Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
0
Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Cinematic Orchestra

Live. Cinematic Orchestra, 25/10, 20:00, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, 210 345 0817, €22-25
Οι Cinematic Orchestra είναι ένα βρετανικό συγκρότημα που παίζει έναν συνδυασμό από nu-jazz, downtempo, trip hop και ηλεκτρονική μουσική. Δημιουργήθηκαν το 1999 από τον Jason Swinscoe, που τότε ήταν υπεύθυνος για τις εξαγωγές της δισκογραφικής εταιρείας Ninja Tune. Πρόκειται για μια μπάντα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους αυτοσχεδιασμούς. Δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ, «Motion», το οποίο τους έκανε αναγνωρίσιμους και αποτέλεσε ένα καλό ξεκίνημα για το συγκρότημα. Κάπως έτσι ακολούθησαν κι άλλες κυκλοφορίες που περιλάμβαναν remixes σε τραγούδια άλλων συγκροτημάτων, δικές τους συνθέσεις και κινηματογραφικά σάουντρακ. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά τους είναι το σάουντρακ για την κλασική βουβή ταινία του 1929 Man with the movie camera του σκηνοθέτη Dziga Vertov, στο πλαίσιο της φεστιβάλ ανακήρυξης της πόλης του Porto ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2001. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους είναι το «In Motion» και αυτή την περίοδο ετοιμάζουν το επόμενο άλμπουμ τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν παίξει σε διάφορους χώρους (από το Jazz Café μέχρι το Central Park και το Royal Albert Hall) και έχουν περιοδεύσει στη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία και την Πορτογαλία συμμετέχοντας σε σημαντικά φεστιβάλ. Στις 25 Οκτωβρίου θα μεταφέρουν την κινηματογραφική ατμόσφαιρα στην σκηνή του Fuzz με τζαζ ρυθμούς, αυτοσχεδιασμούς και visuals.

Party. Damian Lazarus/ K.atou, 25/10, 23:00, Vice Versa, Ευρυμέδοντος 3, 210 3412120, €10

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Damian Lazarus


O Damian Lazarus επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου. Ένας από τους πιο δημοφιλείς DJs της house και techno μουσικής θα αναλάβει τα decks το Σάββατο το βράδυ στο Vice Versa. Πρόκειται για τον resident του DC10 στην Ίμπιζα εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια, που παίζει σε γνωστά κλαμπ ανά τον κόσμο. Πιο γνωστός, όμως, είναι για τα υπαίθρια σόου του. Ο Damian Lazarus μεταφέρεται σε εξωτερικούς χώρους (σε ζούγκλες, παραλίες, στο Robot Heart, λεωφορείο στην έρημο της Νεβάδα, σε ερείπια των Μάγιας στο Μεξικό) αλλά και άλλες εξωπραγματικές τοποθεσίες, σε διάφορα μέρη του κόσμου. Πέρα από τις εκκεντρικές εμφανίσεις του, διαχειρίζεται τη δισκογραφική εταιρεία Crosstown Rebels για περισσότερο από 11 χρόνια. Ο πολυπράγμων DJ και παραγωγός συμμετέχει παράλληλα και σε ένα συλλογικό πρότζεκτ, το «Damian Lazarus and The Ancient Moons», συγκεντρώνοντας τραγουδιστές και συνεργάτες DJs από όλο τον κόσμο. Αυτή την περίοδο σχεδιάζει ένα live show με mixed cast μουσικών που θα παίζουν ζωντανά δίπλα του. Στην εμφάνισή του στην Αθήνα θα τον συνοδεύσει η K.atou. Είναι συλλέκτρια δίσκων, παίζει μουσική σε μεγάλα venues τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κάνει πολλές εμφανίσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σε after-hours πάρτι του Detroit Electronic Music Festival αλλά και σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury και το Rizzla event.

Festival. Blend presents On Off Opening! Cuartero & Manolaco with support from Nico Rac, Pixi, Ευμολπιδών 11, 210 3423751, €12-15

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Cuartero

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου διοργανώνεται το πρώτο Οn Off πάρτι της σεζόν από την ομάδα Blend. Επίτιμος καλεσμένος της είναι ο Ισπανός DJ και παραγωγός Cuartero. Ήδη, από τα 15 του, ασχολούνταν με τη μουσική κι έκανε δικές τους συνθέσεις, ενώ μέχρι το 2009 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ που τον έκανε αναγνωρίσιμο στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή και του άνοιξε τον δρόμο για συνεργασίες με μεγάλα labels και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο μουσικό του στυλ, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «groove & bass» και περιλαμβάνει vocal cuts. Μαζί του στα decks θα βρεθεί ο Michalis Manolakos, o resident DJ του Blend. Σπούδασε μουσική και συλλέγει με πάθος βινύλια. Σε νεαρή ηλικία αγόρασε πικάπ και ξεκίνησε να φτιάχνει μουσική. Έκανε τα πρώτα του βήματα παίζοντας σε διάφορα κλαμπ και με τα χρόνια κατάφερε να μοιράζεται τα decks με διεθνείς καλλιτέχνες, όπως οι Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Dubfire και Terry Francis. Από το 2011 είναι resident στο project Οn Off του Blend και στις 25 Οκτωβρίου θα βρεθεί δίπλα σε ένα ακόμη μεγάλο όνομα, τον Cuartero. Μαζί τους στα decks του Pixi θα εμφανιστεί και o Nico Rac.

Analogue w/ Mr.M + Jerm + A.Metz

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Resident DJ του Analogue

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου οι resident DJs του Analogue project επιστρέφουν στo six d.o.g.s.
24/10, 23:55, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, 210 3210510, είσοδος ελεύθερη

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ