Μία εφαρμογή στο κινητό από τρεις 17χρονους φίλους

Μία εφαρμογή στο κινητό από τρεις 17χρονους φίλους Facebook Twitter
0
Μία εφαρμογή στο κινητό από τρεις 17χρονους φίλους Facebook Twitter
Ορισμένες έννοιες της Φυσικής θα γίνουν πιο κατανοητές σε ανθρώπους που δεν ξέρουν καλά Φυσική. Το παιχνίδι δίνει και την δυνατότητα όσο προχωράει να πηγαίνει σε πιο δύσκολες πίστες, με πιο δύσκολους τρόπους επίλυσης.

Ο Πέτρος, ο Γιώργος κι ο Κώστας είναι 17 χρονών, πηγαίνουν στην τρίτη λυκείου και ανήκουν στη γενιά αυτή που κάνει από πολύ νωρίς θαυμαστά πράγματα. Φέτος θα δώσουν πανελλήνιες. Όταν ήρθαν στο γραφείο μας για να γίνει η συνέντευξη, αμέσως μετά το σχολείο, κοιταζόμασταν μεταξύ μας με απορία και αναρωτιόμασταν «πώς είναι δυνατόν;» γιατί κανείς μας δεν περίμενε ότι είναι τόσο νεαροί. Ο Πέτρος -που λατρεύει τα παιχνίδια και θέλει να σπουδάσει Πληροφορική- ασχολείται με τον προγραμματισμό από τα 11 [!] και με τη βοήθεια των φίλων του σχεδίασε ένα application που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν από το App store: είναι ένα παιχνίδι φυσικής σε μορφή puzzle, το Ilectron.

Μία εφαρμογή στο κινητό από τρεις 17χρονους φίλους Facebook Twitter

Ο καθένας τους είναι καλός σε κάτι διαφορετικό. Ο Πέτρος είχε την ιδέα και ανέλαβε τον προγραμματισμό της εφαρμογής. Ο Κώστας μελέτησε την ιδέα του φίλου του και επειδή έχει φοβερή αντίληψη της φυσικής σχεδίασε το παιχνίδι για να στέκει με φυσικούς νόμους. Τέλος, ο Γιώργος που ασχολείται με τη μουσική, έντυσε το παιχνίδι με μπλουζ μουσική που συνοδεύει ευχάριστα τον χρήστη. Από τις 22 Αυγούστου το Ilectron έχει κάνει 200 downloads –αν σκεφτείς το χάος με τον τεράστιο αριθμό εφαρμογών που είναι διαθέσιμες, δεν είναι καθόλου άσχημο νούμερο. Οι τρεις φίλοι μας καλούν να το παίξουμε και μας υπόσχονται ότι θα μας κάνει να κατανοήσουμε κάποιες έννοιες της φυσικής πιο εύκολα και διασκεδαστικά.

Διάβασε τη συνέντευξη στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ