Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
0
Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Thurston Moore Band

Live: Thurston Moore Band, 25/4, 20:00, Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, €25-28
Ο Thurston Moore είναι γνωστός ως η ηγετική μορφή των Sonic Youth. Έχει δημιουργήσει σάουντρακ για ταινίες του Gus Van Sant, του Olivier Assayas και της Allison Anders, έχει συνεργαστεί με δημοφιλείς μουσικούς όπως οι Glenn Branca, Lydia Lunch, John Zorn, Yoko Ono, R.E.M. κ.ά., είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Naropa και συγγραφέας και εκδότης λογοτεχνικών φανζίν, όπως τα «Killer, Sonic Death» και «Ecstatic Peace Poetry Journal». Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στη μουσική του πορεία παραμένει αυτό των Sonic Youth, τους οποίους σχημάτισε το 1980, μαζί με τον Lee Ranaldo, την Kim Gordon και τον Steve Shelley. Το κομμάτι «Teen Age Riot» τους έκανε ευρέως γνωστούς στη rock'n'roll μουσική σκηνή, ενώ ακολούθησαν επιτυχημένα άλμπουμ, όπως το «Daydream Nation», το «Sister» και το «Goo». Το 1995 αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Δημιούργησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Psychic Hearts» και αργότερα κυκλοφόρησε τα «Trees οutside the Αcademy» και «Demolished Thoughts», καθώς και τον ομώνυμο δίσκο των Chelsea Light Moving, του συγκροτήματος που σχημάτισε το 2012. Το τελευταίο του άλμπουμ «The Best Day» ηχογραφήθηκε με την μπάντα με την οποία έρχεται στη χώρα μας. Πρόκειται για το συγκρότημά που αποτελείται από τον ντράμερ των Sonic Youth, Steve Shelley, την μπασίστρια των My Bloody Valentine, Debbie Googe, και τον κιθαρίστα των Chrome Hoof, James Sedwards. Μαζί τους στη σκηνή και οι Callas.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Nicole Moudaber

Party: Ιn the Mood, Nicole Moudaber, Paul Ritch, Mikee, Manolaco, 25/5, μετά τα μεσάνυχτα, Monastiraki Center, Αγίας Ελεούσης 3, Μοναστηράκι, 210 3317801, €24
Το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου η ομάδα του Blend προσκαλεί δύο καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής στην Αθήνα. H Nicole Moudaber και ο Paul Ritch μοιράζονται τα decks του Monastiraki Center. H Moudaber είναι η resident DJ των εβδομαδιαίων πάρτι του Carl Cox στο Space της Ίμπιζα. Η μουσική της κινείται σε ρυθμούς techno, ενώ προκαλεί αίσθηση με τις ξεχωριστές και έντονες περφόρμανς της. Έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο δημοφιλείς δισκογραφικές εταιρείες, όπως οι Drumcode, 8Sided Dice, Kling Klong, Leena Music, Waveform Recordings, κι έχει καταφέρει να δημιουργήσει και τη δική της, τη MOOD Records. O Paul Ritch ξεκίνησε να ασχολείται με την underground μουσική σκηνή πριν από 14 περίπου χρόνια. Συνεργάστηκε με δισκογραφικές όπως η Drumcode του Adam Beyer, η Cocoon Records του Sven Vath κ.ά., και ίδρυσε το προσωπικό του label, το Quartz Rec. Ακόμα, δικό του είναι και το πρότζεκτ «All Jacks» που παράγει μουσική αποκλειστικά σε βινύλια. Το line up της βραδιάς ολοκληρώνουν οι resident DJs του Blend, Mikee και Μanolaco.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
A Victim Of Society

Festival: Τen Velvet years, 24/4, 22:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 2167003325, €3
To 2005 τα αδέρφια Ιωνά, ο Λάκης και ο Άρης, γνωστοί και ως Τhe Callas, δημιουργούν το Velvet Τeam. Πρόκειται για μια ομάδα η οποία διοργανώνει ποικίλες πολιτιστικές δράσεις και παραμένει πιστή στην diy αισθητική για περισσότερο από 10 χρόνια. Ξεκίνησαν κυκλοφορώντας το free press «Velvet» και παράλληλα έπαιζαν μουσική σε φεστιβάλ, ταξιδεύοντας με το Velvet Bus και περιοδεύοντας σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα. Το Velvet Room είναι το τελευταίο art project τους. Πρόκειται για το στούντιο των αδερφών Ιωνά, το οποίο δύο φορές τον μήνα μετατρέπεται σε ένα art and music space που φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις και live performances. Με αφορμή τα 10 χρόνια (2005-2015) του, μετακομίζει στο Ρομάντσο και γιορτάζει με ένα πάρτι το οποίο θα περιλαμβάνει ζωντανές εμφανίσεις εγχώριων συγκροτημάτων, DJ sets αλλά και προβολές. Πιο συγκεκριμένα, η βραδιά ξεκινάει στις 19:30 με την προβολή του Velvet Bus της Γκρατσιέλας Κανέλλου, ενώ στις 20:45 ακολουθεί το Lustlands. Στη συνέχεια, γύρω στις 22:00, τη σκηνή καταλαμβάνουν οι Mechanimal, A Victim Of Society, Nerrves, The Bow, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι αργά με μουσικές επιλογές από μέλη των Last Drive, τον Δημήτρη Βόγλη και τον Οδυσσέα Νικητιανού. Ο εορτασμός των 10 χρόνων θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαΐου με μερικά ακόμη μουσικά δρώμενα αλλά και την παρουσίαση των υλικών του δυνητικά εφικτού τεύχους 0 του Velvet magazine.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Dirty Fences

Dirty Fences

Το συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη σε μια ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Black Hat Bones.

23/5 ,21:30, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, €12-15

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ