Σεισμός

Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

Live.

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter

3 χρόνια Opera Chaotique, Παρασκευή 25/5, Stage Volume 1, Αγίας Ελεούσης 3, Μοναστηράκι, 210 3232132, €7.

Οι Opera Chaotique γιορτάζουν αυτό το Σάββατο τα τρία τους χρόνια με ένα ξεχωριστό live την Παρασκευή 25 Απριλίου στον καινούργιο συναυλιακό χώρο του Stage Volume 1 και φέρνουν ως επίτιμους RATE Sκαλεσμένους όλους τους βασικούς πρωταγωνιστές των ιστοριών τους: Μαρκήσιο ντε Σαντ, Τσαρλς Μπουκόφσκι, Φάντασμα της Όπερας, Βασίλισσα των Βουντού, Κάρμεν, Δον Ζουάν κ.λπ. Ετοιμαστείτε για ένα εκκεντρικό art-pop show όπου η όπερα συναντά το πανκ, η τζαζ αναμειγνύεται με την αφρικάνικη κουλτούρα, το καμπαρέ και το μιούζικαλ. Θα ακούσετε πρωτότυπες συνθέσεις από το πρώτο τους άλμπουμ, μελοποιήσεις ποιημάτων και γραπτών των Ντε Σαντ, Σαίξπηρ, Μπουκόφσκι και Έντγκαρ Άλαν Πόε, ιδιαίτερες διασκευές σε καλλιτέχνες όπως ο Tομ Γουέιτς, ο Κουρτ Βάιλ και ο Σπάικ Τζοουνς, σε ένα χαοτικό σουρεαλιστικό σόου με πρόζα, αυτοσχεδιασμούς και αλληλεπίδραση με το κοινό.

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter

Party. Plastic Dreams w/Thirteen, 26/4, 00:00, IT the place, Σάββατο, Κλεισόβης 10, Εξάρχεια, ελεύθερη είσοδος.

Μετά από ένα διάστημα καλλιτεχνικής και εσωτερικής αναζήτησης, τα «πλαστικά» και ονειροπόλα αγόρια επιστρέφουν στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Οι Plastic Dreams αποτελούν σύμπραξη των Wrapped In Plastic, ενός DJ duo με πολλά χρόνια προϋπηρεσία σε διάφορα κλαμπ και μπαρ του κέντρου, με τον Dreamer, ένα από τους πιο ταλαντούχους και πολυπράγμονες ανθρώπους της Αθήνας. Το IT the place είναι ένα παλιό νεοκλασικό στην οδό Κλεισόβης, χαμηλά στα Εξάρχεια. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παλιό σπίτι με επαγγελματική ηχητική εγκατάσταση. Δεν ξέρω αν αποτελεί ιεροσυλία, αλλά σε ένα πρόσφατο πάρτι κάποιον φίλων η ατμόσφαιρα θύμιζε λίγο Decadence. To «σαλόνι» του σπιτιού, εκεί όπου παίζουν οι DJs, λειτουργεί ως η κυρίως «πίστα», ενώ στα άλλα τέσσερα δωμάτια ο καθένας μπορεί να κάνει το δικό του πριβέ πάρτι με την παρέα του. Αυτό θα είναι το πέμπτο κατά σειρά Plastic Dream πάρτι και μαζί με τα αγόρια θα βρίσκονται οι Τhirteen, ένα ανερχόμενο DJ duo που βαδίζει ανάμεσα στην electro, τη dark disco και το new wave.

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter

Festival. Deteriorate Sound Festival, 28,29,30/4, 21:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, €6 ή €12 το τριήμερο.

Το Deteriorate Sound Festival, μια συνάντηση Ελλήνων καλλιτεχνών, επικεντρώνεται στη σύγχρονη μουσική, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις νέες τάσεις, τη συνεχή εξερεύνηση και τον αυτοσχεδιασμό. Μουσικοί και συγκροτήματα από ένα ευρύ φάσμα του πειραματικού ήχου «διασταυρώνουν» ιδέες και παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για τον σημερινό ήχο σε ένα τριήμερο στο six d.o.g.s της Αβραμιώτου. Συμμετέχουν οι: Τάνια Γιαννούλη (πιανίστα, συνθέτις και αυτοσχεδιάστρια, που γράφει για θέατρο, mixed media, film καθώς και οργανική μουσική για μικρά ή μεγαλύτερα σύνολα), ο Σόλης Μπαρκής (εικονογράφος και κρουστός, που διακρίνεται για την τελετουργία που δημιουργεί με ιδιαίτερα όργανα απ' όλο τον κόσμο), οι Debrifon που αναμειγνύουν ζωντανά παιξίματα με live sampling, οι Black Lesbian Fishermen, οι οποίοι κινούνται σε drone/ambient/experimental ήχο, καθοδηγούμενοι από τους «μυστικούς διδασκάλους». Επίσης, οι Sun Tank, με μουδιασμένα ηχητικά τοπία και τη βοήθεια των gadgets τους, έχουν την πρόθεση να μαζέψουν και άλλη ενέργεια από το live τους. Η Τζ. Καπάδαη και ο Νίκος Γιούσεφ δανείζουν τη φωνή τους στον Γιάννη Αναστασιάδη προς ζωντανή επεξεργασία, live sampling και looping. Συμμετέχουν ακόμα οι Underwater Chees, ένα συγκρότημα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και από τα πρώτα σχήματα στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν τη μέθοδο της ηλεκτρονικής λούπας. Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος, Φυσικός με πολυάριθμες ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, θα εμφανιστεί με την ιδιότητα του μουσικού που εμπνέεται από τις νέες τεχνολογίες στη σύνθεση της μουσικής. Οι Silent Move θα παρουσιάσουν ένα κιθαριστικό αυτοσχεδιαστικό σετ, χρησιμοποιώντας ήχο και υλικό από τις προηγούμενες δουλειές τους, στις οποίες είχαν επενδύσει μουσικά κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου. Τέλος, θα ακούσουμε και τον Γιάννη Μουρτζόπουλο, καθηγητή Ηλεκτροακουστικής και Ψηφιακής Τεχνολογίας Ήχου στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών που έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους κι έχει συνθέσει μουσική για ταινίες, την τηλεόραση και χοροθέατρο.

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter

In the garage party

Πάρτι με τους Last Page και K. Bolas στον «καμουφλαρισμέν» χώρο του υπόγειου γκαράζ στην Μεσογείων 294 στις 25/5. Θα εμφανιστούν και οι Noise Figures στο τελευταίο live της σεζόν.

0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ