Ξέρω τι θα κάνει αυτό το ΣΚ ο Λουκάς Μέξης

Facebook Twitter
0

 

Τι ενδιαφέρον έκανες την προηγούμενη εβδομάδα; Μου φαίνεται το highlight ήταν που μαζευτήκαμε τη Κυριακή του τριημέρου στο μπαλκόνι ενός φίλου καμιά 15αρία άτομα και ψήσαμε μπριζόλες, λουκάνικα, ήπιαμε μπύρες και γενικά ζήσαμε λίγο white trash. Τώρα τελευταία μόνο αυτές οι σπιτικές μαζώξεις είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να περάσει ωραία η ώρα σου.

Τι σκέφτεσαι για αυτό το Σαββατοκύριακο; Γερμανία- Πορτογαλία και μετά Ισπανία-Ιταλία. Ενδιάμεσα κανένα φαγητό, άντε και μια μπύρα στο ιστορικό τρίγωνο, αλλά μέχρι εκεί. Δεν παίζουν και πολλά λεφτά.

Προτείνεις καμιά ταινία για το σινεμά; Χωρίς ακόμα να το έχω δει (πάω σήμερα), το "Prometheus" του Ρίντλει Σκοτ. Δε με πολυνοιάζει αν έχει πάρει εκνευριστικές διαστάσεις η προώθηση του, αυτό που ξέρω είναι ότι αποτελεί πρίκουελ του Alien Saga, και επειδή λίγα πράγματα είναι καλύτερα από το Alien, είμαι σίγουρος ότι και να μην είναι τόσο ιδιαίτερη η ταινία, πάλι θα είναι αρκετά καλύτερη από τόσες και τόσες μετριότητες που βγαίνουν τελευταία στις αίθουσες.

Καμιά ταινία για το σπίτι; Τι να τις κάνεις τις ταινίες όταν έχεις τα 2 τελευταία επεισόδια του 2ου κύκλου "Game of Thrones". Πραγματικά, η παραγωγή και σκηνοθεσία έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που κάπου βρίσκεται ο Πίτερ Τζάκσον και κλαίει γιατί οι μελλοντικές γενιές ίσως ξεχάσουν την ύπαρξη της "Lord Of the Rings" τριλογία του.

Πού να πάω να φάω;  Κάθε Κυριακή υπάρχει μια ιεροτελεστία, που μαζεύομαι με λίγους και καλούς φίλους στο Colibri στο Μετς για μπύρα και μπεργκερ. Ενδιάμεσα παίρνουμε και πίτσα, αλλά την αποκαλούμε σαλάτα.

Και τι να παραγγείλω εκεί; Βασικά στα burger πιστεύω το απλό είναι πάντα και το καλύτερο. Ένα bacon cheese είναι κλασική σταθερή αξία χωρίς υπερβολές. Στη μέση μια πίτσα ρόκα προσούτο, γιατί όπως είπα, χρειάζεσαι και σαλάτα.

Πού σου αρέσει να πίνεις τα ποτά σου; Αναλόγως. Όπου δεν είναι πανάκριβα, και όπου έχω φίλους πίσω από τη μπάρα μπας και μου κόψουν κανένα ευρώ στο φινάλε. Δυστυχώς τώρα ακόμα και αυτά έχουν κοπεί, οπότε μάλλον επιστροφή στις ρίζες με κουτάκια μπύρας στο δρόμο.

Ψώνισες τίποτα καλό τελευταία; Το εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Αυστραλία.

Άκουσες κανέναν καλό δίσκο;  Μπορεί να τους ανακάλυψα καθυστερημένος, αλλά το άλμπουμ των Beach Fossils είναι στο repeat εδώ και μέρες, κάθε πρωί για καλημέρα.

Κανένα καλό βιβλίο να περάσω την ώρα μου;Ξαναδιαβάζω Ellis, δε ξέρω γιατί αλλά πέτυχα στο σπίτι μιας φίλης το “Informers” και κόλλησα. Όλα του Ellis λοιπόν, με οποιαδήποτε σειρά.

Καμιά έκθεση να πάω; Δεν έχω ιδέα. Το Stigma lab έχει κατά καιρούς καλές, οπότε μια βόλτα σίγουρα την αξίζει.

Βρήκες πουθενά κάτι καλό και φτηνό; Καφέ με 2 ευρώ ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης.

Έπαιξες κανένα videogame; Τελείωσα Starcraft 2 και Skyrim, και τώρα αντιστέκομαι στο να ξεκινήσω το Diablo 3, γιατί έχω τόσες πολλές εκρεμμότητες που δεν λέει καθόλου να τις παρατήσω για να λιώσω.

Έχεις κολλήσει με κανένα site;  Όλα τα motorbike blogs, το 8negro της Ισπανίας, το Silodrome της Αυστραλίας, το Pipeburn της Νέας Ζηλανδίας. Τα λατρεύω, αποτελούν τροφή για σκέψη και έμπνευση.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στενό στην πόλη; Πλέον κανένα. Όσο μεγαλώνεις μάλλον προτιμάς πιο καθαρά και άνετα δρομάκια.

Πού δεν θα βαρεθείς να πηγαίνεις; Μακριά από την Ελλάδα.

Τι περιμένεις με αγωνία αυτό το μήνα;  Την παρουσίαση του 2ου βιβλίου μου επιτέλους, και μετά την αναχώρηση μου από Ελλάδα για μια νέα αρχή.

Το 2ο βιβλίο του Λουκά λέγεται “Shoot me” και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος. Το δελτίο τύπου λέει. «Μην ξεχνάς ότι και τη γυναίκα της ζωής σου θα τη γνωρίσεις λέγοντας της ένα "γεια"». Όπως και να το δεις, είναι μια μεγάλη αλήθεια. Και ακόμα μεγαλύτερη για τον Αλέξανδρο, που επέστρεψε στην Ελλάδα πληγωμένος, με άδειες τσέπες, με μοναδικό στήριγμα τη φωτογραφική μηχανή του και τις 35 τελευταίες εικόνες που πρέπει να τραβήξει για να ολοκληρώσει το άλμπουμ του. Αυτός, τουλάχιστον, είναι ο αρχικός στόχος του, αλλά στην πορεία η ζωή ανατρέπει τα πάντα. 



Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 19:30 στο Floral θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματος και θα μιλήσουν οι Ορφέας Αυγουστίδης/Κατερίνα Παπουτσάκη/Γιάννης Στάνκογλου

Live από τους Zebra Tracks

dj set απο τον Κωνσταντίνο Μπόλα   

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ