Ο Jesse La Flair ετοιμάζεται για flip στον αέρα της Σαντορίνης

Ο Jesse La Flair ετοιμάζεται για flip στον αέρα της Σαντορίνης Facebook Twitter
0
Ο Jesse La Flair ετοιμάζεται για flip στον αέρα της Σαντορίνης Facebook Twitter

Ο επαγγελματίας freerunner Jesse La Flair, κατέκτησε πέρσι την τρίτη θέση στο βάθρο του Red Bull Art of Motion και φέτος επιστρέφει στη Σαντορίνη, ενάντια στους καλύτερους του κόσμου!

Πέρσι ήταν η πρώτη φορά που έλαβες μέρος στο freerunning event Red Bull Art of Motion και πραγματικά έδειξες τος ικανότητές σου. Είσαι έτοιμος για το φετινό γύρο;

Είμαι πιο έτοιμος από ποτέ. Ωστόσο οι τελευταίες αυτές εβδομάδες πριν το φετινό event ήταν εξαιρετικά δύσκολες για μένα. Αμέσως μετά το event, μαζί με τον συναθλητή μου Cory DeMeyers από την ομάδα Tempest Freerunning, θα κάνουμε ένα παγκόσμιο tour για την προβολή του νέου μας documentary που γυρίσαμε, και παρουσιάζει την πορεία μέχρι τις νίκες μας στο βάθρο του περσινού Red Bull Art of Motion. Είχαμε λοιπόν πολλές δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, όπως να ολοκληρώσουμε το film, να το χρηματοδοτήσουμε, να διοργανώσουμε και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια επώνυμη περιοδεία που ονομάσαμε "Off The Edge World Tour". Πιστεύουμε πως θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος και θα συγκεντρώσει ενδιαφέρον γύρω από το ταχύτερα αναπτυσσόμενο action sport στον κόσμο, το freerunning. Η πρώτη στάση του tour θα γίνει στην Ελλάδα, Δημητρίου Γούναρη 22 στην Αγία Βαρβάρα, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στις 10:00πμ, περισσότερες πληροφορίες στο Facebook!

Φέτος θα αγωνιστείς ενάντια στους καλύτερους της περσινής χρονιάς καθώς επίσης και του πρωταθλητή Pasha Petkuns, έχεις κάποιον άσσο στο μανίκι για να εντυπωσιάσεις τους κριτές;

Είμαι σίγουρος πως το μοναδικό, πρωτοποριακό μου στυλ, θα κερδίσει και θα εντυπωσιάσει όχι μόνο τους κριτές αλλά και το τεράστιο κοινό που θα παρακολουθεί από εκεί ή από το live stream το event.

Ο Jesse La Flair ετοιμάζεται για flip στον αέρα της Σαντορίνης Facebook Twitter

Σε ποιά άλλα freerunning event έχεις πάρει μέρος;

Φέτος αγωνίστηκα στο parkour Speed Competition του "APK's Beast Coast", ενός από τα μεγαλύτερα running jam της Αμερικής όπου πήρα την δεύτερη θέση. Συμμετείχα επίσης με τον Cory DeMeyers σ' ένα ομαδικό Team Freestyle διαγωνισμό του "North American Parkour Championships» όπου πήραμε την τρίτη θέση ενώ ο Cory απέσπασε και το βραβείο Best Trick.

 

Ποιό από τα κριτήρια του Red Bull Art of Motion –δυσκολία, ροή, εκτέλεση, δημιουργικότητα- πιστεύεις πως είναι πιο απαιτητικό;

Ξέρω πως μου είναι πιο διασκεδαστικό να συνδυάζω δημιουργικότητα και υψηλής δυσκολίας trick, και μου είναι πιο εύκολο από άλλους αθλητές να τα συνδυάσω σε runs με ομαλή ροή, χάρη στο υπόβαθρο που έχω στα action sports. Επομένως αν έπρεπε να διαλέξω ένα, θα έλεγα πως η εκτέλεση είναι το πιο απαιτητικό κριτήριο. Πολλά από τα trick που σκοπεύω να κάνω δεν είναι standard κινήσεις και έχουν την τάση να αφήνουν το σώμα μου ευάλωτο σε δύσκολες, άχαρες προσγειώσεις. Αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να μείνω όρθιος.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να αγωνίζομαι στη Σαντορίνη, είναι η δυνατότητα να βλέπω την εκπληκτική θέα και να δίνω ένα λεπτό στον εαυτό μου να αναλογιστεί όλα αυτά που έχω πετύχει τα τελευταία χρόνια.

Πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα σου ως freerunner;

Θα ήθελα πολύ να κάνω μια περιγραφή μιας συνηθισμένης μου μέρας, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο. Δεν είμαι απλά αθλητής του sport, είμαι επαγγελματίας αθλητής με μεγάλη παρουσία στο internet, που σημαίνει πως έχω την υποχρέωση να εκπροσωπώ αυτό το sport με επαγγελματισμό. Και παρόλο που τα πράγματα γίνονται λίγο τρελά μερικές φορές, οι ευκαιρίες που βοηθάω να δημιουργηθούν για τους μελλοντικούς freerunners, κάνει όλα αυτά πραγματικά να αξίζουν τον κόπο. Τις τελευταίες μέρες ξυπνάω στις 6:00πμ, ρίχνω μια ματιά στις σελίδες μου στα social media, τρώω πρωινό στο δρόμο για την ακαδημία Tempest Freerunning όπου προσπαθώ να κάνω λίγες ώρες προπόνηση πριν ξεκινήσουν τα δίωρα ή τρίωρα meeting για την παραγωγή και το filming του Off The Edge World Tour και των web series. Ακολουθεί μια σύντομη συνάντηση με τους editors μας, που προσπαθούν μανιωδώς να τελειώσουν το documentary From Here To There Documentary. Μετά πηγαίνουμε έξω, να εξερευνήσουμε και να βγάλουμε φωτογραφίες σε εγκαταλειμμένα εμπορικά κέντρα ή άλλα spots με τον φωτογράφο μας και άλλα μέρη της Tempest Freerunning, φωτογραφήσεις για τα νέα ρούχα Tempest Merchandise που διατίθενται online, ενώ προσπαθούμε να βγάλουμε και μερικές φωτογραφίες για το χορηγό μας, Fastbreak Bags. Μετά απ' όλ' αυτά γυρίζω στην ακαδημία, τσεκάρω τα social media και κάνω ακόμα λίγη προπόνηση. Παράλληλα με όλ' αυτά διατηρούμε με τον Cory τη δική μας online boutique ρούχων και lifestyle, Prime Shop LA. Μετά βάζω ξυπνητήρι για να τα ξανακάνω την επόμενη μέρα.

Ο Jesse La Flair ετοιμάζεται για flip στον αέρα της Σαντορίνης Facebook Twitter

Πιστεύεις πως το τοπίο της Σαντορίνης μπορεί να επηρεάσει την απόδοση ενός αθλητή;

Έχει σίγουρα κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, θα έλεγα πως οι δυσκολίες είναι να αντέξεις τη ζέστη και τις λευκές ταράτσες που αντανακλούν τον ήλιο. Παράλληλα, όταν κάνεις flip και spin στον αέρα, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνεις το έδαφος, τον ουρανό ή τους τοίχους. Αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να αγωνίζομαι στη Σαντορίνη, είναι η δυνατότητα να βλέπω την εκπληκτική θέα και να δίνω ένα λεπτό στον εαυτό μου να αναλογιστεί όλα αυτά που έχω πετύχει τα τελευταία χρόνια.

Μη χάσεις το live stream του event, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 16:00!

Jesse's PageTeam PageFacebookTwitterInstagram

Ο Jesse La Flair ετοιμάζεται για flip στον αέρα της Σαντορίνης Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM