Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Live.

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter

Sma Rag Da, Passport, Καραΐσκου 119, Πειραιάς, 210 4296401, Πέμπτη 10/4, 21:30, €7-9.

H 18χρονη Sma Rag Da από την Πάτρα κατέλαβε πρόσφατα το ραδιόφωνο και το YouTube με τη μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού «Τake your time». Με μια σειρά ακουσμάτων που ξεκινούν από τον Alex Turner και καταλήγουν στους Florence + the Machine και τους Foals, αλλά και μια κλασική παιδεία που ξεκίνησε από το μουσικό σχολείο, στο οποίο σπούδασε κρουστά και γνώρισε καλλιτέχνες όπως ο Σοπέν και ο Ντεμπισί, η Sma Rag Da αναδείχτηκε γρήγορα ως τραγουδοποιός με ιδιαίτερο ταλέντο. Το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο «Queen of the Surreal» κυκλοφόρησε από τη Mahayana Records και διατίθεται επίσης σε iTunes, Napster και Spotify. Guest act o Στάθης Δράκος από τους Minor Project.

Party.

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter

Untitled #4, BUMS Blackbird, Ακαδημίας 80-100, 210 3300557, Παρασκευή 11/4, 23:00, €2,50. / Loft 54 ThediscoSpirit, Vibe Loft, Σκουζέ 3, πλατεία Αγ. Ειρήνης, ελεύθερη είσοδος.

To τέταρτο Untitled θα λάβει χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο για live χώρο BUMS Blackbird με guests DJs τους Simos Ares & A. Metz, Sepho, Roman & Manu και Tolis Q. H Untitled είναι μια «συνεταιριστική» μηνιαία μουσική βραδιά μεταξύ των Reform, Meltdown, Cannibal Radio και του δισκοπωλείου Habeat Records. Στόχος τους η εδραίωση μιας νύχτας αυθεντικής διασκέδασης, υποστηρίζοντας εγχώριους καλλιτέχνες.

Μια Πέμπτη κάθε μήνα το ολοκαίνουργιο Vibe της πλατείας Αγίας Ειρήνης προσαρμόζεται εικαστικά σε σκηνικό που θυμίζει τη χρυσή εποχή των '70s. H Methi Blonde και ο Bete Noire επιλέγουν τη μουσική και η Marie des Fleurs σκηνοθετεί μια disco παράσταση με πολύ χορό, visuals, extravagant perfomances και αναπάντεχα happening διαφόρων ειδών. H πρώτη βραδιά θα ξεκινήσει με σπάνια βίντεο από τα θρυλικά πάρτι του studio54, θα συνεχίσει με πολύ χορό, αλκοόλ, ερωτική διάθεση και γκλάμουρ φιλιά, ενώ οι ντισκομπάλες θα γυρίζουν απειλητικά πάνω από τα κεφάλια μας...

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter

«Dirty» tea party. Neon Raum, Λεωχάρους 17, 1ος όροφος, Πέμπτη 10/4, 19:00-22:00.

Η Lilly O Jewellery γιορτάζει την έναρξη της φιλοξενίας στο showroom για νέους σχεδιαστές Neon Raum με ένα μικρό, αλλά «βρόμικο» tea party. Θα μας παρουσιάσει την τελευταία της συλλογή «Μικρόπολις» από ανακυκλωμένο ασήμι. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική, τις δομές και το αστικό τοπίο της Νέας Υόρκης. Έχει εμπνευστεί το tea party της από την ποτοαπαγόρευση και θα μας κεράσει τσάι με ρούμι σε κούπες και κουπάκια. Στο πικάπ και τα βινύλια ο Nolo Areola από τους Acid Baby Jesus. Η Λίλυ είναι Ελληνίδα στην καταγωγή, αλλά γεννημένη στο Λονδίνο. Λάτρης της διαχρονικής ομορφιάς του ασημιού, του χρυσού και της δυνατότητάς τους να μεταβάλλονται αενάως, κάθε συλλογή της Λίλυς κινείται γύρω από διαφορετικές θεματικές. Κάθε κομμάτι είναι φτιαγμένο στο χέρι με ανακυκλωμένο ασήμι ή χρυσό με παραδοσιακές τεχνικές.

ΒΔD KIDS meet Krunk

Τα BΔD ΚIDS συναντούν τον Krunk στο (ριζικά) ανακαινισμένο Komma bar του πεζόδρομου Μαυροκορδάτου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ