Ο κύριος Μπάφμαν

Ο κύριος Μπάφμαν Facebook Twitter
0
Ο κύριος Μπάφμαν Facebook Twitter
Έχω γνωρίσει χιλιάδες χασικλήδες στη ζωή μου, οι λιγότεροι από αυτούς έχουν προχωρήσει σε βαριά ναρκωτικά αλλά αυτό έγινε επειδή ήταν αδύναμοι χαρακτήρες. Αλλά γιατί δεν συγκρίνουμε όσους κατέληξαν από το αλκοόλ στην πρέζα, ή πόσοι ξεκίνησαν να πίνουν νερό και κατέληξαν στην πρέζα; Τα στατιστικά αυτά είναι απλά γελοία. Και το χειρότερο που έχω ακούσει είναι ότι ο έμπορος μια μέρα θα σου πει «σήμερα δεν έχω μαύρο αν θέλεις μόνο άσπρο». Όσοι πουλάνε φούντα πουλάνε μόνο αυτό και δεν γουστάρουν τα υπόλοιπα για να μην χαλάσουν το όνομά του

Ο κύριος Bafman έχει ένα κανάλι στο YouTube που ασχολείται με μπάφους. Με μπάφους και ό,τι έχει σχέση με την κουλτούρα της κάνναβης –για την ψυχαγωγική και τη θεραπευτική χρήση της. Οι εκπομπές του έχουν τίτλους Πώς να στρίβεις δίφυλλο ή τρίφυλλο, Πώς να ξεσποριάζεις γρήγορα, Gravity Bong, Άραγμα με τη μαμά και ούτω καθεξής και ανάλογη θεματολογία που θα έκανε χαρούμενο από τον [πρώην] χίπη μπαμπά σου μέχρι τον ράπερ φίλο σου. Το όνειρό του είναι να γνωρίσει έναν καρκινοπαθή που έχει θεραπευτεί πίνοντας μπάφους και να τον φιλοξενήσει στην εκπομπή του για να το δείξει στον κόσμο. «Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες αλλά δεν μπορώ να είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρος. Αν υπάρχει όμως έστω και ένα μικρό ποσοστό να ισχύει κάτι τέτοιο θέλω να το βρω και να το δείξω στον κόσμο», λέει. Στο ask του μιλάνε πολλοί γονείς. «Μου λένε ότι τα παιδιά τους ‘πίνουν’, και δεν θέλουν να τους το απαγορέψουν για να μην το πάρουν αντιδραστικά, με ρωτάνε διάφορα για να ενημερωθούν και να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Αυτό είναι και το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου, να μιλάω με γονείς», συνεχίζει. Ο κύριος Bafman είναι ένα νέο παιδί που μιλάει συνειδητά και απενοχοποιημένα για την κάνναβη. Κρύβει το πρόσωπό του εξαιτίας του «εντελώς λάθος», όπως λέει, νομικού πλαισίου. Γνωρίζει πολλά από προσωπικές εμπειρίες και από ανθρώπους που έχει συναντήσει. Γι’ αυτόν είναι μία παράδοση. «Στην οικογένειά του σχεδόν όλοι έπιναν. Δεν ήταν κάτι κακό, απλά δεν το λέγαμε προς τα έξω για να μην παρεξηγεί ο κόσμος. Η μητέρα μου, μού έμαθε πολλά πράγματα που ήξερε εμπειρικά. Και όταν έμαθε ότι άρχισα να πίνω, μου έδινε η ίδια τσιγάρα για να μην αγοράζω βλακείες».

Ο κύριος Μπάφμαν Facebook Twitter


Πώς είναι το νομικό πλαίσιο για την κάνναβη στην Ελλάδα;
Το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι χάλια. Είναι χαζό, γιατί δεν μπορείς να πάρεις κάνναβη ούτε για θεραπευτικούς λόγους, με ελάχιστες εξαιρέσεις που έχουν προκύψει μετά από αγώνα. Από την άλλη, αν είσαι χρήστης σε συλλαμβάνουν λες και είσαι εγκληματίας. Πρακτικά αν είσαι σπίτι σου και καταναλώνεις κάνναβη δεν εγκληματείς αλλά αν για κάποιο λόγο σε πιάσουν, θα σε ρωτήσουν πού τη βρήκες αφού είναι παράνομη. Άρα, δεν σου απαγορεύουν να κάνεις χρήση αλλά δεν μπορείς και να αγοράσεις. Η μόνη σου επιλογή είναι να βάλεις σε γλάστρα, αλλά και αυτό είναι παράνομο. Οπότε το σύστημα είναι εντελώς λάθος εξ αρχής.

Από ποιες χώρες προέρχεται η κάνναβη που κυκλοφορεί στην Ελλάδα;
Στην Ελλάδα κυκλοφορεί κυρίως η αλβανική κάνναβη, η οποία είναι κατά κύριο λόγο κακής ποιότητας. Κυκλοφορεί και λίγη ελληνική, αλλά είναι δύσκολο να βρεις, γιατί συνήθως κυκλοφορεί σε κλειστούς κύκλους. Επίσης η ελληνική είναι ακριβή γιατί δεν γίνεται μαζική πώληση και ο παραγωγός ρισκάρει πολύ για να τη μεταφέρει. Από εκεί και πέρα, κυκλοφορούν τα σκανκ και πολλοί βάζουν σπόρια (φυτεύουν σε γλάστρα).


*Όλη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε στο σάιτ ΓΚΡΕΚΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ