Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
0
Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Marsheaux

Live: 14/3, Marsheaux, DeathDisco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου 24, Ψυρρή, 22:00, εισ.: €10

Tο DeathDisco κλείνει δύο χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με μια ζωντανή εμφάνιση από τις Marsheaux, το γυναικείο συγκρότημα ηλεκτρονικής synthpop μουσικής. Η μπάντα ξεκίνησε το 2000, όταν η Μαριάνθη και η Σοφία μετακόμισαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Το «Marsheaux» τους προέρχεται από την ένωση της πρώτης συλλαβής του ονόματος της καθεμιάς. Έγιναν γνωστές με το κομμάτι «Popcorn», διασκευή στο κλασικό τραγούδι των Hot Butter, που αποτέλεσε ραδιοφωνική επιτυχία. Η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ήταν ως support στη συναυλία του Κarl Bartos των Kraftwerk. Λίγο αργότερα ακολούθησε και ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Ebay Queen», ενώ το δεύτερο άλμπουμ τους, «Peek A Boo», πούλησε 26.000 αντίτυπα, νούμερο εντυπωσιακό για ελληνικό συγκρότημα. Η μουσική τους θυμίζει τον ηλεκτρονικό ήχο των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του 1980, με εμφανείς επιρροές από κλασικά ηλεκτρονικά συγκροτήματα, όπως οι The Human League, Orchestral Manoeuvres in the Dark και Depeche Mode.  Οι Marsheaux επίσης έχουν κάνει remixes σε γνωστά κομμάτια δημοφιλών καλλιτεχνών ,όπως ο Moby και η Gwen Stefani ενώ πρόσφατα διασκεύασαν ολόκληρο τον δεύτερο δίσκο των Depeche Mode, «A Broken Frame». Μετά τη ζωντανή τους εμφάνιση στην DeathDisco θα ακολουθήσει μουσική από 20 DJs σε ένα πάρτι που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί. Στα decks θα βρίσκονται οι Kostas Brellas, Jeremy, Racoon in the city, Leo Skiadas και πολλά ακόμη ονόματα.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Andy Votel

Party: Andy Votel presents Kleksploitation, after DJ set: Andy Votel, Paul Bennett & Terra Exotica, 14/3, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 22:30, εισ.: €5

Το Σάββατο 14 Μαρτίου, ο Andy Votel, ο επικεφαλής της δισκογραφικής Finders Keepers, επιστρέφει στην Αθήνα και στη σκηνή του Ρομάντσου για να παρουσιάσει το νέο του πρότζεκτ. Σε συνεργασία με τον μοντέρ ταινιών Andy Rushton και τον συνθέτη Andrzej Korzynski οργανώνει ένα κινηματογραφικό και ηχητικό live show με τίτλο «Kleksploitation». Πρόκειται για ένα homage στη σουρεαλιστική sci-fi τριλογία πολωνικών ταινιών για παιδιά της δεκαετίας του 1980, Pan Klek. Με αυτή την αφορμή οι τρεις καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν κινηματογραφική synth pop που προέρχεται από την πιο παράδοξα παραισθησιογόνα μουσική φάση της κομμουνιστικής Πολωνίας. Φτιάχνουν ένα οπτικουκουστικό θέαμα χρησιμοποιώντας τόσο τις ταινίες όσο και το σάουντρακ ως αρχικό υλικό. Ο Votel παίρνει ήχους και εικόνες από τις ταινίες, τους επεξεργάζεται, αλλάζει τη φόρμα τους και προσπαθεί να αναδείξει τη σκοτεινή πλευρά του Pan Klek, δημιουργώντας ένα νέο, πρωτότυπο και χιουμοριστικό κόσμο. Μετά την παρουσίαση του «Kleksploitation» θα ακολουθήσει DJ set από τον Αndy Votel, τον Paul Bennett και τον Terra Exotica. Ο Paul Bennett είναι γνωστός και ως Duster Valentine ή, αλλιώς, «o βασιλιάς των edits», όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν. Ο Terra Exotica, κατά κόσμον Χρυσόστομος Λαζαρίδης, αναζητάει συνεχώς νέους ήχους, δεν σταματά να πειραματίζεται και να παρουσιάζει sets τα οποία καλύπτουν τις τελευταίες δεκαετίες και πολλά, διαφορετικά μεταξύ τους είδη.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Valerio Tricoli

Festival: Fasma Festival 2015, 13/3-15/3, αναλυτικό πρόγραμμα: fasmafestival.com
Από τις 13 μέχρι τις 15 Μαρτίου το Fasma Festival έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς χώρους, όπως αυτοί των six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8), art tower (Αρμοδίου 10, πλατεία Βαρβάκειου Αγοράς), astron bar (Τάκη 3, Ψυρρή) και space under (Νοταρά 49, Εξάρχεια), θα γεμίσουν με καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της διεθνούς ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής – από τους Valerio Tricoli, Svarte Greiner και Kangding Ray, μέχρι τους Headless Horseman και Delta Funktionen. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ παρουσιάζει και μουσικούς της αθηναϊκής πειραματικής και techno σκηνής, φιλοξενώντας εγχώρια ονόματα, όπως οι Morah, Dream Weapons και Terra Exotica, αλλά και τους resident DJs του φεστιβάλ, Kondaktor και ANFS. Πέρα από τις ζωντανές εμφανίσεις, το Fasma περιλαμβάνει και μια σειρά από οπτικο-ακουστικές εγκαταστάσεις και προβολές. Φέτος, είναι προγραμματισμένες δύο προβολές: το σπάνιο ντοκιμαντέρ Sähkö The movie, που καταγράφει την πιο ακμάζουσα περίοδο της της φινλανδικής techno δισκογραφικής Sähkö Recordings, και η ταινία The sound of Belgium με θέμα την πλούσια ιστορία της βελγικής χορευτικής σκηνής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εργαστήρια στο ανεξάρτητο κέντρο έρευνας «Space Under» με καταξιωμένους διεθνείς κι εγχώριους καλλιτέχνες, όπως οι Andrew Quinn, Tomash Ghz, Λάμπρος Πηγούνης, Michela Pelusio και Στράτος Μπιχάκης.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Daphne & The Fuzz

Daphne & The Fuzz, Duoyu

Δύο εγχώρια συγκροτήματα ανεβαίνουν στη σκηνή του Ρομάντσου.

13/3, 21:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, €5

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ