Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Moan
0

Live: Moan Debut EP Release Show, 2/10, 21:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος ελεύθερη.

Το συγκρότημα Moan ανεβαίνει στη σκηνή του six d.o.g.s την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Η μπάντα δεν μπορεί εύκολα να προσδιορίσει το είδος της μουσικής που παίζει, οπότε αστειευόμενοι τη χαρακτηρίζουν «outlaw surf». Αποτελείται από τρία μέλη, τον Αδριανό, τη Μαρία-Όλγα και τον Σταύρο. Μετράνε πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα, με πιο χαρακτηριστικές την περσινή τους εμφάνιση δίπλα στους James και τη φετινή, μαζί με τους Stranglers. Στη σκηνή του six d.o.g.s θα παρουσιάσουν το πρώτο τους EP με τίτλο «Breaking Bad», το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα δικά τους κομμάτια. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι SmackingLips. Όπως αναφέρουν, τα τραγούδια τους απευθύνονται σε ανθρώπους με έντονες ερωτικές επιθυμίες, άλυτα υπαρξιακά ζητήματα και κεκαλυμμένα οιδιπόδεια. Οι SmackingLips αυτοχαρακτηρίζονται «τα κοσμικά χείλη ενός παράλληλου σύμπαντος που ανοιγοκλείνουν βγάζοντας άναρθρες κραυγές». Παίζουν εναλλασσόμενους ηλεκτρικούς ήχους και θα ανοίξουν τη συναυλία των Moan στo στενό της Αβραμιώτου.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Umek

Party: Evolution 3 Years Anniversary: Umek, Uto Karem, Christian Cambas and more, 3/10, 23:00, Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός, είσ.: €12.

H ομάδα Evolution γιορτάζει την τρίχρονη παρουσία της στα μουσικά δρώμενα με ένα πάρτι στο Βυρσοδεψείο. Στη σκηνή θα βρεθούν ο Umek και ο Uto Karem που επιστρέφουν στην Ελλάδα για να γιορτάσουν με την ομάδα της Evolution. Πρόκειται για δύο από τα πιο γνωστά ονόματα της techno και ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. O Umek είναι DJ και παραγωγός για περισσότερο από 20 χρόνια. Έχει παίξει μουσική σχεδόν παντού, από underground κλαμπ στο Βερολίνο μέχρι μεγάλους χώρους στο Λας Βέγκας, και συνεργάζεται με μεγάλες δισκογραφικές όπως οι Toolroom, Spinnin' Records, Great Stuff και Intec. Ο Uto Karem έχει μια επίσης μακρά μουσική πορεία πίσω από τα decks. Την τελευταία δεκαετία εμφανίζεται συχνά στην Ευρώπη και στην Αμερική, συμμετέχει σε μεγάλα techno φεστιβάλ, ενώ στις 3 Οκτωβρίου θα εμφανιστεί και στον Βοτανικό. Μαζί τους θα βρεθεί και ο Christian Cambas με σπάνια βινύλια. Ο DJ πρόσφατα έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο στην Bedrock και παράλληλα ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία «Sabotage». Στο Upper Stage θα εμφανιστεί και ο Jose Amba, ένας DJ από την νεότερη γενιά, με επιρροές από πρώιμη house και techno. Είναι υπεύθυνος για τα mobile parties «Street Outdoors» και «Deltalfalamda» που «ταξιδεύουν» σε όλη τη χώρα. H δεύτερη σκηνή, δηλαδή το Ground Stage, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο πρώτο πάρτι της ομάδας, θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως οι Tolis Q, ClubKid, John Chouliaras, Nikolas Gale και Speerit.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Mighty N

Festival: DEFCON Fest 7, 2/10- 4/10, 21:00, AN club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, είσ.: €6-15.

Το DEFCON Fest έρχεται για τρεις μέρες γεμάτες μουσική. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές πολυσυλλεκτικές συναυλιακές διοργανώσεις για την ελληνική underground σκηνή, που φέτος συμπληρώνει τον έβδομο χρόνο της. Στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου το An Club θα γεμίσει με μερικά από τα πιο δημοφιλή ονόματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ ξεκινάει με εμφανίσεις από τους Black Hat Bones και τους Void Droid με ροκ ήχο και συνεχίζει με grunge μελωδίες από τους Mighty N ή, αλλιώς, το πρότζεκτ της Νατάσσας Τσίρου. Ακολουθεί grunge και alternative rock από τους Sun, Rain in Life και οι εμφανίσεις ολοκληρώνονται με ψυχεδελική μπλουζ από τους Road Miles. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 3 Οκτωβρίου, το An θα καταλάβουν οι Cyanna Mercury λίγο πριν από την κυκλοφορία του πρώτου τους album «Archetypes» και έχοντας δώσει εντυπωσιακά δείγματα ζωντανών εμφανίσεων με τους Raveonettes και τους Sonic Jesus. Τη σκυτάλη θα παραλάβουν οι Allen's Allen's Hand και οι Vagabonds 77. Μαζί τους θα βρεθούν και οι 7-Odds, η garage- punk μπάντα με τις παλιομοδίτικες και μελωδικές μουσικές, αλλά και οι Bus the unknown secretary. Η τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ ολοκληρώνεται με εξίσου δυνατούς ήχους και εκρηκτικές εμφανίσεις από μπάντες όπως οι Afformance, οι All Vows Collapse, οι Spacement και οι Kalpa.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Βlaine l. Reininger

Βlaine l. Reininger
Το ιδρυτικό μέλος του post-punk μουσικού συγκροτήματος έρχεται στην Αθήνα με τον Ελληνοαμερικανό κιθαρίστα και περφόρμερ, Georgio Valentino.
6/10, 21:30, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσ.: €8-10

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ