Η ρετρίλα του παιχνιδιού Μπίνγκο αναβιώνει στην Αθήνα

Η ρετρίλα του παιχνιδιού Μπίνγκο αναβιώνει στην Αθήνα Facebook Twitter
Fame (1980)
0

Δεν είχα καταλάβει ποτέ τι ακριβώς είναι το Μπίνγκο, το είχα συνδέσει πάντως μέσα από τις ταινίες με γριές στην επαρχιακή Αμερική, να μαζεύονται σε μια μεγάλη αίθουσα τύπου ΚΑΠΗ και να παίζουν ένα παιχνίδι που κατέληγε με κάποια από αυτές να φωνάζει Bingo στο τέλος. Υπάρχει και σχετική σκηνή σε εκείνη την τέλεια 90ίλα, το My Girl, με τον Νταν Ακρόιντ, την Τζέιμι Λι Κέρτις και τον Μακόλεϊ Κάλκιν που τον τσιμπούσαν μέλισσες στο τέλος και πέθαινε από αλλεργικό σοκ. Τέλος πάντων, το Μπίνγκο είναι ο ορισμός της ρετρό αμερικανιάς. Από σήμερα έρχεται στο κέντρο της Αθήνας και υπόσχεται άπειρο γέλιο - το διαπιστώσαμε στην πρόβα τζενεράλε για τις θεματικές βραδιές παιχνιδιού που θα διοργανώνει κάθε Πέμπτη ο Ηλίας Φραγκούλης στο Kitty Cat.

Μην περιμένεις, ας πούμε, από το Flashdance να ακούσεις το προφανές - το What A Feeling της Irene Cara. Όταν λέμε soundtrack, οι επιλογές περιλαμβάνουν και λιγότερο γνωστά τραγούδια.

 

Διάφορα «παιχνίδια» -μυστηρίου, γρίφων, ρόλων- αρχίζουν σταδιακά και δηλώνουν ισχυρή παρουσία στην πόλη. Μόδα ή εναλλακτική πρόταση για πρωτότυπη διασκέδαση; Ίσως δεν έχει σημασία, αφού όλο και περισσότερες παρέες αποφασίζουν να επιδοθούν σε αυτά, πάντα με την απαραίτητη δόση καφρίλας. Κάπως έτσι μάλλον σκέφτηκε και ο Ηλίας, γνωστός για το χιούμορ και τις αστείρευτες κινηματογραφικές και μουσικές γνώσεις του και αποφάσισε να στήσει κάτι καινούριο που υπόσχεται να αλλάξει τις Πέμπτες μας. «Δεν είναι ένα κοινό πάρτι ξεσαλώματος, αλλά μια μάζωξη για παιχνίδι» περιγράφει ο ίδιος, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που υπόσχεται να αλλάξει όσα γνωρίζουμε για το nightlife.

Η ρετρίλα του παιχνιδιού Μπίνγκο αναβιώνει στην Αθήνα Facebook Twitter
Top Gun (1986)

25 τίτλοι ταινιών, γραμμένοι σε πίνακα 5*5 πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί που μοιράζεται στους συμμετέχοντες - σε όσους θα βρεθούν δηλαδή στο μαγαζί. Στην αποψινή, πρώτη βραδιά η θεματική είναι τα λατρεμένα '80s και η ατελείωτη μουσική δεξαμενή από θρυλικά τραγούδια που παρέχουν, πολλά από τα οποία δεν γνωρίζουμε καν ότι ξεπήδησαν από ταινίες. Θα ακολουθήσουν τα '90s την επόμενη εβδομάδα και ούτω καθεξής. Ο Ηλίας σε ρόλο παρουσιαστή/σχολιαστή/DJ, παίζει αποσπάσματα μουσικών θεμάτων από τις ταινίες αυτές κι εσύ οφείλεις να κάνεις το matching τίτλου-μουσικής. Απλό; Όχι και τόσο. Μην περιμένεις, ας πούμε, από το Flashdance να ακούσεις το προφανές - το What A Feeling της Irene Cara. Όταν λέμε soundtrack, οι επιλογές περιλαμβάνουν και λιγότερο γνωστά τραγούδια. Κινητά, Shazam και Google απαγορεύονται αυστηρά - αν σε πάρει χαμπάρι ο Φραγκούλης να κλέβεις απειλεί να στο πετάξει στη λεκάνη. Εξάλλου, ο ίδιος βοηθάει αρκετά, δίνοντας πληροφορίες για την ταινία, τον καλλιτέχνη, ή το γενικό background που περιβάλλει αυτό που ακούς, και πάλι όμως, όχι αυτά που περιμένεις να ακούσεις, αν και η φράση «τεράστια επιτυχία του κοντού πρωταγωνιστή της» είναι αρκετά σαφής!

Αν καταφέρεις να συμπληρώσεις πέντε σωστές απαντήσεις σε κάποια από τις σειρές της κάρτας σου, οριζοντίως, καθέτως ή πλαγίως, πετάγεσαι σαν τη γριά που λέγαμε πριν και φωνάζεις Bingo! Τη συνέχεια δεν θα την αποκαλύψουμε, πάντως να ξέρεις ότι μπλέκεται ο Τροχός της Τύχης, μπαλόνια που σκάνε και free drinks για τους νικητές.

Η ρετρίλα του παιχνιδιού Μπίνγκο αναβιώνει στην Αθήνα Facebook Twitter
Κινητά, Shazam και Google απαγορεύονται αυστηρά - αν σε πάρει χαμπάρι ο Φραγκούλης να κλέβεις απειλεί να στο πετάξει στη λεκάνη... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Info

It's BINGO time!

#1 - '80s Movie

Kitty Cat (Σταδίου 7)

26/3, προσέλευση στις 21:00, έναρξη στις 22:00

Είσοδος ελεύθερη

www.facebook.com/events/862998953739123

 

Η ρετρίλα του παιχνιδιού Μπίνγκο αναβιώνει στην Αθήνα Facebook Twitter

Η ρετρίλα του παιχνιδιού Μπίνγκο αναβιώνει στην Αθήνα Facebook Twitter
Footloose (1984)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ