον συνετίσουν, αλλά αυτός επιστρέφει στην πλατεία ακάθεκτος και συνεχίζει τις φάρσες.

Φάρσες στην Αθήνα Facebook Twitter

«Με πήγαν στο τμήμα παράνομα» λέει. «Είχαμε όλοι ταυτότητα. Δεν μας συνέλαβαν. Μας πήγαν στο τμήμα για να μας σταματήσουν. Μας άφησαν μετά από μισή ώρα και πήγαμε στο Σύνταγμα και συνεχίσαμε το επεισόδιο».

Φάρσες στην Αθήνα Facebook Twitter

Πρέπει να πω ότι η εικόνα που είχα σχηματίσει για τον Konilo από τα βίντεο δεν είχε καμία σχέση με τον τύπο που ήρθε στο γραφείο για να μιλήσουμε για αυτά που κάνει. Ο Konilo είναι ένα παιδί 21 χρονών που σπουδάζει στην ΑΣΟΕE και είναι υπερβολικά ήρεμο και σοβαρό. Ακόμα κι αν έχεις δει τη δουλειά του, δύσκολα μπορείς να τον συνδυάσεις με τις φάρσες και το βρισίδι που ρίχνει στα βίντεο. «Στην πραγματικότητα δεν βρίζει ποτέ!» μας λέει η Παρασκευή που τον συνοδεύει. Τον ρωτάω αν είναι τόσο σοβαρός στην καθημερινότητά του. Κι αν όπως όλοι οι άνθρωποι που δημόσια βγάζουν ένα πρόσωπο με χιούμορ είναι ελαφρά καταθλιπτικός. «Δεν γελάω εύκολα» λέει, «αλλά καταθλιπτικό δεν θα με έλεγα». Η Παρασκευή τον χαρακτηρίζει «αηδιαστικά τελειομανή». Είναι η φίλη του και μαζί φτιάχνουν τα βίντεο που ανεβάζουν στα κανάλια τους στο YouTube. Σκέφτονται το θέμα, βγαίνουν στο δρόμο, κινηματογραφούν, κάνουν το μοντάζ, βάζουν τα έξτρα. Η δουλειά που φαίνεται επαγγελματική είναι αποτέλεσμα δυο ερασιτεχνών που έμαθαν τα πάντα από πληροφορίες στο ίντερνετ. «Πριν από δυο χρόνια ξεκίνησα» λέει ο Konilo. «Κάνω μόνος μου το μοντάζ και τα ανεβάζω. Κυρίως μαθαίνω από βίντεο στο YouTube και με εξάσκηση. Βοηθάει και η κοπέλα μου με την κάμερα, ε, και λίγο στο σενάριο».

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

 

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια